Så du vill stänga gränserna?

Så du vill stänga gränserna?
 
Vad menar du ens med det?
 
Är du trött på att ditt svenska pass kan ta dig över nästan hela jordklotet? Vill du inte längre ha öppna dörrar och röda mattor var du än reser? Är du less på Phukets palmer och Johannesburgs jobbmöjligheter? Vill du sänka Finlandsfärjorna och spränga Arlanda? Är det stängda gränser för svenskar du eftersträvar? Eller är det för någon annan?
 
Är du trött på tyska turister och amerikanska affärsmän? Tål du inte hur vita rika män och kvinnor far över jordklotet till vårt land utan att nödgas av fara och svärd? Är du less på morbror Claes i Californien? Vill du inte längre se japaner fotografera domkyrkan? Är det stängda gränser för rikedomsresor du eftersträvar? Eller är det för något annat?
 
Är du trött på tacos och kebab? Avskyr du kulturella influenser, smaskiga inventioner och färgstarka interventioner? Får du huvudvärk av nya hollywoodfilmer och brittiska pjäser? Drömmer du om sillamackor framför åttiofemte uppföljaren till Åsa-Nisse på den Boforsbyggda TV-apparaten? Är det stängda gränser för kultur du eftersträvar? Eller är det något annat?
 
Är du trött på den globaliserade ekonomin? Längtar du efter oändliga tullar och stopp för import? Kanske du ser hur barnen svettas på kakaoodlingarna, hur krigen späs på av konfliktmineralerna, hur kvinnornas ryggar bryts ned i textilfabrikerna? Kanske rasar du mot orättvisan i att Svea Rike tronar på andras uppoffringar, tömmer andras åkrar och gruvor, njuter tack vare andras slit? Är det stängda gränser för varor du eftersträvar? Nej, inte ens det. Det är något annat. De är några andra.
 
De vars ryggar vi knäckt. De som inte har ätit kinamat eller tittat på Star Wars. De som inte flyger. De som inte söker palmer eller sommarstugor.
 
Inte svenskarna. Inte turisterna. Inte affärsmännen. Inte maten. Inte kulturen. Inte varorna.
 
De nödlidande. Det är de som du vill stänga gränserna för.
 
Därför är det inte stängda gränser du egentligen förespråkar. Du vill ha öppna gränser för allt och alla
 
utom dem som mest behöver det.

 

Skärmavbild 2018-06-01 kl. 09.49.06

Det är dags att stoppa den främlingsfientliga väckelsen. Därför satsar vi på en folkbildningssatsning för Jesus var också flykting under 2018. Om du vill ha ett besök i din församling, kontakta mig!

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

6 kommentarer

 1. ja.
  varför?
  primärt pga att Rasism är en vit uppfinning från helvetet.
  samt att vi måste få koll på de som kom in i sverige på icke lagligt sätt.

  människor e fina, oavsett kulör.
  och vi som är medborgare, måst värna om våra nysvenskar.
  de kan dras ner av papperslösa, gömda flyktingar/klimatflyende, som lever i ett utanförskap, där droghandel och andra brott, finansierar deras tillvaro här.

  det är svårt att hjälpa folk som finansierar sina liv, med brott. därför dör många i skjutningar där kriminella gäng ”gör upp’.
  ibland skadas/dör oskyldiga i korselden.
  det skiter gängen i.

  fattar du, micael, att olaglig vistelse i sverige, ofta tvingar dessa människor in i brott? de måst ju finansiera uppehälle och mat?.

  vi håller oss till saligprisningarna, i bergspredikan. det är mitt råd.

  hälsningar,
  Jesus/magnus,
  luleå,
  sverige.

  Gilla

 2. Hyr mycket information/fakta behövs det för att förstå konsekvenserna av vår – ” vi har råd att ta emot alla som vill komma till vårt rika land” – politik?

  Gilla

 3. Denna kommentar har tagits bort på grund av att den bröt mot Hela Pingstens kommentarsregler.

  Gilla

 4. Jo, Jesus var flykting men hans föräldrar levde inte på bidrag så som de flesta som kommer hit gör. Och de proklamerade inte sin judiska tro som en rättighet så som dessa muslimer gör som kommer hit och lever på landets bidrag.
  Att ta hand om främlingen är att ta hand om dem som är Jesu lärjungar. Inte ta hand om dem som förföljer Jesu lärjungar och tro att man gör en god gärning bara för att ”jag är en god och gullig kristen”.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s