Syftet med mirakler – en katolik och karismatiker samtalar

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Micaels samtal med jesuitpatern Ulf Jonsson fortsätter och kommenteras även av Carl Otto Werkelid i P1. Ulf menar att mirakler aldrig syftar till att ge bevis för att Gud finns eller att kristendomen är sann, medan Micael argumenterar för att det visst kan vara så. Däremot är de mer överens om att den dominerande synen på vad naturlagar är inte håller för fem öre.

Ladda ner MP3-filen av avsnittet här.

Läs mer om Dokumenterade mirakler här!

Werkelids kommentarer i Tankar för dagen, P1.

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

En kommentar

  1. Jesus bad genomgående de han hade helat att inte berätta om dessa för någon. Konstigt, kan tyckas om man har den syn på mirakler som Micael Grenholm har. Men i själva verket är det inte konstigt alls, mirakler ska inte användas som evangelisationsverktyg. Om en person inte vill se sanningen för sanningens egen skull, då kommer inte ett mirakel att hjälpa honom. För om han inte handlar i enlighet med sanningen/läran, då kommer miraklet bara innebära en dom för honom. Han tvingas nu acceptera läran som sann, oavsett om han i sin blindhet vidkänner den eller ej, för tecknet har försett honom med ett bindande vittnesmål.

    Han kanske tycker att denna lära kräver en förskräcklig självförnekelse och bestämmer sig för att återgå till sin gamla livsstil. Och precis häri ligger hans dom. Han har genom tecknet fått ett obestridligt bevis mot vilket han inte kan komma fram med ett motbevis. Men genom sin felaktiga livsstil uppträder han ändå som en motståndare till den eviga sanningen. Alltså är det bättre att inte använda mirakler som ett vittnesmål för sanningen.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s