Micael hörde hur mannen i Sri Lanka talade flytande svenska som tungotal

Pastorn Micael Lahtinen berättade för mig om hur han och några svenska vänner hörde en man i Sri Lanka prata flytande svenska när han talade i tungor för första gången.

Det här inträffade 2016 då Micael och hans vänner besökte ett rehabiliteringshem för före detta missbrukare på södra delen av ön, nära filmskådeplatsen Jungle Beach, och arrangerade ett bibelseminarium där. Föreståndaren för hemmet hette Manju och kom från en högkyrklig, metodistisk bakgrund. Han var tacksam för pingstvännernas stöd till hemmet men ställde sig tveksam till karismatisk teologi.

Jungle Beach

Micael Lahtinen kände till Manjus tveksamheter och blev därför förvånad när han gick fram för att predika på seminariet och Manju plötsligt utbrast: ”De kommer för att berätta om namnet Jesus!”

Det mest förvånande var att Manju sa det på svenska.

”Vilken svenska?” frågade jag Micael när jag intervjuade honom om detta. ”Rikssvenska, göteborgska, svenska med kraftig srilankesisk accent?” – ”Klockren rikssvenska”, sa Micael. ”Samma som du och jag pratar nu.”

Micael hade senare gått fram till Manju och sagt: ”Jag visste inte att du talade i tungor!” Det Manju sa i respons gjorde Micael alldeles ställd. ”Det vet jag inte om jag gör. Jag hoppas det.” Manju hade inte bara varit omedveten om att han talade svenska, han visste inte ens huruvida han hade använt tungotalets gåva. Allt han visste var att Gud hade manat honom att uttala ord han inte kände igen.

Jag frågade Micael om jag kunde prata med någon som var med vid tillfället och han tipsade mig om Benny Lindqvist som var en av de svenskar som hade följt med på resan. Han kunde bekräfta allt, inklusive att han hade märkt av en viss skepticism gentemot dem från Manjus sida. Efter att Manju hade talat svenska öppnades alla dörrar för dem, och på mötena efteråt blev flera personer som vårdades på behandlingshemmet frälsta.

Det här är ett av över 80 fall som jag skriver om i boken Dokumenterade språkmirakler. Den släpps om bara några veckor och kan förhandsbeställas här!

Annons

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s