Nej till slöjförbud!

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Det är populärt idag att vilja förbjuda slöjor, eller religiösa symboler generellt. Vi pratar om hur detta är antidemokratiskt och patriarkalt, och att kristna som vill förbjuda slöjor gör sig själva en enorm björntjänst.

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

3 kommentarer

 1. Nu hade jag inte tid att lyssna på allt, men äntligen säger ni något bra.
  Man kan utan vidare begripa att slöjan är ett uttryck för patriarkatets makt över kvinnan, men vilka kläder är inte ett uttryck för kulturella eller religiösa normer?
  Om vi västerlänningar också skall tala om för muslimska kvinnor hur dom skall klä sig så ger vi inget som helst tillskott till dessa kvinnors självbestämmande.
  Man kan inte tvinga bort traditionella normer, dom förändras som allt annat av den materiella verkligheten. Det var inte länge sedan kvinnor även här i Sverige alltid täckte sitt hår, men industrialismen har skapat förutsättningar för nya relationerna mellan könen, vilket också visar sig i hur vi klär oss. Dom flesta muslimska länder har inte genomgått denna förändring och därför lever gamla normer fortfarande kvar och naturligtvis har dom sina normer med sig när dom kommer hit. Med en fungerande integration och nya möjligheter för muslimska kvinnor kanske deras normer förändras över tid precis som våra har gjort, men att försöka tvinga bort dom bidrar ju bara till att öka muslimska kvinnors ofrihet.

  Gilla

 2. Tack för så bra ämnen ni lyfter upp i eran podd! Jag har precis upptäckt den, har lyssnat igenom några avsnitt och blir inspirerad, glad, tacksam och nyfiken! Wow! Allt gott till er! 🙂 /Maria

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s