Vad är egentligen mirakler?

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Micael deltar i en samtalskväll med den jesuitpatern Ulf Jonsson om mirakler. Micael visar hur vi kan identifiera mirakulösa tillfrisknanden med vetenskap, medan Ulf ifrågasätter uppdelningen mellan det naturliga och övernaturliga. Är egentligen inte bara det faktum att vi existerar ett mirakel?

Ladda ner MP3-filen av avsnittet här.

Resten av samtalet kommer nästa vecka!

Läs mer om Dokumenterade mirakler här!

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

3 kommentarer

 1. ”Är egentligen inte bara det faktum att vi existerar ett mirakel?”

  Människans och den övriga skapelsens existens är pga att Gud skapat oss.

  Människor får barn pga att det är någonting naturligt som Gud skapat i människans förmåga att föröka sej.

  Om en kvinna mot alla odds av någon anledning, som tex Abrahams Sara av ålder, naturligt ej förväntas få barn kan man kalla det för ett mirakel. Dvs Övernaturligt.

  Övernaturliga ting sker både på den goda sidan och på den onda sidan.

  Gilla

  1. ”Om en kvinna mot alla odds av någon anledning, som tex Abrahams Sara av ålder, naturligt ej förväntas få barn kan man kalla det för ett mirakel. Dvs Övernaturligt.”

   ”Om en kvinna mot alla odds av någon anledning, som tex Abrahams Sara av ålder, naturligt ej förväntas få barn men ändå får ett barn, kan man kalla det för ett mirakel. Dvs Övernaturligt.

   Gilla

 2. Vad kan man utläsa av den här bibeltexten i sammanhanget?

  ” Men Israels barn gick mitt igenom havet på torr mark, och vattnet stod som en mur till höger och till vänster om dem. På detta sätt frälste Herren den dagen Israel från egyptiernas hand, och Israel såg egyptierna ligga döda på havets strand. När Israels barn såg den stora makt som Herren hade visat mot egyptierna, fruktade folket Herren. Och de trodde på Herren och på hans tjänare Mose. ” (2 Mos 14:29-31)

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s