Påskevangelisation

Kristus är uppstånden! Denna underbara proklamation har frimodigt proklamerats av många syskon idag, det trendade som vanligt på Twitter och det är även ngot som vi har utropat på Uppsalas gator både igår och idag. Jag var ute med Pannkakskyrkan på påskaftonsafton, vi är alltid ute på lördagkvällar mellan åtta och midnatt för att sprida Himmel och pannkaka. Vi var fem stycken, två av oss var med för första gången, och vi hade en helt fantastisk kväll.

pannkaksgänget

Förra lördagen arrangerade vi en apologetikträning som hette Svara var och en. Tio lärjungar samlades i Korskyrkan och diskuterade hur vi kan svara på frågor som ateister, muslimer och new age:are ställer till oss, samt vilka frågor vi kan ställa till dem. Det var väldigt lärorikt och uppbyggande, och när vi senare gick ut på Pannkakskyrkan på kvällen så kommer mycket riktigt först ett gäng muslimer, sedan ett gäng ateister och mot slutet av kvällen två new age:are. Jesus gav oss praktik 🙂 

Samma sak hände igår kväll. Först kom en tjej som trodde på new age och som passionerat argumenterade för att ingen religion ensamt kan ha rätt för att Gud är odefinierbar. Jag frågade henne om ”Gud är odefinierbar” inte är en definition av Gud och vilken uppenbarelse som ligger till grund för den övertygelsen, vilket verkade ge henne en tankeställare innan hon sprang iväg för att kolla på Batman. Senare kom en ateist som frågade sig själv varför han inte trodde på Gud eftersom det mest rationella är att tro att Gud finns, och vi uppmuntrade honom i hans sökande och gav honom Lukasevangeliet.

Därtill kom även många muslimer, en sekulär muslim som jag talade hävdade likt många andra att kristendomen och islam är samma sak men när jag uppmärksammade några skillnader så ändrade han sig och höll med mig om att det är olika religioner. Mehtap som är före detta muslim spelade arabisk kristen musik under kvällen och vittnade för många muslimer om hur Jesus svarar på hennes bön, hur Han har helat henne och gett henne frälsningsvisshet.

Idag på påskdagen har vi haft Kom in, gå ut-gudstjänst med Mosaik där vi efter lovsång, bibelstudium, vittnesbörd och nattvard i mitt kollektiv gick ut på stan för att dela ut påskgodis och evangelium till förbipasserande. Många stannade upp, inte minst EU-migranter, och firade att Jesus lever med oss. Vi fick även några djupa samtal med människor som hade varit med om svåra saker.

Påsken är ett fantastiskt tillfälle att sprida Evangeliet, men vi ska förstås inte begränsa oss till en högtid om året utan evangelisera offentligt varje vecka. Jag tror fler och fler kristna i vårt postsekulära samhälle börjar bli mognare och modigare när det gäller evangelisation och inse att vi kan och bör frimodigt proklamera Evangeliets sanningar. Evangelisationen på internet, i det offentliga rummet och i vardagslivet kompletterar och stödjer varandra och jag ser inte minst en apostolisk ung generation i Sverige som brinner av frimodighet och kärlek i en helig kombination. Tack Jesus!

För övrigt vill jag uppmuntra er att delta i Ge och du ska få:s nya bibelläsningsplan som jag är bloggansvarig för! Det är ett mycket bra verktyg för dig som vill ha hjälp med att läsa Bibeln och fokusera på Jesus de kommande två månaderna.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s