Gör som Torp – evangelisera!

pk i örebro

Nu är jag trött och glad efter en veckas Torpkonferens där jag tillsammans med Julia Wellstam och Samuel Lundström har ansvarat för evangelisationssatsningen Dela Evangeliet. Den är bland annat ett resultat av ett inlägg jag skrev här på Hela Pingsten för ett år sedan, och här kan ni läsa en intervju med mig i Dagen om varför jag tycker det är så viktigt att kristna konferenser bakar in gatuevangelisation i sina program.

Varje eftermiddag tisdag-fredag hade vi en workshop där vi pratade om evangelisation. Den första handlade om att använda de gåvor och verktyg man redan har, med insikter från tre generationer. Den andra fokuserade på vad man faktiskt ska säga när man delar Evangeliet med input från Maria Fagré och Malin Näslund. Den tredje handlade om kraftevangelisation med tecken och under som Samuel Lundström, Albin Mauritzon och Kevin David höll i och den fjärde diskuterade vad man gör när någon fattat beslutet att bli frälst.

Dessa teoretiska genomgångar följdes varje kväll med outreach inne i centrala Örebro. Redan första kvällen var det en kille som tog emot en bibel, läste två sidor, kände Guds närvaro och insåg att Jesus är Vägen. Övriga kvällar skedde många helanden och flera var intresserade av att besöka kyrkan och Torpkonferensen. Se videorapporter jag har gjort här:

Gud var alltså trofast och vi som gick ut hade det väldigt bra. Dock hade vi hoppats på ett större gensvar – som mest kom det tolv från konferensen, och första kvällen kom bara en. Tidpunkten för outreachen spelar förstås in, men framför allt krockade både workshoparna och outreacharna med mycket annat.

Det som är riktigt bra är att vi hade Torpledningens fulla stöd, att de vid upprepade tillfällen peppade konferensbesökarna att följa med och visade filmerna på kvällsmötena och att de i kommunikationen med oss verkligen uppmuntrade och välsignade oss. Deras ambition är inte att detta ska vara en engångshändelse utan att evangelisationen ska bakas in på Torp många år framöver, så att förhoppningsvis fler och fler ansluter sig. Det känns fantastiskt och jag hoppas att andra konferenser tar lärdom!

Uppdatering: Nu finns Dagens reportage från torsdagkvällen publicerad i både text och film!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s