Rapport från #Frizon15

image
Pannkaksgänget på Frizon!

Jag är just nu på ett av Sveriges största kristna ungdomsevent – Frizonfestivalen. Det är min femte festival nu och jag tycker den blir bättre och bättre, den ger ungdomar en väldigt bra mix mellan Evangeliet, Andens gåvor, aktivism och mission inte bara genom de olika utställarna utan också genom de seminarier, predikoteman och aktiviteter som festivalledningen arrangerar.

Jag kan till exempel sitta i Erikshjälpens tält, sjunga egenskrivna sånger om rikedomsbekämpning och ekonomisk utjämning och prata med aktivisterna där om att hjälpa romer i Rumänien, för att nästa stund lyssna på Mårten som slår sig ner i samma monter och berättar om blinda som ser, döva dom hör och människor som tar emot Jesus i Pakistan när han var där med Mission SOS. Det är Hela Pingsten det – mirakler och socialt engagemang kombinerat.

image

Jag är här och montrar för Pannkakskyrkan, evangelisationsorganisationen som sprider Himmel och pannkaka på gator och torg. Vi leker, sjunger lovsång och samlar in medlemmar. Vi har pannkaksvändartävling som väcker en del uppmärksamhet, även om det inte alls kommer så mycket folk som när vi gör det vi är bra på – delar ut pannkakor.

Efter många år på Frizon får vi nämligen inte göra detta på campingområdet. Av konkurrensskäl förstås, ingen annan utställare serverar gratis pannkakor, men å andra sidan får KRIK en hel arena där de arrangerar en fotbollsturnering, och Xpel får arrangera ett LAN i en av Frizons lokaler. Hellre att Frizon partnar med organisationer så att de gör det de är bra på än att binda dem till enformighet, imho. För det är väldigt, väldigt många som kommit fram till oss och saknar pannkakorna, av förklarliga skäl.

Men men det viktiga på Frizon är inte pannkakor utan att möte Gud och människor. Gudstjänsterna i Ladan har varit riktigt bra och evangeliefokuserade. Jag har träffat massa kompisar förstås och hade ett riktigt bra profetiskt möte med andra admins för Ge och du ska få, Sveriges största kristna facebookgrupp. Det händer saker i den kristna ungdomsvärlden halleluja, och Frizon är en sambandscentral för en hel del av det.

image
Ge och du ska få-hjältar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s