”Jag talar liv i dig, säger Herren!”

I söndags kom Simon Ådahl med team (dotter, granne och kompis) till min lilla församling Mosaik. Lokalen blev proppfull av både folk och Gudsnärvaro, mötet pågick i fyra timmar och Simons huvudbudskap, att Herren talar liv i dig och vill göra dig hel och fri, trängde djupt in i mångas hjärtan.

Jag visste redan att Simon har en stark profetisk gåva, men det gjorde det inte mindre fantastiskt att höra historia efter historia som han berättade från sitt liv när han och hans vänner profeterat in i människors liv. Ett exempel: Simon och hans granne Örjan (eller som de kallar sig själva: Kling och Klang) var på en ledarkonferens i Bethel Church i Kalifornien (hur de överhuvudtaget tog sig dit är en mirakulös historia i sig). Under konferensen profeterade två män att en väckelse likt den på Azusa Street kommer slå ner i Sverige. Det var ju bra, så glada och nöjda återvänder Kling och Klang till hotellet.

Där upplever Örjan att Gud vill att de ska gå till baren, vilket de gör. När de kommer ner dit går Örjan fram till kvinnan bakom bardisken som enligt Simon är så sur att hon ”ser ut som hon svalt 70 citroner”. Örjan säger ”Ursäkta, jag går med Gud.” – ”Är du religiös?” – ”Nej, jag går med Gud.” Så börjar Örjan profetera: ”När du var 17 år hade du en gul, blommig klänning på dig, och du var blond i håret, och du sökte mig men religiösa människor skrämde dig. Du behöver inte vara orolig för din son som sitter i fängelse, han har börjat läsa Bibeln och han har två stycken som förklarar den för honom, så han behöver inte vara familjens svarta får något mer.” Kvinnan bröt ihop och sa: ”Hur kan du veta det här om min son? Han sitter i fängelse, han ringde i morse och sa att han har börjat läsa Bibeln och att två stycken förklarar Bibelordet för honom.”

Simon berättade sådana här historier i två timmar, då och då kom Örjan eller Simons dotter Micaéla upp och berättade lika galna historier de med. Mest minnesvärt var att de hade med sig en kvinna som hade upplevt ett dramatiskt helande kvällen innan. Hon hade haft konstant ryggsmärta i 17 år, 24 timmar om dygnet, men hon blev fullständigt botad. Trots att hon blivit stelopererad kunde hon röra fritt på ryggen efter helandet. Skriv en kommentar nedan om du vill veta mer så kan jag hjälpa dig komma i kontakt med henne. Det här är Bibelns mirakler i nutid, det här är en levande Gud som talar och verkar.

Simons centrala budskap var alltså att Gud lever och är verksam och att Han talar liv i dig. Simon var oerhört tydlig med att han inte ville ha fokus på sig själv utan att vi som lyssnade har samma Ande i oss och kan göra samma grejer. Det är den levande Guden som verkar, inte någon människa. Och kyrkan måste gå ut med Andens gåvor bland vanligt folk, på ICA, Sibylla och Max, vi ska inte hålla Guds gåvor för oss själva. Det finns ingen prestation, vi ska inte vandra i vår egen kraft, utan vi ska låta Anden flöda i oss.

Jag uppmanar dig verkligen att kontakta Simon och be honom komma till din församling och hålla ett sånt här väckelsemöte. Jag kan skriva hur mycket som helst men det är en helt annan sak när man är där. Gudsnärvaron var så stark. Och att själv få ett profetiskt tilltal rakt in i ens liv och situation är en helt annan upplevelse än att höra om andra som får det. Både Simon och Örjan profeterade in i mitt liv, och de prickade in mina djupaste önskningar och behov. Hur kunde de veta…? Jo, det finns en levande Gud, Han har hört mina böner, Han ser mig varje sekund. Och Han själv bekräftade det Simon basunerade ut så starkt: ”Mina damer och herrar, det här har NI! NI har gåvorna, NI kan flöda!” Tack, Jesus, för det.

Pingst borde uppmärksamma Simon lite mer. Tänk om Filadelfia i sthlm höll regelbundna möten med honom, något som förmodligen locka lika mycket folk som popartister.

8 kommentarer

 1. Hej Michael!

  Fy va najs! De är s sjukt roligt att höra! Mer av detta i Sverige!
  Jag blev hänvisad till dig av Jörgen Eriksson som sa att du hade varit i kontakt me Bethel chruch, stämmer de?
  Jag gick där förra året å är sjuk sugen, laddad om allt detta.
  Frågan är om vi kanske kan träffas å skapa lite kontakt, jag söker nämligen efter människor som hungrar erfter samma sak som jag.
  Hör gärna av dig på min fb el mejl!

  Välsignelse
  Jacob Lindroos

  Gilla

 2. Jag har varit med möte med honom.Jag kan säga att han verkligen tog tag i mitt hjärta.Härlig person.
  Välsingnelse
  Norris Martinsson

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s