Nu flyttar jag till England

IMAG5080-1-1Nu på måndag, den första augusti, byter jag land. I ett års tid ska jag bo i en av Jesus Armys kommuniteter, Holy Treasure i Kettering. Syftet är att vila och söka Gud, lära mig hur egendomsgemenskap fungerar i praktiken samt skriva en bok (eller böcker) om detta. Jag kommer delta i Jesus Armys träningsår och vara engagerad i församlingsarbetet, kommunitetslivet och evangelisationen.

Jag kände väldigt starkt när jag var i Kettering i augusti förra året att jag ska ta detta träningsår. Och det ger en väldigt bra grund för när vi inom Jerusalemprojektet ska starta en kommunitet med fullständig egendomsgemenskap när jag kommer tillbaka 2017. Det är i grund och botten väldigt bra att jag åker, och jag var exalterad över detta för ett tag sen.

Nu känns det piss.

Jag är väldigt, väldigt kär i Sarah. Hon kan inte följa med till England på grund av hennes studier. Vi kommer besöka varandra då och då men det blir förstås en helt annan sak än om vi hade bott på samma ort.

När vi den här sommaren har varit ifrån varandra bara tre veckor har det varit otroligt jobbigt. Jag är halv utan henne.

Förståndsmässigt förstår jag varför jag åker men hjärtat protesterar varje sekund. Sarah känner likadant, hon säger att det är jättejobbigt att jag åker men att hon blir väldigt besviken om jag inte åker. Och jag kommer åka. Men det är inte kul.

Vi förbereder kommuniteten genom vår distanskommunitet där vi som vill leva i egendomsgemenskap lär känna varandra och läser och ber tillsammans (gå gärna med om du delar samma vision!). Distanskommunitet är ju egentligen en motsägelse och det är inte slutmålet, därför är träffar väldigt viktiga. Och det gör det så knäppt att jag ska finnas så långt borta. Jag vill ju bygga gemenskap med Sarah och de andra och det är svårt på Skype.

Be jättegärna för oss. Att Gud ska välsigna den här tiden och stärka oss. Att detta får leda till den karismatiska kommunitetsrörelse vi drömmer om där hela pingsten praktiseras på riktigt. Och att Gud ger oss vägledning och vishet i alla de val som står framför.

7 kommentarer

 1. ”Distanskommunitet”? Moahaha! Vilket härligt, motsägelsefullt ord. Har du hittat på det själv? Jag stjäl det till en kommande artikel eller bok, hörru. Hoppas du finner vad du söker under det kommande året abroad. Ha det jättebäst!

  Gilla

 2. ”Jag är halv utan henne.”

  Exakt! Och DU är den andra halvan.

  INTE andra.

  Gud säger” Därför skall en man lämna sin fader och sin moder”

  Syftet med det budordet är detsamma som att inte bilda förbund med andra fäder och mödrar, typ kommuniteter.

  Ja, du vet vad jag anser om Jesus Army men det handlar inte om det nu utan om er!

  Oavsett hur ni gör önskar jag er båda Guds rika välsignelse.

  Gilla

  1. Hej Ulrika!

   Det var en väldigt märklig bibeltolkning. Jesus levde ju i egendomsgemenskap med sina lärjungar (Joh 13:29), inklusive Petrus som var gift, och alla kristna i Jerusalem levde i egendomsgemenskap (Apg 2:44-45), inklusive Petrus som var gift. Bibeln förbjuder inte egendomsgemenskap utan påbjuder det. Det är något både för singlar och gifta!

   Gud välsigne dig

   Gilla

   1. Micael,

    Visst rådde det stor gästfrihet i hemmen.Även under Apostlarnas resor togs de emot av sina nya syskon som gäster i deras hem.

    Vi här hemma har också ett hörn med en viloplats för syskon som passerar. Käkar gör de ju med oss.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s