Läs Bibeln med Ge och du ska få!

Skärmavbild 2016-01-22 kl. 16.51.52
Några av skribenterna

Sveriges största kristna Facebookgrupp Ge och du ska få har en blogg där passionerade lärjungar varje vardag skriver om Bibeln. Gå in och se själva. Det är otroligt inspirerande och vackert att se kristna från alla håll och kanter, de flesta ungdomar, dela Bibelstudier och uppmuntran. Vi följer bibelläsningsplanen En guide för livet som vi har satt ihop själva utifrån några väl valda teman.

Anney Patras inledde med att skriva om Guds avbild utifrån 1 Mos 1:

Jag kan inte se ner på mig själv, för att jag är skapad av Gud. Han som har skapat allt annat i naturen, och jag älskar naturen. Jag älskar hur träden står och ger skugga och liv, hur fåglar flyger över himlen med deras färggranna fjädrar, hur havets djur simmar i ett djupblå hav som är så oerhört vackert. T.o.m. kryp är vackra, titta bara på en nyckelpiga eller en fjäril en sommardag. Allt detta skapade Han, och om det är vackert. Hur kan en människa som är skapad av hans bild inte vara det?

Erik Svenungsson fortsatte att skriva om vår identitet som Guds barn utifrån Rom 8:

Ibland blir jag lite irriterad över hur mycket hjälp vi faktiskt får av Gud.. Vad tusan har jag gjort för att förtjäna detta? Precis ingenting. Det finns ingenting jag kan göra för att bli mer älskad eller mindre, men jag vet att jag egentligen inte förtjänar detta för att jag varje dag vänder mig bort. Men när sanningen om Guds villkorslösa kärlek åter tränger sig in i mitt hjärta så finns det inget annat jag kan göra än att böja knä och tacka för att jag får ha en relation med kungarnas kung och herrarnas herre som bär namnet över alla andra namn, och dessutom kallar mig för hans barn, Jesus Kristus.

Och idag skriver Ronja Bengtsson om Jesu uppståndelse utifrån 1 Kor 15:

Detta bibelställe var ju konkret till korintherna med deras problem, men jag tänker även att det är viktigt att vi också satsar allt på detta. Att vi får tro på Paulus ord och därmed vila i sanningen. Jesus är uppstånden och har startat det nya livet med oss. Vi står inte där som falska vittnen utan vi tror på sanningen och få ta emot hans nåd. Det är något fantastiskt vi får leva i!

Så här fortsätter det sida upp och sida ned. Vi har haft tre Bibelläsningsplaner innan denna, så det är nu ungefär 120 Bibelutläggningar av nästan lika många författare på sidan. Jag kan verkligen varmt rekommendera er att prenumerera på bloggen Ge och du ska få!

4 kommentarer

  1. Hej Björn! Tråkigt att höra att du vill vara rik. Bibeln säger: ”De som vill bli rika råkar ut för frestelser och snaror och många oförnuftiga och skadliga begär som störtar människor i fördärv och undergång.” (1 Tim 6:9).

   Sträva istället efter att leva enkelt, det är hälsosammare både för dig och för de fattiga. ”Ge mig varken fattigdom
   eller rikedom, men låt mig få den mat
   jag behöver.” (Ords 30:8)

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s