Psykisk ohälsa och kyrkan

Siri Strand från Pillerpodden, som råkar vara Micaels syster, och författaren Thérèse Eriksson medverkar i senaste avsnittet av Jesusfolket för att tala om psykisk ohälsa. Varför mår många unga så dåligt? Vad kan kyrkan göra för att hjälpa dem? Och hur spelar våra tankar om döden in i allt detta?

Ladda ner MP3-filen här.

Följ Pillerpodden

Läs Siris och Emma Westas Rödins bok Ryck upp mig

Thérèses hemsida

Läs hennes bok Möt mig som jag är : hur vuxna i kyrkan kan stötta unga som skadar sig själva

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

En kommentar

  1. Siri berättar att många som mår dåligt känner sej ensamma. Jag tror att ensamheten i grunden handlar om att man idag knappt får höra om Guds utsträckta hand. Man får inte höra om Herdens vilja att leda. Man får inte höra om Faderns vilja att älska. Man får helt enkelt inte samma Gudsgemenskap som man kollektivt fick ta del av fram till…ja….60-70-talet ungefär? Tidigare var det naturligt att höra om Gud och sjunga Gudssånger i skolsalen. Var man mobbad och utanför på något sätt så fick man ändå möta Gud i sångerna, lektionerna och utveckla en personlig relation med Honom. Man fick lära sig be och uppleva svar i form att styrka, tröst och att man inte var ensam.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s