Tolv dokumenterade mirakler som fick mig att häpna

Idag hade jag den stora äran att få prata om dokumenterade helanden och språkmirakler på Jönköping Vineyard! Pastorn Emil Saldner som jag lärde känna på Korskyrkan Karlstads ungdomsgrupp Kôrsdraget för 16 år sedan hade bjudit in mig och det blev en fantastisk eftermiddag med kloka kommentarer och frågor från de församlade.

Jag berättade om tolv stycken väldokumenterade mirakler som har ägt rum de senaste åren – språkmirakler där människor talar språk de aldrig har lärt sig såväl som helanden som läkarna saknar vetenskaplig förklaring till. Du kan höra hela föreläsningen i senaste avsnittet av Jesusfolket!

Till exempel får du höra om fabriksarbetaren Åke som bara gått sex års folkskola men som plötsligt prisade Gud på latin, tiggaren Martine som blev fri från både blindhet och dövhet efter att missionärer bad för henne, och ”ängeln på Malmskillnadsgatan” Elise som blev helt frisk från cancer på ett sätt som hennes läkare inte kunde förklara.

Varför Apostlagärningarna är en perfekt guide för livet Jesusfolket

Apostlagärningarna är vår bästa inblick i hur den tidiga kyrkan levde, och en fantastisk inspirationskälla för att leva ett Jesus-likt liv! Boken berättar om apostlarnas missionsstrategier, hur den Helige Anden både gjorde mirakler och utjämnade klyftorna mellan rika och fattiga, samt hur Gud hjälpte sitt folk när det såg allra mörkast ut. En perfekt guide för livet som kristen idag! Här får ni lyssna på ett bibelstudium Micael hade i Pingst Falköping om Apostlagärningarnas övergripande budskap och vad vi kan tänka på när vi försöker imitera de tidiga kristnas liv. Stötta Unicef och deras livräddande arbete i Gaza: https://unicef.se/katastrofinsatser/hjalp-barnen-i-gazakrisen  Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com Bjud in oss att tala! https://helapingsten.com/boka/  Gilla Jesusfolket på Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss på YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. Varför Apostlagärningarna är en perfekt guide för livet
  2. Middag med Jesus: Nattvarden som en mättande måltid (med Rickard Cruz)
  3. Seminarium i Riksdagen: Sveriges utvisningar av konvertiter (med Ruth Nordström, Rebecca Ahlstrand, Louise Dane m.fl.)
  4. Krig och våld i Bergspredikans ljus (med Olof Edsinger, Vivian Caragounis och Pontus Tunhav)
  5. Hur kristna kan motverka kollaps och klimatkatastrofer

Jag pratade också om hur man ska tänka kring att inte alla blir helade, varför Gud verkar göra så många fler mirakler i Afrika som han gör i Sverige, med mera!

Människor delade med sig både av vittnesbörd om fantastiska helanden som det saknas vetenskaplig förklaring till och smärtsamma avsked till nära och kära som inte blev helade från dödliga sjukdomar. Men mirakler är försmaker av en strålande evig framtid utan lidande och sorg. När de uteblir i denna tidsålder, av anledningar som är svåra att förstå, får vi med förtröstan se fram emot det fantastiska himmelrike som de pekar mot.

Podden hittar du här eller varhelst poddar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

Vad tänker du?