Podcast: Mysteriet Donald Trump

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Hur kunde en egoistisk, narcissistisk, rasistisk och sexistisk miljardär bli presidentkandidat i USA? Är Trump en inkarnation av sanna amerikanska värderingar? Är han skickligt manipulativ? Eller finns någon annan orsak?

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns.

18 kommentarer

 1. Finns ju en del Fan-videos på Youtube med amerikaner som förklarar varför Donald får deras Röst, en av dom större anledningarna är väl att ”vanligt folk” är dö trötta på etablerade maktmänniskor som styr men inget går åt rätt håll, medelklassen exempelvis blir allt fattigare så väl som arbetare i US, Pengarna flyter till dom rikaste procenten . Man får inte någon vettig info vem trump är som person genom svensk media tycker jag, som verkar vara nästan helt ”liberal” med sin kärlek för ”marknaden” och sett ur det perspektivet är det logiskt att man total demoniserar Trump som inte är globalist. Men kollar man Amerikansk media får man reda på att han gjort en del goda gärningar , bla flugit en svårt sjuk flicka till sjukhus(lång innan han kampanja för president) för att vanliga flygbolag inte ville/våga . Sen har han ju själv sagt att när han närmar sig president posten kommer han att uppträda mer president mässig, så det verkar som att en hel del är show från trumps sida och han vet om det.

  Ytterligare en anledning jag tror att svensk media demoniserar är att trump själv betalar sin president kampanj och inte står i tacksamhetsskuld till banker och storföretag som sas köpt honom och kan styra

  Under Busch sista halvår vid makten ändrade han och skrev om lagar som tillät oljebolag att borra lite varstans och att företagen plötsligt fick fria händer, som tydligen inte är helt ovanligt i usa att tacka företag som sponsrat en president väg till makten, naturligtvis går det att ändra tillbaka lagarna men det tar sin tid att göra det och då har ju storföretagen skoj något halvår eller så som är tacken för att dom pumpat in pengar.

  Möjligt att Trump är en riktig tossing 😉 men många i usa verkar vara beredda att ge honom en chans

  Gilla

  1. Hej Lars!

   Jag och Johannes utgår inte främst från svensk media när vi läser om Trump utan amerikansk. Och de uttalanden och händelser som vi anför är sanna, det är inte konspirationer som någon nyhetsbyrå har hittats på. De flesta av dem finns inspelade, inklusive när Trump uppmanar till våld på sina rallies och säger att han ska betala rättegångskostnaderna, när han twittrar en falsk statistik om att svarta utför 90% av alla våldsbrott, när han vägrar ta avstånd från Ku Klux Klan och vit makt-rörelsen, när han säger att mexikanare är våldtäktsmän och kriminella, när han vill förbjuda alla muslimer (inklusive syriska flyktingar) att ta sig in i USA, när han säger att han skulle kunna skjuta någon på gatan utan att hans opinionssiffror skadas, med mera. Han är därmed utan tvekan en oberäknelig rasist, i många aspekter värre än Åkesson och hans SD.

   Sen är det absolut så att populism och förakt för etablissemanget är det som driver honom framåt i opinionen, men att välja in Trump för att man tycker det är fel att medelklassen blir fattigare och att den rikaste procenten tar allt är otroligt kontraproduktivt. Trump tillhör ju den rikaste procenten, han är mångmiljardär!! Han har inte sagt något om att han ska ta från de rika, tvärtom! Det är ju Bernie Sanders budskap, någon som Trump opponerat sig många gånger mot.

   Att ge vård åt en sjuk flicka är jättebra i sig, men det är ju uppenbarligen ett PR-trick. Om han vill ge vård till sjuka flickor borde han vilja garantera allmän sjukvård som här i Sverige, men istället vill han riva upp Obamas sjukvårdsreform. Därtill kommer mängder med pojkar och flickor bli sjuka och dö i klimatförändringarnas spår, som Trump förnekar och struntar i. Så slösa inga böner på att Trump ska vinna 🙂

   Gud välsigne dig

   Gilla

 2. Om nu Trump är en narcissist, vad är du då själv Micael, du har aldrig vad jag vet erkänt dig själv ha fel i någon debatt här på din blogg. Refererar till dig själv med .. bara en tanke när vi ändå kastar diagnoser hej vilt.

  Gilla

  1. Hej Shans! Hela Pingsten har 1300 inlägg och 12000 kommentarer, imponerande att du läst igenom dem alla! 🙂 Jag har haft fel vid flera tillfällen och sagt det också, exempelvis var jag när bloggen startade ungjordskreationist vilket jag inte är längre och inte ser något behov av att vara, och jag har offentligt bett om ursäkt för vissa inlägg. Samtidigt är ändrade åsikter en dålig definition på avsaknad av narcissism. Det skulle göra Jesus till världens största narcissist! Och Paulus och Petrus för den delen också. William Lane Craig är en av världens främsta kristna apologeter, jag har aldrig hört honom säga att han har fel i sin argumentation för Guds existens och Jesu uppståndelse. Det behöver ju inte betyda att han är narcissist, det kan lika gärna betyda att han har rätt.

   Om du tycker att jag har fel i den ena eller andra frågan får du gärna komma med ett argument för det. Jag lyssnar gärna på vad för argument folk har när de inte håller med mig. Men att förvänta sig att jag ska ändra åsikt utan att jag fått något bra argument för varför är inte seriöst. Att ändra åsikt utan anledning och hävda att man har haft fel utan att det finns något bra skäl till varför det skulle vara så, är inte samma sak som att undvika narcissism utan det är tvärtom enbart irrationellt agerande.

   All välsignelse!

   Gilla

 3. Hej Michael
  Några böner lär jag inte slösa på trump eller någon politiker här hemma att dom ska vinna, i och med att jag aldrig röstat 😉 men tycker det är intressant att följa för det påverkar ju Guds folk , hur det går för kyrkorna .läste senast idag att trump gjort antisemitiska uttalanden, men hans dotter har ju konverterad till judendom och är gift med en jude. Så jag tror att mycket av trumps snack är jargong, om han är affärsman så lär han gå i konkurs rätt snabbt om han skulle bere sig som en galning mot affärs partners men att media då svensk eller amerikansk framställer honom som en galning får man fundera på varför , ja som kristen kan man ju tänka sig att typ leva i egendomsgemenskap om samhälsklyftorna blir för svåra. I världen vinner populister terräng, när ”vanliga” politiker inte gör något åt missnöjet, så det blir intressant och se hur det slutar.

  Gilla

 4. Hallå killar, vaka upp ur er törnrosasömn!

  Vem vill ni ha som USA:s nästa president? En satanisk humanist eller en troligen ”pånyttfödd” kristen? Fast ni föredrar kanske fler mördade barn i kvinnors magar, fler krig, mera GMO, fler förgiftade vattendrag, fler vaccinskadade barn, fler terroristattacker och mer makt till Bryssel.

  Trump är det amerikanska folkets sista chans att återställa landet till kristna värderingar. Enligt ej bekräftade kristna källor så är han nyligen pånyttfödd och därför hatad av den styrande makteliten. Donald bekämpas hårt genom alla kanaler inkl. MSM:s propagandaapparat, för de vet att om Trump kommer till makten är deras tid över.

  Gilla

  1. Hej Thomas! Vi diskuterar Trumps påstådda kristna tro i poddavsnittet, och en död mus är mer kristen än han. Han vägrar be Gud om förlåtelse och det är otroligt uppenbart att han bara hänvisar till Bibeln då och då för att locka väljare. Var Adolf Hitler också en pånyttfödd kristen och Tysklands sista hopp enligt dig? Han påstod sig vara det nämligen!

   Gilla

   1. Så vad kan något dött tillföra?

    Du måste ställa dig frågan: Vad är alternativet till Trump? Pest eller kolera. Så klart att det vore bäst om någon med gedigen kristen grund kom till makten, men nu är Trump enda alternativet.

    Så klart att alla i en presidentkampanj vill locka väljare, det är väl hela idén med att driva en kampanj, eller? Har du någonsin varit med om en svensk politiker som hållit sina löften. Ex. påstod MP att de skulle fixa skolan på hundra dagar!

    Efter mitt inlägg såg jag igår att Världen idag hade en artikel om Trump med belägg om Donalds överlåtelse enligt en viss James Dobson. Om så, vad har du då för rätt att döma en medkristen? Du kallar ju honom tom idiot/dåre (minns inte vilket) på din pod.
    Dessutom hur många kristna ber verkligen Gud om förlåtelse för sina synder? Gör du det? Verkar vara läge för det nu i alla fall.

    Gilla

 5. Thomas, enligt din definition så är det då helt ok med denne galnings uttalande
  om att vissa kvinnor är feta och fula, att mexikanare är kriminella och presumtiva
  våldtäktsmän, att murar ska byggas för miljarder dollar som ska bekostas av
  mexikanska staten, att Usa ska sätta villkoren för världshandeln, att illegal abort
  ska straffas, att Trump inte tar avstånd från David Duke (ku klux klans förre ledare),
  att han säger att Marco Rubio ser ut att ha klivit upp ur en swimmingpool p g a att
  han svettas för mycket, att han (Trump) skulle kunna skjuta någon utan att förlora
  väljare mm mm.

  Orkar inte ta upp alla övriga grodor, rasistiska påståenden, kvinnoförnedrande
  uttalanden som denne billiga och vidriga populist har kläckt ur sig.

  Du Thomas är uppenbarligen i konsensus med herr Trump. Om du tycker att
  han är rätt man att återställa något överhuvudtaget, så ska du nog inte bekänna
  dig som kristen enligt min uppfattning.

  Gilla

 6. Thomas, är detta det bästa du kan komma med så tycker jag nästan
  synd om dig!

  Kanske tycker du att sanningen ibland blir lite obehaglig och svarar
  då med minsta motståndets lag…

  Gilla

  1. Vad vet du om sanning, Rune, som verkar svälja allt som massmedia proppar i dig.

   Logik är något som saknas hos många idag, vilket ditt inlägg bevisar.

   Alltså, som en småskolelärare ger jag dig ett exempel:
   Om två personer äter samma frukt, betyder det inte att de också måste vara bröder.

   Samma enkla logik gäller även här, jag skriver att mellan två onda ting väljer man det minst onda. Det betyder inte att andra faktorer omfattas inom ramen för angivet logiska villkor, precis som äpplet och broderskapet.

   Gilla

 7. Uppenbarligen har jag mer koll på sanningen än du, Thomas. Om du påstår att
  massmedia hittar på allt som kommit fram om Trump, då borde faktiskt du själv
  rannsaka dina egna källor.

  Ditt löjliga exempel som småskolelärare tyder snarare på att du befinner dig på
  samma mognad som denne lärares elever.

  Du pratar om logik istället för att bemöta hur rasisten Trumps vidriga retorik skulle
  vara någon form av kristendom. Snacka om att flytta fokus med ditt virriga logik
  resonemang.

  Gilla

  1. Jag kan inte hjälpa dig då dina ögon har förblindats och ditt hjärta är fyllt av hat.

   ”Men den som hatar sin broder är i mörkret och vandrar i mörkret. Han vet inte vart han går, ty mörkret har förblindat hans ögon.” (1 John 2:11).

   Gilla

 8. Jisses, du verkar inte helt i balans Thomas, avslutar detta meningslösa
  replikskifte med en fanatiker som du, vill du ha sista ordet så får du ett
  litet tips….kom upp ur sandlådan först……

  Gilla

  1. Med balans menar du förstås när man utmålar andra kristna med ord som ”vidriga”, ”rasisten”, ”virriga”, ”löjliga”, ”fanatiker”, ”kvinnoförnedrande”.

   Gilla

 9. Stackars Thomas som spelar martyr! Jag tycker inte att Donald Trump verkar
  särskilt kristen.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s