Kallad att göra skillnad

thumb_img_2354_1024

I söndags under lovsången sjöng vi om korset, korset där all min skuld blev betald och kraften som rev itu förhänget till det allra heligaste, så att vi alla kan komma inför Gud. Är det inte helt otroligt att den Gud som älskar oss så högt bor inom oss? Men ibland undrar jag om vi verkligen har fattat det.

Att vara kristen är inte enkelt. Vi lever i ett land där ateismen och evolutionsläran blivit djupt rotade i samhället. Att tro på himmel och helvete är lite konstigt och eftersom många människor inte tror på någon gud alls har de svårt att förstå hur vi ens orkar gå till kyrkan söndag efter söndag.

Men det här är inget nytt. I alla tider har kristna fått lida av motgångar, Jesus uttrycker det till och med som att ”saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull. Gläd er och jubla er lön blir stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeter före er tid. (Matt 5:11-12)

Gud har inte kallat oss till att bara umgås med familj och vänner. Han har inte kallat oss till timmar framför skärmar. Han har inte kallat oss till att följa strömmen, Han har kallat oss till att vara världens ljus. Vi är kallade till att lysa för människor, vi är kallade till att göra skillnad.

Vi behöver en radikal förändring som börjar i våra egna liv, vi behöver ta tid för dem som behöver oss, inte bara våra närmsta vänner utan kanske den ensamma människan vid lunchen.

Vi behöver ta tid för att lära känna Gud och hans plan med våra liv. Vi behöver be att Gud ska öppna våra ögon och ge oss ett hjärta likt Hans. ”Sådan far sådan son” det borde stämma här också.

Vi behöver berätta om Gud och hans enorma kärlek för människan. Vi måste sluta leva som om vi vore dömda till att vara kristna och istället börja tacka Gud för privilegiet att få kallas hans barn. För att Gud har i Kristus utvalt oss före världens skapelse till att vara heliga och fläckfria inför honom. (Ef 1:4)

Yes! På grund av det vi sjunger på söndagarna om Jesu kors kan vi få förlåtelse och komma in i det allra heligaste. Att Jesus bor i oss gör det möjligt för oss att utstråla hans ljus för alla människor. När vi helgar oss och låter Guds vilja råda i våra liv DÅ blir det skillnad för Då svarar vi på Guds kallelse till helighet.

Jesus säger i Johannes 17:16 ”de tillhör inte världen, liksom inte heller jag tillhör världen.” Så känn dig inte modlös när människor förtalar, skymfar eller förföljer dig för Jesu skull. För din lön blir stor i himlen! Låt inget stoppa dig från att svara på Guds kallelse till dig!
Gud välsigne dig!

2 kommentarer

 1. Jag säger Amen.

  Funderar lite på ”Att Jesus bor i oss gör det möjligt för oss att utstråla hans ljus.”

  Tidigare generationer har utnyttjat sådana meningar till att försöka gudomliggöra människan men det är inte så jag vill tro att du menar. Jag vill tro att du menar att även de dagar som vi visar sidor där vi förtjänar hans kärlek minst får visa hur han strålar även då. Hur hans kraft då visar sig pga vår svaghet.

  Gilla

 2. Rebecka!

  Din rubrik är: Kallad att göra skillnad och min fråga blir automatiskt, var står det?

  Vi är kallade till gemenskap med Jesus Kristus och till efterföljelse, vad resultatet av detta blir är en helt annan sak.

  Om, som du skriver, att vi är kallade till att göra skillnad, är det då inte lätt att det blir mitt verk, egna gärningar och inte Guds?

  Bb

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s