En ateist som romantiserar mord av invandrare ställer upp för SD i kyrkovalet

I Stockholm finns en kyrkovalskandidat för SD som är dömd för hets mot folkgrupp efter att ha kallat muslimer för ”ohyra” och uppmuntrat till att bränna dem levande. Expressen rapporterar att han skrev följande på Facebook:

Samma tidning påpekar att han dessutom har delat ett inlägg på Facebook där han uppmanar folk att avstå från att rösta i kyrkovalet och gå ur Svenska kyrkan. De konfronterade honom om detta:

Tror du på Gud?

– Definitivt inte. Det finns en anledning till att jag är president i ”Livets hårda skola”.

Så varför ställer du upp i kyrkovalet?

– För att bevara våra traditioner. Bara de här orden – bevara Sverige svenskt – lyckas man vrida till något negativt. Vi har väldigt mycket stolta, trevliga traditioner som är värda att bevara. Sverige har aldrig varit islamskt och ska aldrig bli.

Även Dagen har skrivit om detta.

Det här får mig att tänka på SD:s förstanamn i kyrkovalet 2009, Jonas Åkerlund som också var vice partiledare. Han hade fått partiets förtroende efter att ha kallat invandrare för ”parasiter” som måste utvisas även när de fått medborgarskap. Som jag och Stefan Swärd uppmärksammar i vår bok Jesus var också flykting proklamerade Åkerlund stolt att han inte trodde på Jesu uppståndelse eller att Bibeln är Guds Ord utan han ville få in SD i kyrkomötet som en språngbräda för att partiet skulle komma in i riksdagen året efter, vilket lyckades.

Det här är människor SD har förtroende för. Precis som de har förtroende för riksdagsledamoten Markus Wiechel även efter det avslöjades att han kallade afrikaner för ”aph*lveten”. Det är en myt att rasister skulle sparkas ut av SD – tvärtom utgör de en viktig stomme för partiet. Man kan ju inte motivera att utvisa människor till krig och förföljelse om man inte känner en avsky för dem. SD som nu går till kyrkoval vill ha fullständigt asylstopp, vilket innebär att INGEN får asyl – kristna konvertiter inkluderade.

Lyckligtvis finns det andra nomineringsgrupper i kyrkovalet som till skillnad från SD och det nazikramande Alternativ för Sverige saknar förtroende för rasistiska ateister. Om du är medlem i Svenska kyrkan föreslår jag helt enkelt att du röstar på en grupp som inte har ”Sverige” i namnet. Min rekommendation är Frimodig kyrka!

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s