Frälsning och helande i Bulgarien!

I helgen åkte jag med ett team från min församling Uppsala Mosaik till Katrineholm och deltog i en församlingshelg med församlingsplanteringar kopplade till Gå ut mission. Jag fick tillfället att intervjua Hanna Lundgren, dotter till Gå ut missions grundare Richard Lundgren, om hennes missionsresa till Bulgarien:

Hanna skriver själv på Gå ut missions kampanjblogg:

share tempory

Idag har varit en väldigt händelserik dag, vi skickade som sagt hem Linnéa vilket var väldigt tråkigt men också lugnande att veta att hon mår bättre och är trygg.Dagen har gått åt till mycket förberedning, repetering och bön.

Vid 18:00 åkte teamet ut till Apriltsi, vilket är en by här i Bulgarien. Hela teamet var väldigt förväntansfulla på vad Gud skulle göra under kvällen och speciellt för att höra Emma predika för första gången. Vi spelade upp Lifehouse-dramat åter igen, Ellen delade vittnesbörd och hela teamet sjöng lovsång. Hela kvällen blev succé och även om det (vad vi vet) inte var någon ofrälst på plats så lyssnade många från fönster och bilar. Väldigt många människor kom även fram för förbön och en hel del kunde vittna om helande när teamet bad.

En kvinna som vi bad för fick en bild under tiden om hur hela himlen öppnade upp sig och ett stort ljus lyste över hela teamet när vi stod på gatan och två änglar uppenbarade sig över oss. Vilken nåd! Att hon kunde förklara för oss genom den bilden att vi var i Guds händer, bönerna är i Jesu namn och att han tar hand om oss.

Vi åkte sedan till Apriltsi’s kyrka som är under byggnation och bad för både den och pastorn och jag (Hanna) lyckades till och med vara tolk och prata med de fransktalande i byn – mycket oförutsägbart och häftigt! Imorgon väntar två möten i två olika städer där Simon och jag kommer att predika, teamet är trötta men förväntansfulla!

/Hanna Lundgren

Vännerna David och Ellen fyller i:

share tempory 5

share tempory 3
Idag har varit den mest intensiva dagen hittills men det har också varit en fantastisk dag. Dagen började med frukost kl 08:00 och efter det var de dags för möte i byn Trivoditsi. Simon predikade evangelium om att Jesus är den enda vägen till himlen. Tre personer tog emot Jesus och flera blev helade. William stod för vittnesbörd och jag (David) körde en kort warm-up. Resten av teamet stod för drama, sång och bra förbön.

Efter det hade vi fyra timmars ledighet innan det var de dags för dagens andra by möte i Ognyanovo. Där möttes vi av många barn och det var även det mötet där det kom mest folk. Kanske runt 100 personer. Där vittnade Joel om hur Gud kan hjälpa en i svåra situationer. Många människor berördes av dramat. Emma körde en warm-up inför Hannas predikan om evangelium, att Jesus dog för oss människor. Efter predikan fick vi återigen förmånen att få be för alla sjuka i byn. En person tog emot Jesus medans folk blev helade, bland annat en äldre kvinna med problem att röra sig och som inte kunde gå. Kvinnan fick kraft att gå på egna ben. Detta berörde folket i byn men också oss i teamet. Det var en fantastisk upplevelse!

Det här var första gången då vi som team höll i två möten på samma dag. Båda mötena var åter igen över förväntan.
Teamet är glada och lite trötta efter den tredje dagen.

/ David och Ellen

share tempory 4

share tempory 2

Några av teamet tillsammans med kvinnan som inte kunde gå, men som blev helad.
Några av teamet tillsammans med kvinnan som inte kunde gå, men som blev helad.

Gud är god!

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s