Hans Rosling: Ge till de kristna biståndsorganisationerna

Ni har säkert hört talas om Hans Rosling, professorn i internationell hälsa som har gjort utvecklingsstatistik till en njutning att se på.

Apropå katastrofen på Afrikas horn frågar en TV4-reporter Hans Rosling: ”Hjälper vår hjälp?” varav Rosling svarar:

”Ja, de beprövade organisationerna är duktiga. Röda korset, Läkare utan gränser, Unicef och de missionsorganisationer och kristna organisationer som har varit på plats tidigare. De kanske inte är så stora men de som har varit på plats och som känner området som har en systerkyrka eller nåt sånt där, de är bra att hjälpa. Beprövade organisationer, de hjälper – Unicef är riktigt effektiva på sånt här, de vet vad kvinnor och barn behöver.”

Se hela intervjun här, den är sjukt inspirerande.

Ge så mycket ni kan till UNICEF, Läkare utan gränser, Röda korset, Svenska kyrkan, Diakonia, eller Plan. Sprid vidare den här länken till era vänner.

2 kommentarer

  1. Jättebra att ge pengar till de svältande. Tyvärr så verkar många endast villiga att ge en timlön, en obetydlig bråkdel av sin månadslön om man är fast anställd, skulle jag säga. Beror förstås på under vilka förhållanden man är. Men förtydliga gärna vad som menas med ”ge så mycket ni kan.” Du har skrivit ofta på det sättet tidigare. Jag tror väl inte att du menar att du sålt allt inkl din dator och kläder för att ge ”allt du kan” till Afrika och sitter just nu naken på ett bibliotek? 😉 – om du gör det så är det väl bara att säga att det är gott att se att någon står fast vid sina övertygelser… 🙂

    Gilla

    1. Har skrivit om det här: https://helapingsten.wordpress.com/2009/09/15/rik-del-7-allt/. Bibeln säger att vi ska nöja oss med mat och kläder ( 1 Tim 6:8). Lyx, underhållning och saker för utseendet är saker vi inte behöver som vi ska sälja så att pengarna kan gå till de fattiga. För ett par år sedan använde jag inte dator, men sedan slog det mig att om man använder det som ett verktyg för att sprida Guds Rike och inte som underhållning kan de fattiga få ännu mer, det är därför jag skriver så mycket om fattigdomsbekämpning och egendomsgemenskap. Har skrivit om det här: https://helapingsten.wordpress.com/2009/11/17/rik-del-13-resurser-for-arbete/

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s