Konferens med Ron Sider 26 maj

 

Ron Siders bestseller om kristen ekonomisk utjämning
Ron Siders bestseller om kristen ekonomisk utjämning

Från ett utskick som trillade in i e-postlådan häromdagen:

Jim Wallis och Ron Sider utmanar Sverige i maj. De har i årtionden varit ”parhästar” och profetgestalter i den mönstring av ”Faithbased Organisations” som på senare tid fått både presidentkandidater och megapastorer att formulera en ny agenda om rättvisa för USA:s miljoner fattiga och solidaritet med vår utsatta planet. Vi har just bevittnat hur president Obama – med minsta möjliga marginal – lyckats få igenom en historisk reform.

Jim Wallis besöker Sverige för att utmana tre kyrkosamfund i ett stort framtidsforum vid deras gemensamma konferens i Örebro den 14 maj. Ron Sider skildrar sitt radikala mennonitiska arv och sina erfarenheter i ett livslångt engagemang för solidaritet när han ger ”stafettpinnen” vidare till nya rörelser, nätverk och kommuniteter som växer fram i Sverige. Konferensen äger rum på Söder i Stockholm onsdagen den 26 maj och då skildrar tio av rörelserna sin vision, vad de har på gång och går sedan in i dialogen med Ron Sider.

 

 

Mönstringen i Salemkyrkan avslutas med att några av solidaritetens veteraner och eldsjälar i Sverige förmedlar sina erfarenheter till de nya nätverken, bl a Margareta Ingelstam och Anders Mellbourn.

För ytterligare bakgrund och information, se http://www.mansus.se och http://www.sojo.net samt sök på ”Ron Sider” och ”Sider Center”!

 

Vi får glimtar av vision och planering från:

 

 

Ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby Martin Smensgård; Oikos och unga kristna kommuniteter Louise Gårdestig och Tobias Herrström; Iona-nätverket i Sverige Karin Olofsdotter och Johan Karlemo; Kristna Fredsrörelsen Kerstin Bergeå och Caroline Kyhlbäck; Frizon/EFK UNG Elin Davidsson och Christian Svahn; equmenias intryck från Jim Wallis i Örebro Patric Forsling och Johan Nilsson; Tolvstegsrörelsen – Guds sjudande verkstad Sarah L och Gunnar M; Engagemang för ickevåld och djurrätt Annika Spalde och Markus Lundström; Det anabaptistiska nätverket i Sverige Harry Månsus; Korsvei-rörelsen i Sverige (ännu ej klart).

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s