Ambassadörer för Guds rike

Är du ambassadör för Guds rike? Är du kristen och tagit emot Jesus som Herre i ditt liv så är du det. Ambassadör..

Att vara ambassadör innebär att du är någon som talar för ditt land. Att du är stolt över ditt land och vill att fler ska komma till insikt om hur fantastiskt just ditt land är. Du är representant för ditt hemland och vill gärna dela med dig av din kunskap om det. Det innebär också att få människor att förstå att ditt land är ett fantastiskt land där alla är välkomna. Om de lyder landets lagar och dess regering, i detta fall Jesus.

Det finns många länder som vi inte ens har hört talas om. Länder som vi inte vet ett dugg om just därför att det kanske inte har några ambassadörer eller väldigt dåliga ambassadörer som inte gör sitt land rättvisa. Inte talar om det, inte berättar om vad som finns där och hur man lever där.

När vi tog emot Jesus som vår herre, då blev vi med automatik ambassadörer för Hans rike.
Det är inget vi kan slinsa undan, inget som vi kan låtsas inte rör oss. Det ingår i vår frälsning, att arbeta för Guds rike. Gör vi inte det sviker vi vårt land.

Vårt land är inte av denna världen. Vårt land är ett land som kommer. Vi kan inte se det än, men genom tron vet vi att det finns. Vi vill att många många människor ska lära känna vårt land och eftersom vi inte kan visa bilder, googla på det eller på andra sätt visa så måste vi som ambassadörer genom vårt sätt att vara visa på skillnaden mellan denna världen och vårt hemland. Vi måste berätta om vårt land och vad det innebär att vara där.
Om vi berättar det vi vet kan jag lova att många människor vill bli medlemmar i vårt land.

Problemet idag är dock att en del av oss som är kallade att vara ambassadörer är tysta. Vissa berättar inte om vårt land och vår kung. Inte ens när de får tillfälle. De är tysta, blyga och vågar inte prata om vår kung. Han som inte bara är kung utan kungars kung och herrarnas Herre. Många sitter i sina vackra påkostade kyrkobyggnader på söndag förmiddag och njuter av Guds ord. Men direkt efter söndagens kyrkobesök börjar livet som ”vanlig svensk” igen. Undervisningen på söndagen behålls för egen del och man talar inte om den med någon. Allra minst med någon som inte funnit Jesus ännu.

Gudstjänst betyder inte att passivt sitta och lyssna. Gudstjänst innebär tjänst för Gud. Till det är vi alla kallade. Inte bara de som har titeln präst eller pastor. Utan DU! Också!

Vi begår tjänstefel om vi inte gör det. Talar om Guds rike. Vårt rike där vår kung bor. Dit vi kommer att flytta när vi tjänat klart i denna världen.
Vi kan inte uppföra oss som främlingsfientliga när vi är Guds ambassadörer! Gud vill att Hans rike ska växa och växa och växa! Han längtar efter fler flyktingar. Flyktingar från ”världen” till Hans rike.
Vårt jobb som Hans ambassadörer är att välkomna fler flyktingar genom att berätta om vårt fantastiska land.
Här på jorden är vi bara tillfälligt för att arbeta för att fler ska flytta till vårt land. Vi ska berätta, visa genom handlingar vad det innebär att vara fast boende i Guds rike, sjunga om, vara föredömen så människor ser att det är något särskilt med oss som har himmelriket inom oss. Få dem att vilja bli som oss. Få dem att inse att friden de letar efter finns i Guds rike. Det kan de få direkt. Bara genom att säga JA!
Men för att de ska förstå det måste vi outtröttligt prata om vem Gud är, vem Jesus är vad himmelriket är. Hur ska de annars veta?
De söker då i andra läror för att finna den frid och lycka de längtar efter. Till dem som vitt och brett talar om alternativen. Utan att finna Gud. Bara gå vilse i grumliga vatten. Allt i jakten på den frid man får omedelbart när man sagt ja till Jesus.

Vårt jobb är att se till att så många människor som möjligt kan få reda på de goda nyheterna, Evangelium. Gud har lagt ned olika gåvor i oss för att vi på så många olika sätt som möjligt ska kunna nå människor med det glada budskapet. De gåvorna är lika många som frälsta människor på jorden. Just för att vi ska kunna komplettera varandra. Några är bra på lovsång, andra har fått talets gåva, några kan skriva, ytterligare några kan på ett alldeles fantastiskt sätt ta hand om människor. Ja på så sätt kan vi samarbeta som ambassadörer för det är inget ensamjobb att vara ambassadör, tillsammans ska vi göra det. Det fantastiskt roliga jobb det är att få människor att ta emot Guds rike som sitt hemland.

Gå ut och gör ditt jobb!

Gud välsigne dig!
/Désirée Kjellin

Kategorier: Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Det kommer en dag när vi kan bygga paradiset på Jorden. Men inte genom att tro och vänta. Vi måste jobba på det. Ät av kunskapens frukt och bygg babels torn.

  Gilla

  1. Hej Thomas69,

   Kanske tolkar jag din kommentar rätt.

   Dock får man tänka på att det finns många läsare här, som kanske är nya i tron (relationen med Herren) som inte kan tolka djupa tankar utan tydlighet.

   Vad vill du med din kommentar?

   (Jag satsade på ironi ett tag i kommentarer men det funkade inte, det väckte bara avstånd)

   Gilla

  1. thomask69,

   Har läst utkastet till första kapitlet i din bok. Tekniken du beskriver, kan den vara en del i det som Gud säger här?

   Ur 1 Mos 11 ”Detta är deras första tilltag, och härefter skall ingenting vara omöjligt för dem vad de än beslutar sig för.”

   Gilla

   1. Som du kanske förstår så tror jag inte att det var gud som sa det.

    Mina funderingar går istället ut på Vem eller Vad som besökt personer i forntiden.
    Ibland beskrivs mötena som uppenbarelser i drömmar.

    Tänk om mycket i boken Bibeln är ”riktiga” händelser och inte liknelser.

    Vem var ärkeängeln Gabriel om han inte var en ängel?

    Religion kan vara spännande även för en icke troende.

    Jag håller just nu på med det sista justeringarna. Sedan skickar jag bokmanuset till ett förlag.

    Tack för att du läst.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s