Namninsamling för att Migrationsverket ska ta kristna konvertiters tro på allvar

Equmeniakyrkan, Pingst, Svenska Alliansmissionen och Evangeliska frikyrkan har gått samman i ett gemensamt upprop för att Migrationsverket ska respektera konvertiters tro. Equmeniakyrkans kyrkoledare Lasse Svensson säger:

Religionsfriheten är inskriven i grundlagen. Jag och många med mig ifrågasätter om respekten för människors tro gäller alla i Sverige när vi ser Migrationsverkets bedömning av konvertiter i asylprocessen. Jag anser att myndighetens hantering av dessa ärenden är i starkt behov av en uppdatering.

Den digitala namninsamlingen är avslutad, men nedan kan du ladda ner en blankett för påskrivning i exempelvis församlingen.

VI UPPMANAR MIGRATIONSVERKET ATT RESPEKTERA KONVERTITENS TRO

De asylsökande som vi mött i våra kyrkor har blivit våra vänner. En del av dem har konverterat till kristen tro och därmed angett sin tro som skäl i sin asylansökan. Idag ifrågasätts många konvertiter. Vi gläds med dem som får stanna i Sverige men gång på gång underkänner Migrationsverket den kristna tron hos de personer som vi följt under en lång tid och fått komma nära inpå livet. Det krossar inte bara den asylsökandes hjärta, även våra hjärtan.

Jag som skriver under #rättilltro kräver följande av Migrationsverket:

• Låt det nya rättsliga ställningstagandet när det gäller religion som asylskäl bli uppdaterat utifrån aktuell forskning.

• Låt bedömningen av hotbilden mot konvertiten och dennes skyddsskäl ta större plats i utredningarna.

Ladda ner blankett

Här kan du ladda ned namninsamlingsblanketter att skriva ut: Namninsamling #rättilltro.

Sprid namninsamlingen vidare!

9 kommentarer

  1. Hur kan ni tro att det är er sak att avgöra vad en människa tror? Jag skäms över mitt land! Nästa gång kanske der är du i samma sist! Hur vill du bli behandlad då?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s