Där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara. Del 1

treasure-chest-619868_640

”Samla inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl.
Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”

Matt. 6:19

Oftast säger kristna människor jag vill leva för andra, Jag vill leva efter Apostlarnas lära och livstil men när dem får kallelse då blir inte saken lätt. Jag vet att det är inte lätt men att följa kallelse ska vara lika lätt så som man vakna upp tidigt varje dag och gå till jobbet. Jag menar att åka till jobbet kan vara ibland jobbigt men man har något man ser framemot då gör det oavsett vad.

Alla får kallelse efter sina förmåga

Ni känner vår herre Jesu Kristi stora gåva: han, som var rik, blev fattig för er skull, för att ni skulle bli rika genom hans fattigdom. Det är ett råd jag ger er, och det kan ni ha nytta av, ni som i fjol påbörjade arbetet, och det med god vilja. Fullfölj nu arbetet, så att resultatet svarar mot den goda viljan – allt efter er förmåga. Har någon bara den goda viljan, så är han välkommen med vad han har och bedöms inte efter vad han inte har. Meningen är ju inte att andra skall få det bättre och ni få det svårt. Nej, det är en fråga om jämvikt; nu skall ert överflöd avhjälpa deras brist, för att en annan gång deras överflöd skall avhjälpa er brist. Så blir det jämvikt, som det står skrivet: Han med mycket fick inte för mycket, han med litet fick inte för litet.

2 Kor 8:9-15

”Allt efter er förmåga. Har någon bara den goda viljan, så är han välkommen med vad han har och bedöms inte efter vad han inte har. ” Gud ger inte kallelse som du inte klarar av att fullfölja, att leva i egendomsgemenskap är vi alla kallade för. Många säger jag vill men klarar inte av att leva i ett kollektiv där nya människor kommer ständigt där jag inte har en privat liv/stund. Gud vill att du ska ha privat stund med Honom i ensamhet men samtidigt vill vår Herre att vi ska ha gästfrihet. Adam och Eva hade kallelse men samtidigt så hade dem också egen tid en kvalitativ tid med varandra. Gud är en Gud av balans.

Vart har du din skatt?

När Gud talar om skatt så menade han inte enbart om Pengar utan om alla som ditt hjärta brinner för. Skatt är all som Gud har kallat dig att fullfölja. Vad är hemligheten bakom kallelse och din tro? Ta en tid och begrunda i det.

För tre år sedan så tog jag studenten och efter studenten så var det jobbet för mig men under Frizon-festivalen tog beslutet att söka till en bibel skola som inriktade sig i mission för onådda folkgrupper och lärjungarskaps. Och till slut hittade jag under festivalen en bibelskola vid namn SOS Missionsbibelskola. Och jag började skolan med bara 3000 kr i handen. Men jag visste att Gud var med i allt jag gjorde. och under läsåret så såg jag hur Guds hand förser mig med allting. Skolan var betald av en vän som jag träffade under bibelskolan och även mat och andra viktiga saker fick jag av Gud. Inget hyra till och med. Min mission resa till Tanzania var betald av bara mirakel. Där din skatt är där finns även ditt hjärta.

Men varför behöver vi leva i en fullständig egendomsgemenskap då? Behöver vi inte allt det som andra i vår närhet har? dvs. Villa, fru, hund, semester, resor… osv? När du lever för andra då börja Guds dina önskningar. ”Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.” Matt 6:33

Men varför Gud kallade oss för att älska vår nästa som oss själva?

  • Guds rike är andligt liv i gemenskap med Gud, ”rättfärdighet, frid och glädje i den helige Ande” (Rom 14:17)
  • Guds rike är seger över det onda, helande, befrielse och jämlikhet mellan fatiga och rika
  • Guds rike är en ny gemenskap, upprättade relationer
  • Guds rike är rättvisa och fred på jorden och ansvar för skapelsen
  • Guds rike är ett nytt sätt att leva, en ny livsstil, riket annorlunda, människor som gör Guds vilja.
  • Guds rike är ett framtida rike, den kommande tidsåldern.

Att leva i Guds rike handlar om att söka alla dessa saker övan. Det är detta det handlar om när Jesus talade ” Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig.” John 14:1

Att vara fattig för andra ska ha det bättre…

Ni känner vår herre Jesu Kristi stora gåva: han, som var rik, blev fattig för er skull, för att ni skulle bli rika genom hans fattigdom. 2 Kor 8:9

När Jesus talade i Joh 14:6 om att han är Vägen.. då betyder att vi ska följa efter honom. Fattiga skall ärva Guds rike… att vara fattig innebär inte att vi ska ha det svårt, utan att vi ska lämna allt ock följa Honom 100%. Att överlämna allt man äger och följa honom gör lättare att följa och efterlikna Jesus.

Gå! Se, jag sänder er som lamm in bland vargar. Ta inte med er någon börs eller väska eller några sandaler, och hälsa inte på någon längs vägen. När ni kommer in i ett hus, säg då först: Frid över detta hus. Om där bor en fridens man ska er frid vila över honom. Annars ska den återvända till er. Stanna i det huset och ät och drick vad ni får, för arbetaren är värd sin lön. Flytta inte från hus till hus. Och när ni kommer till en stad där man tar emot er, så ät det som sätts fram åt er. Bota de sjuka i staden och säg till folket: Guds rike är nära er. Luk 10:1-9

Gud vill att du välkomnar honom i ditt liv och ge honom tillgång till allt som du har inom dig.

Gud ger inte något du inte vill ha, tillåter du honom 10% då kommer han verka 10% ger du dig till honom 100% då verkar han 100%. Det gäller att släppa allt och följa honom.

Gud välsigne dig !

Nästa del kommer den 25/8.

Kategorier: Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s