Att välja Jesus framför Trump

Halloj! I mitt förra inlägg skrev jag om konceptet ”en människa om dagen” och jag hoppas att det har gått minst lika bra för er som det gått för mig!

Efter att ha snackat med Gud om blogginlägget så kände jag att Han la det här i mitt hjärta ”att välja Jesus framför Trump”. När jag skrev föregående mening kände jag mig lite ”överhelig” men egentligen är ju att höra Guds röst och lyda den det som vi är kallade till. Men jag tror att vi är alldeles för ovana att säga det, så jag tänker uppmuntra den vanan!


Jag tänker ta exemplet med USAs presidentval. Den åttonde november så diskuterades det hejvilt om presidentvalet. Sverige, ett land som ligger så långt ifrån, talade nästan mer om det än om vår inhemska politik. Innan man gick och la sig kollade man statistiken för att se hur det gick med de här elektorerna, jag antar att många somnade grubblandes över det blivande resultatet. Sen kom morgonen. Hur många ivrade efter att veta resultatet innan man ens steg upp ur sängen? 

Det jag vill poängtera med det här är valen vi gör varje dag. Tre saker:

  • För det första, alla visste att på morgonen när man vaknade skulle det inte vara samma siffror som det var när man gick och la sig. Man förväntade sig en förändring.
  • För det andra, när man vaknade så var man redo och ivrade för att få se resultatet. Det vi gav vår första och största uppmärksamhet till var siffrorna som vi visste hade förändrats.
  • För det tredje så var alla, iallafall jag och mina vänner snabba och högljudda med våra reaktioner på både sociala nätverk och i samtal.

Tänk om vi skulle leva så här, fast istället för att vaka över presidentvalet, vaka över Guds ord. 

  • När vi lägger oss på kvällen skulle vi läsa och somna in genom att lägga dagen som varit och dagen som kommer i Guds händer.
  • Och sedan ivra för vad Gud vill säga oss på morgonen. För även fast det står samma bokstäver på kvällen när du lägger dig som på morgonen när du vaknar, så kan Guds ande leda dig så att du förstår djupet i texten. Vi måste förvänta oss en förändring. Gud jobbar i oss genom den Helige Ande. För att kunna höra honom behöver vi alltså lyssna till honom!
  • Sedan när vi upptäcker vad Gud vill säga oss då behöver vi dela med oss utav det.

Nu, en dryg månad efter presidentvalet nämns inte Trump mycket alls. Men Jesus, Han är densamme. Vi kan vila i att när vi öppnar Bibeln på kvällen och ivrar efter den på morgonen kommer Jesus alltid visa oss nya saker. Den Helige Ande kan uppenbara flera olika saker i samma text för oss. Det är helt otroligt!

Och en stor skillnad mellan Jesus och Trump är att Jesus är densamme, han älskar dig och kallar dig sitt barn, medan Trump är människa och han vet inte ens vad du heter.
”Du ska inskärpa Guds ord hos dina barn och tala om dem när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du stiger upp” (5 Mos 6:7)

Glid i frid och sök Gud!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s