Jo, SD-sympatisörer är främlingsfientliga

Den antirasistiska organisationen Tillsammansskapet kontrar SD:s hets mot romer
Den antirasistiska organisationen Tillsammansskapet kontrar SD:s hets mot romer

Den främlingsfientliga rörelsen har länge duckat för anklagelser om rasism genom att prata om problemen med ”mångkultur” istället för ”rasblandning”, men alltmer börjar dammluckorna öppnas om att det är etnicitet det handlar om. Igår vände sig ”invandringskritiker” på den här bloggens kommentarsfält emot invandring av ”artfrämmande” och ”icke etniskt besläktade” människor annars än undantagsvis, och det ”mångetniska” samhället betraktades som sataniskt. Och när jag påpekade att detta är klockren rasism så möttes jag förstås av protester – det är klart det inte är rasism att vilja ha etniskt homogena samhällen! Jo, det är precis det det är.

Idag upprepar Mauricio Rojas på SvD:s ledarsida den gamla skrönan om att SD:s väljare inte är främlingsfientliga – de är bara missnöjda med etablissemanget. Han påstår till och med att det inte finns ”något sakligt stöd” för främlingsfientlighet bland SD-sympatisörer. Och då visade två forskare i slutet av förra året att SD-väljare är mycket mer främlingsfientliga än andra, medan missnöje inte alls utmärker dem: Men vem bryr sig om sanningen när det plötsligt är politiskt korrekt att vara SD-are?

Skärmavbild 2015-08-03 kl. 16.07.12

Undersökningen, som gjordes efter valet där SD fick 13%, visar att 50 procent av deras väljare ställer sig negativa till en muslim som granne, att 45 procent ställer sig negativa till en muslimsk vårdgivare åt sin förälder och att 80 procent av SD-väljarna ställer sig negativa till att en muslim gifter in sig i familjen. Det är mycket fler än de som är negativa till detta bland andra partiers sympatisörer. SD-väljarna vänder sig även emot att ha människor med utländska namn som grannar, vårdgivare och familjemedlemmar i högre utsträckning än andra.

Så jo, de är mer främlingsfientliga än andra. Inte undra på att de stöder ett parti som öppet säger att de vill utvisa människor till krig och både minska invandringen och biståndetSD är välkänt i media och få har missat att de vill utvisa EU-migranter och minska invandringen med 90%. Få har samtidigt missat den extrema fattigdomen och de förfärliga krig och förföljelser som många invandrare flyr från. Ibland beskrivs SD:s rasism som en väld dold hemlighet som avhoppare kan avslöja, men det är ingen hemlighet att de vill utvisa syrier till krig. Det är vi som har vant oss vid att det är en fullt legitim åsikt, och de som vill rösta på SD tycker antagligen, om de inte är helt oinformerande, att det är rätt vettigt.

Vad gör då att SD:s sympatisörer, som nu är mellan en femte- och sjättedel av Sveriges röstande befolkning, kan tänka sig att staten utvisar människor till fattigdom och krig? Det kan vara olika för olika människor förstås, men jag tror de flesta inte bryr sig jättemycket om vad som händer med de som utvisas. Man har ett Sverigefokuserat tänkande och tycker det är jobbigt med tiggare och är rädd för islam. Så att utvisa invandrare i högre utsträckning är en åtgärd som man förespråkar inte för att hjälpa invandrarna, utan för att gynna sig själv.

Denna logik är inte färgblind – det är inte invandrare från Finland och USA man har problem med utan romer, araber, syrier. Och det stämmer väl överens med det paradigm som har rått i hundratals år i Europa, där vita är civiliserade och prioriterade medan andra folkslag kommer i andra hand. Detta raster har aldrig försvunnit – det är ingen slump att vi låter tiotusentals mörkhyade drunkna i Medelhavet utan att göra något, till och med innan de öppet främlingsfientliga partierna har fått något ordentligt inflytande.

Och vad säger Jesus mitt i allt detta? Behandla andra människor som du själv vill bli behandlad (Matt 7:12). Ge allt du kan till de fattiga (Matt 19:21). Älska din nästa, även när det är en som har annan nationalitet, etnicitet och religion (Luk 10). För de som ännu inte tror på Jesus till tro genom att evangelisera för dem, inte genom att sparka ut dem från ditt land (Matt 28:18-20). Främlingsfientlighet är anti-mission och anti-kärlek, och det är därför kyrkan ännu mer högljutt måste protestera mot det rasistiska, egoistiska vansinne som nu växer sig starkare.

36 kommentarer

 1. Uttryck som ”främlingsfientliga” och ”rasism” bör först definieras, pga att dessa ofta missbrukade ord används med olika betydelser. Så vilka är dina definitioner?

  Det är ett faktum att många europeiska städers förorter överges av den inhemska befolkningen därför att det flyttat in så många utlänningar som talar främmande språk och har sedvänjor som gör samlevnaden svår.
  Det är helt naturligt att vilja bo och leva bland sina egna, eller för att använda ord av aposteln Paulus; ”mitt eget kött och blod”.

  Rasism? Främlingsfientlighet? Tramsuttryck i dessa fall, då ”släktfolkens sammanhållning” är något gudagivet och helt naturligt. Lika barn leka bäst är en gammal sanning, som visar sig bland annat i att svenskar utomlands gärna söker upp varandra och andra nordbor.

  Den som inte har kallelsen att missionera väljer knappast frivilligt att leva bland etniska främlingar som gör samlevnaden svår av olika orsaker.

  Det är Gud som har skapat denna naturliga ordning och känsla av samhörighet med sina egna. Alltså är detta något gott. Att tvinga fram motsatsen är däremot något onaturligt och kan därmed sägas vara sataniskt. I annat fall kan det vara ett kors att bära om du exempelvis har den personliga kallelsen att missionera.

  Varifrån kommer idén om ”mångkulturella” (mångetniska) samhällen som något eftersträvansvärt? Om inte från bibeln och därmed inte från Gud. Men kanske från fienden, Djävulen? Kan denna idé spåras bör man väl ha fått korn på ursprunget.

  Gilla

  1. Mycket märklig teologi som man hittar hos KKK och liknande grupper. Självklart hittar du mångkulturella uttryck i Bibeln. Paulus kämpar ju ideligen för att få judar och greker att fungera tillsammans. När Jesus dör på korset rivs inte bara skiljelinjen mellan människor och Gud utan även mellan människor. Att efter Jesus död och uppståndelse hävda att det råder uppdelning mellan människor är att förminska Herrens verk på korset och dess effekter.

   Gilla

 2. ”Jag är helt emot den mångkultur som media och politiker vurmar för. Mångkultur leder till raserade institutioner, begränsad yttrandefrihet och oftast inbördeskrig. Det finns inget exempel på motsatsen.

  Någon nämner USA som definitivt inte är/varit ett mångkulturellt land. Det är mångetniskt. Med mångetnicitet blir nationalism absolut nödvändigt. Få länder odlar nationalismen som USA.
  Man står upp för flaggan. Man spelar nationalsången på idrottsarenor och svär trohetseden på universitet.
  Mångkultur oavsett om landet är mångetniskt eller inte går däremot alltid mot kollaps. I en mångkultur finns inte den gemensamma föreställningsvärlden att referera till. På senare år har USA förslappats och kan vänta sig ett framtida kaos.

  Jag vill hävda att den föreställningsvärld som jag har (som jag delar med allt fler människor i Sverige) är den som kommer att segra och hålla längst. Jag vill värna Sverige och svenska folkets intressen och försvara traditioner istället för kulturrelativism och normlöshet.
  Argument ska mötas med motargument och inte med glåpord och epitet.

  Världsbilder som inte fungerar går lätt att upptäcka. Den som enbart angriper andra har en krackelerad världsbild. Journalister i huvudstaden är ett utmärkt exempel.

  Många beskyller SD för att angripa andra. Det är fel. Ändå tror många så.
  SD är kritiskt till invandringspolitiken. Det borde varje normalbegåvad människa kunna konstatera, oavsett om de är för eller emot SD, såvida de inte har en helt förvrängd föreställning om världen.

  SD är snart Sveriges största parti. Frågan är om det beror på SD:s föreställning om världen eller om politiker och journalister har en felaktig föreställning om Sverige som är obrukbar.

  En föreställning om världen är till för att beskriva världen som alla kan referera till oavsett vad man själv anser. Man kan vara ense om att det ska vara tyst på biblioteket utan att själv gå dit, att läkare ska bota sjuka, trots att man själv är frisk eller att bildningen, naturen, arbetet och historien utgör allas vår gemensamma berättelse.

  Ett fartyg där det råder konkurrerande gemensamma föreställningar går snart på grund eftersom effektiviteten i orden försvunnit. Likaså är det med ett land. Det gäller alltså att ha korrekta föreställningar om världen.”

  Ett utdrag från en lysande och träffsäker betraktelse av min Facebook-vän Stefan Torssell. Den passar utmärkt som replik på de sedvanliga fördomarna och floskelbetonade anklagelserna från Micael Grenholm.

  Gilla

  1. Hej Bengt! Vilket självmål av din kompis att ta upp USA! För det första: USA:s befolkning ökade 15-falt mellan 1800 och 1900, det är ett tydligt bevis på att massinvandring inte leder till ekonomisk kollaps utan till tillväxt. För det andra: USA är extremt mångkulturellt! Människor från alla världens länder finns där och får utöva sin kultur och religion helt fritt. USA är inte nationalistiskt utan patriotistiskt. Patriotismen hyllar landet precis som nationalismen men har ingen föreställning om att varje stat ska bestå av ett folk med en kultur och ett språk. USA påminner mer om antikens och medeltidens imperier som alla var mångkulturella och mångspråkiga. Engelska är ju inte ens officiellt språk i USA, 45 miljoner – en sjättedel av befolkningen – pratar spanska.

   Gilla

   1. Kanske är det jämförelsevis ändå bättre i USA vad gäller detta, men USA har sannerligen stora problem med segregation och rasism. Herre på täppan har varit vita protestanter som nu känner sig hotade av latinos och som avskyr att ha en svart president.

    Gilla

 3. Det finns en global flyktingkris nu med så mycket lidande människor att man inte kan föreställa sig.

  Sedan finns de som känner sig hotade, rädda för att invanda livsmönster ska brytas upp. Det där är inget konstigt,  går att förstå, borde gå att hantera.

  Men här finns så mycket mer än rationellt förståelig oro. Här finns överdrifter, förvrängningar och inslag av paranoia. (Jag minns rädslan och föraktet mot ”fulla finnar med kniv” när jag var liten och det snackades surt om ”italienarna” som skulle ta våra kvinnor. Numer är människor från Finland eller italien som familjemedlemmar).

  Det finns gräsligt nog även en del på ”båda sidorna” som faktiskt vill göra illa och dom kan man känna rädsla för, men de på riktigt farliga är ovanliga, ungefär som svenska mordbrännare med rasistiska motiv är det.

  Men grundförutsättningarna är 1) flyktingarnas lidande och 2) människor som känner oro för förändringar.  Det är väl alldeles solklart att Jesus ser lidandet och förstår oron.

  Tyvärr tillkommer sedan en malign soppa av diverse hjärnspöken på alla håll och kanter vilket förvärrar precis allting. I bästa fall så svalnar den soppan med tiden ungefär som vår tidigare rädsla för finländare och italienare försvunnit.

  Gilla

  1. Intressant att du, Micael, tar upp begrepp som ”paranoia” och ”hjärnspöken”. Som jag förstår av dina ständigt verklighetsfrånvända resonemang och ditt ständiga smutskastande av SD förefaller du kasta sten i glashus. Du bör nog ta itu med dina egna hjärnspöken innan du klagar på dina meningsmotståndare.

   Gilla

 4. Tyvärr visar väl vissa kommentarer ovan av kristna SD högern på en mental omognad
  och illa dold rasism.

  Gilla

  1. @Rune: Vari består den påstådda rasismen? Att man inte tacksamt bugar inför mångkulturen?

   Gilla

 5. ”Ser inget problem med att SD får göra reklam mot organiserat tiggeri. Ser inte heller vad som skulle vara rasistiskt med den. SL ska ställa samma krav på SD som på alla andra. Det är inte svårare än så. Samma regler, samma villkor, samma yttrandefrihet.

  Politisk propaganda provocerar ofta. Många irriterar sig på reklam från Mp eller F!. Som inte gärna skulle ”normalisera” deras åsikter. Det är ett sluttande plan. Självklart ska SL tillåta SD att affischera. Den som anser att detta är över gränsen har mycket snävt definierade gränser.

  De flesta undersökningar visar att en majoritet av svenskarna vill se lagstiftning mot tiggeri. Värt att tänka på när man rasat. Vem eller vilka är det man rasar mot?

  Men det är klart, det är lättare att vara arga på SD för en kampanj de har på en (1) tunnelbanestation än att komma med förslag på lösningar något till tiggeriproblemen som numera finns i hela landet.”

  Klarsynt och tänkvärt Facebook-inlägg av Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi.

  Gilla

 6. Bengt, din kommentar är ett klockrent självmål. Bitterhet är också en av
  arsenalerna i er offerkofta-mentalitet.

  Gilla

  1. @Rune Persson, hur tänkte du här? På vilka grunder anklagar du mig för att vara ”bitter”? Jag känner mig.nämligen inte alls bitter. 🙂

   Kanske är det helt enkelt du själv som har stickat dig ett gäng med offerkoftor? Din uppenbara ovilja att förklara vad som är förment ”rasism i vissa kommentarer” tyder tyvärr på det. Men så här brukar det ofta låta i brist på sakliga och relevanta argument hos de självutnämnda Godhetsapostlarna och ”antirasisterna”.

   Gilla

 7. Bengt Johansson, hur tänkte du själv? Om du nu inte begriper vad jag menar med
  ”illa dold rasism” och ”klockrent självmål” så ska jag försöka förklara detta för dig.
  Om det sen är någon mening får väl din ev reaktion utvisa.

  För det första: Din hyllning till din facebook-vän Stefan där du använder hela hans
  infantila text som ett sk svar, intressant att du nämner floskler när hela denna text
  staplar floskler på floskler kryddat med fördomar och rasistiska vanföreställningar
  samt rena lögner. Exempel behövs knappast då hela SD-Stefans text genomsyras
  av detta.

  För det andra: När du skriver ”Att man inte tacksamt bugar inför mångkulturen?”.
  Du menar alltså att mångkultur är negativt och vår kultur är bättre, är inte detta
  rasism så får du nog komma med en anständig förklaring och inte bara citera dina
  SD-vänner.

  Tyvärr Bengt så kunde jag inte sticka några offerkoftor för garnet var slutsålt, det
  hade sålts slut på när SD-fanatikerna köpt upp både lager och restlager.

  Gilla

  1. Ser inga argument? Bara ord som ” floskler” ”infantila.. ”rasistiska vanföreställningar”…men ingen förklaring varför? Det borde man väl ändå kunna få höra?

   Att föredra sin egen kultur framför någon annans är väl knappast rasistiskt? 🙂 Jag vill inte att mina barn ska rätta sig efter någon kulturhybrid som har massa inslag av avguderi och för att inte tala om den nya sodomi kulturen som sprider sig likt ett virus.

   Mångkulturens frukter är: Islam, homosex, förföljelse av oliktänkande .
   Att som kristen ställa sig bakom detta är för mig oförklarligt 🙂 Helt sjukt faktiskt. Har man inte kärlek till sanningen så tillåter t.o.m Gud villfarelsen komma över en.

   Gilla

  2. @Rune Persson: Jag kan bara uppgivet konstatera att din retorik har en helt lysande frånvaro av sakliga och relevanta argument. I stället fortsätter du dina tröttsamma och obestyrkta påståenden om ”offerkoftor” (trots att du själv tycks ha stickat dem).

   Men jag är inte förvånad.

   Din bristande argumentation är för övrigt närmast ett signum hos de hjärntvättade ”antirasisterna” och mångkultur-kramarna i AFA och den övriga våldsbejakande avgrundsvänstern. De har en fantastisk förmåga att frikostigt strö omkring sig lösa påståenden, floskler, lögner och halvsanningar.

   I övrigt hänvisar jag dig till den kloka och tänkvärda repliken av Samuel. Han träffar huvudet på spiken.

   Gilla

 8. Helt sjukt att du sprider dina lögner och generaliserar all mångkultur, var är dina
  argument Samuel, klarar du inte förstå den text (Stefans) som jag hänvisade till
  så är det knappast mitt problem. Vill bara nämna att inom ALL kultur och religion
  så förekommer det mesta du nämnt, se bara på katolska kyrkans pedofilhärva
  som ännu inte setts i sin hela omfattning. Nej det är HELT sjukt att läsa om dina
  skruvade synsätt på omvärlden där tydligen SD är integrerat med din kristna
  konservativa högervridna uppfattning.

  Gilla

  1. Tack, Rune, för ännu ett gott skratt! 🙂 För din kommentar kan väl rimligen inte vara seriöst menad?

   Gilla

   1. Som vanligt så kan SD pöbeln
    inte ge några konkreta svar utan
    sysslar bara med sandlåderetorik. Du Bengt är precis som de andra
    SD fanatikerna, inga argument
    bara projicering och rena lögner.

    Du är väl ett bara ett nättroll i
    SD’s egen lilla kommentators-
    arme’.

    Gilla

    1. @Rune Persson: Nu gjorde du dig skyldig till ännu ett praktfullt självmål i den högsta divisionen. 🙂 Om jag inte helt missminner mig så var det faktiskt du själv som satte dig i sandlådan och började kasta omkring dig lösa påståenden och floskler i stället för sakliga och relevanta argument.

     Har du redan glömt att jag flera gånger har eftelyst sakargument från din sida? Du har ju fortfarande inte med ett enda ord försökt att besvara mina invändningar mot ditt resonemang. Som grädde på moset anklagar du mig för att vara ett ”fanatiskt nättroll”. I vilken kommentarsarmé arbetar du för? 😉 Vänsterpöbeln?

     Gilla

  2. Vilka lögner? Alltså, .. det räcker väl med att sticka ut huvudet genom fönstret så ser ju verkligheten ut sådan. Alla som inte accepterar Islams värderingar och ifrågasätter dem blir stämplade som rasister, alla som inte är med på den aggressiva HBTQ propagandan blir stämplade som rasister, alla som inte ställer sig bakom mångkulturen blir stämplade som rasister, av sådana som dig Rune Persson och av Micael Grenholm.

   Argumentera gärna Rune, jag har gjort det..klart och tydligt så förklarade jag varför jag var emot mångkulturen, förklara gärna varför du är ”FÖR” och ge gärna lite positiva exempel med mångkulturen så kan vi ju kanske mötas? Om du kan argumentera för din sak alltså 🙂 Med vänlig hälsning

   Gilla

   1. Samuel, jag vet inte om du förstår vad mångkultur innebär. Mångkultur handlar om att många olika kulturer tillåts samexistera i ett demokratiskt samhälle, det innebär inte att varje individ måste ansluta sig till eller ens gilla andra kulturer. Du får självklart ifrågasätta islams värderingar, det gör jag också, men att vilja avskaffa mångkulturen genom att deportera muslimer till krig och förföljelse är djupt omoraliskt – satsa på evangelisation istället. Och när du ändå är igång, var ska du deportera HBTQ-supporters och ateister? Eller vill du avskaffa mångkulturen genom att tvinga medborgarna till att ha samma kultur och tro? Du argumenterar du i praktiken för att avskaffa demokratin, men i min Bibel tvingar sig inte Jesus sig på någon utan vi ska visa på Guds Rikes kultur i kärlek underifrån.

    Gilla

    1. Jag förstår vad det är och det har uppenbarligen inte fungerat så bra, med tanke på att det växer IS sympatisörer och breivik sympatisörer i Sverige . Har inte nämnt ett ord om deportation du har förutfattade meningar om mina åsikter. Om du nu inte står för islam eller den aggressiva hbtq propagandan , varför protesterar du inte mot detta? Du skriver bara om Sverige demokrater

     Gilla

     1. Du anser ju att om man röstar på SD så går man emot vad Bibeln lär, men om man tillber allah eller lever i en homosexuell relation då? Det är ju verkligen stora frågor idag som är samhällsaktuella ! Du med din blogg har ju verkligen tillfälle att berätta sanningen om dessa lögnaktiga livsstilar men det verkar som du enbart riktat in din kritik mot folk som inte vill leva i ett mångkulturellt samhälle ? Kan det vara så att du begår socialt självmord om du berör viss frågor ? Fast det är klart det lär inte bli någon mer
      Inbjudan till TV om du protesterar mot avguderiet och sodomiterna i detta land, du törs bara angripa det
      du kallar rasister

      Gilla

     2. Hej igen Samuel!

      Du svarade inte på min fråga om hur du vill avskaffa mångkulturen. Eller inser du att det är lönlöst att föra en sådan kamp? Du säger att det är ”helt sjukt” att som kristen ställa sig bakom mångkultur, och då är den enda rimliga slutsatsen jag kan dra av det resonemanget att du vill avskaffa mångkulturen och införa monokultur? Hur? SD vill som du vet deportera dem som inte underordnar sig deras nationalistiska kultur, och det är de jag diskuterar i blogginlägget. Men om du inte stöder det, hur ska du då avskaffa mångkulturen? Genom att avskaffa demokratin och tvinga folk att tycka och bete sig på ett visst sätt? Nya inkvisitioner som ska tvinga muslimer att göra avbön och bekänna sig till Kristus?

      Detta svarar du inte på, du ägnar dig istället åt ett argumentationsfel om att jag inte skulle skriva om andra saker. Även om det vore sant att jag ”bara” skrev om SD, vilket absolut inte är sant och det vet du själv, så har det ingenting med styrkan i mina argument att göra. Att du sen alluderar att jag skulle vara muslim och stå för ”den aggressiva hbtq propagandan” faller på sin egen orimlighet.

      Min blogg läses framför allt av evangelikala och karismatiska kristna, inte muslimer. Jag har flera gånger delat med mig av berättelser om hur muslimer finner Jesus, https://helapingsten.wordpress.com/2012/12/09/elias/ https://holyspiritactivism.wordpress.com/2015/05/19/miracles-in-the-middle-east/ och har argumenterat emot synkretism https://helapingsten.wordpress.com/2013/10/07/varfor-jag-inte-haller-med-antje-jackelen/ och belyst felaktigheter i Koranen https://helapingsten.wordpress.com/2014/03/26/sager-koranen-att-moses-ar-morbror-till-jesus/ Jag är ute och evangeliserar för muslimer och andra åtminstone en gång i veckan. Men något säger mig att det spelar ingen roll hur mycket jag gör sådant för du vill bara att jag slutar kritisera SD och främlingsfienlighet, men det tänker jag inte göra.

      All välsignelse!

      Gilla

 9. Tja, Samuel och Bengt är onekligen ganska underhållande själva, avkräver bl a
  mig på förklaringar och svar men kan själva inte producera något med substans.

  Ni har köpt hela SD`s propagandaapparat med hull och hår. För övrigt Samuel och
  Bengt så tycker jag att Micael har beskrivit med all önskvärd tydlighet vad mång-
  kultur och rasism handlar om.

  Bjuder gärna dig Bengt på ett gott skratt, tyvärr blir du själv som mest enbart lite
  underhållande i hänvisningarna till dina SD-idoler

  Gilla

  1. Rune, och vad handlar ordet ”rasism” om i din begreppsvärld? Att man inte delar dina åsikter? Att man vill sitt land väl?

   Gilla

 10. Nej Bengt, rasism handlar om att värdera vissa kulturer, religioner, raser, traditioner,
  samhällssystem mer än andra och att man cyniskt ser ner och misstänkliggör utsatta
  individer och påstår att våldsyttringar och stölder är särdrag hos vissa kulturer och
  nationaliteter…………räcker detta eller förstår du fortfarande inte.

  Underförstått så menar du alltså att jag inte vill mitt land väl samt att dina åsikter
  är någon form av rättesnöre, du måste då vara ödmjukheten personifierad (ironi).

  Gilla

  1. @Rune Persson: I likhet med hela den hjärntvättade ”antirasistiska” och rasismhysteriska avgrundsvänstern tillämpar du på Grenholms vis en helt absurd tolkning av rasismbegreppet. Det är givetvis inte rasism att värdera vissa religioner, kulturer, traditioner och samhällssystem högre än andra. Inget av de här begreppen är en fråga om raser.

   Exempelvis dristar jag mig till att värdera kristendomen ljusår framför den sataniska ideologin islam. Jag sätter den västerländska kulturen framför hederskulturen. Jag tar avstånd från vedervärdiga traditioner som kvinnlig könsstympning och halal-slakt.

   Lika självklart för mig och varje vän av mänskliga fri- och rättigheter är att föredra samhällssystemet demokrati framför exempelvis diktatur, demokratur eller teokrati. I din märkliga värld blir jag – och alla andra demokrater – således en ”rasist”.

   Du har helt rätt i din slutkläm: Med en sådan totalt verklighetsfrånvänd syn på begreppet ”rasism” vill du knappast Sverige väl. Förhoppningsvis hade du bara en förskräcklig otur när du tänkte. Om du tänkte alls.

   Gilla

 11. ”@Rune Persson: I likhet med hela den hjärntvättade ”antirasistiska” och rasismhysteriska avgrundsvänstern tillämpar du på Grenholms vis en helt absurd tolkning av rasismbegreppet.”

  Du är pinsam och helt klart i obalans när du vräker ur dig detta, en barn hade fattat det
  som inte du förstår, att avarter och övergrepp i kulturer och religioner och samhälle i övrigt
  står ingen normal människa bakom, du har fräckheten att påstå min acceptans av detta.

  Bra Bengt, då påstår jag att de vita,högervridna västerländska, kristna kulturer du beundrar
  beundrade också terroristen Anders Behring Breivik, du vet han som slaktade totalt 77
  personer bl a för att de var socialdemokrater. Anders var också en stark sympatisör av
  svenska SD. Står du bakom hans handlande också så VET jag att du inte vill Sverige väl.

  Bengt, du klarar inte av att debattera på en anständig nivå utan sysslar nu enbart med
  billig retorisk pajkastning. Diskutera istället med dina SD-vänner så hamnar du i ständig
  konsensus.

  Gilla

  1. @Rune Persson: Uppenbarligen har du läst min senaste replik till dig mycket slarvigt. Det är verkligen pinsamt. Av det skälet repriserar jag resten av kommentaren här:

   ”Det är givetvis inte rasism att värdera vissa religioner, kulturer, traditioner och samhällssystem högre än andra. Inget av de här begreppen är en fråga om raser.

   Exempelvis dristar jag mig till att värdera kristendomen ljusår framför den sataniska ideologin islam. Jag sätter den västerländska kulturen framför hederskulturen. Jag tar avstånd från vedervärdiga traditioner som kvinnlig könsstympning och halal-slakt.

   Lika självklart för mig och varje vän av mänskliga fri- och rättigheter är att föredra samhällssystemet demokrati framför exempelvis diktatur, demokratur eller teokrati. I din märkliga värld blir jag – och alla andra demokrater – således en ”rasist”.

   Du har helt rätt i din slutkläm: Med en sådan totalt verklighetsfrånvänd syn på begreppet ”rasism” vill du knappast Sverige väl. Förhoppningsvis hade du bara en förskräcklig otur när du tänkte. Om du tänkte alls.”

   Gilla

 12. Du behöver inga upprepningar av vad du skrivit, det framgår med all önskvärd
  tydlighet var du befinner dig oavsett ditt lama försök att flytta fokus.

  Gilla

  1. @Rune Persson: Med all önskvärd tydlighet står det klart för alla med sina sinnen i behåll att du ”trollar” i brist på riktiga argument. Därför ter det sig patetiskt att du anklagar mig för att ”flytta fokus”.

   Tydligen ser du fortfarande inte elefanten i ditt eget rum. En sådan blindhet för verkligheten och fakta kämpar även gudarna förgäves mot. Jag kan bara hoppas och be för att du och dina likasinnade får öppnade ögon mycket snart inför vart Sverige är på väg. I annat fall blir uppvaknandet synnerligen plågsamt. Jag har i alla försökt att väcka dig, tyvärr förgäves.

   Gilla

 13. Bengt ditt pladdrande börjar bli tröttsamt nu, du har inte mycket eget att komma
  med utan hämtar gärna utdrag från dina SD-idolers inlägg. Du verkar lydsamt
  följa SD-flockens minsta vink?

  Du har fått min förklaring på rasism och mångkultur, det är inte mitt problem
  att du inget förstår.

  Sen att du är livrädd för nya kulturer och influenser och kör din domedagsprofetia
  är nog ett problem som vi antirasister inte kan lösa.

  På vilket sätt har du försökt väcka mig…jaha genom att likna mig vid ”hjärntvättade
  rasismhysteriska och våldsbejakande avgrundsvänstern, mångkulturkramarna i AFA,
  ha otur när jag tänker – om jag nu tänker alls mm mm.

  Verkligen begåvat av dig Bengt att väcka mig och försöka tala om vad Sverige är på
  väg med din retoriska finess och ödmjukhet. Nej du är ett nättroll med offerkofta så
  länge du inte kan producera något annat än kvalificerat svammel.

  Gilla

  1. @Rune Persson: Du kallar mig envist för ”nättroll” – trots att du själv i dina kommentarer bara upprepar osakliga påståenden, floskler och fördomar. Den totala frånvaron av sakliga och relevanta argument i din ”argumentation” är kännetecknande för just nättroll. 😉

   Jag har förgäves försökt att väcka dig. Jag har också vederlagt din helt sanslösa och verklighetsfrånvända användning av begreppet ”rasism”. Därför ter det sig onekligen komiskt och patetiskt att du anklagar mig för att ”inte förstå” din förklaring.

   Lika fånigt och fördomsfullt är det faktum att dina upprepade försök att klistra på mig SD-etiketten, tydligen i ett desperat försök att minska trovärdigheten hos mig.

   Sådana knep och argumentationsfel är inte bara fula, osakliga och irrelevanta. De sänker dessutom din egen trovärdighet drastiskt. Din bristande retorik visar nämligen att du fullständigt saknar sakliga argument.

   Case closed.

   Gilla

 14. Bra då får jag sista ordet. Du kan svänga dig med uttryck du själv inte begriper.
  Du har kallat mig för en hel del som du som vanligt inte klarar att bemöta, kom
  inte här och spela rättrådig för hela ditt synsätt genomsyras av främlingsfientlighet
  och cynism.

  Vågar du inte stå för att du sympatiserar med SD när du glatt gör hänvisning
  till din Facebook-vän Stefan Torssell. som tidigare skrivit i rasistsajten Avpixlat
  och nu skriver i Fria Tider båda med stark koppling till SD, (avpixlat sponsrades
  av SD`s Kent Ekeroth, han åkte på en skattesmäll för detta).

  Tomma tunnor skramlar mest, det är du ett bevis på Bengt.

  Adjö.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s