Tappa inte hoppet!

För ett och ett halvt år sedan läste jag längtansfullt berättelser från väckelsen på Azusa Street – om alla som blev frälsta, helade, andedöpta och helgade till ett liv i radikal kärlek. En enorm Gudsfruktan och ödmjukhet fyllde den internationella pilgrimsskaran, bestående av alla möjliga etniciteter och klasser, när de fick bevittna mirakel på mirakel. Jag slet mitt hår för att jag inte var född hundra år tidigare. Jag vill vara med om detta! Jag vill se Apostlagärningarna med egna ögon!

Då slog det mig: helgonen i rucklet på Azusa Street hade ingenting som vi inte har, en väckelse minst lika stor som den kan slå ner här. Det finns hopp för Sverige.

Hans Sundberg predikade för en vecka sen i min församling Mosaik om att hoppet om Guds Rike innebär att vi inte behöver vara rädda för döden eftersom Gud gett oss evigt liv, och att vi bör ha en ständig förväntan på att Guds Rike ska bryta fram här och nu. Vi får absolut inte drabbas av hopplöshet när vi ser det kaos kyrkan befinner sig i. Det är en kedja som fängslar många i kyrkan i Sverige, men Herren vill befria oss från den. Han vill ge oss en framtid och ett hopp.

Endast i Gud har du din ro,
min själ, ty från honom kommer mitt hopp. Endast han är min klippa och min frälsning, min borg, jag skall inte vackla. (Ps 62:6-7)

Som jag skrev i mitt förra inlägg: att rikedomen hindrar väckelse innebär inte att det är kört, vi behöver bara göra oss av med rikedomen! Gud är inte onåbar, vi behöver bara vända oss till Honom. Fortsätt be och arbeta för väckelse! Ha tålamod så att vi kan ta emot den i rätt tid. Och ha mod att delta i den när den kommer med alla prövningar och uppoffringar som väckelse innebär.

Här kan du läsa mer om hur enkelt det är för Gud att sända en väckelse likt den på Azusa Street till Sverige.

3 kommentarer

 1. Jag är inte dabbad av hopplöshet. Jag vet vilka under Gud gjorde i mig och vet Han gör det fortfarande. Men Kyrkor jag pratar om Pingstkyrkan, är ju så tråkig, hellre hemma och tänka med och på Gud än och bänknöta och längta hem. kampanjer och dyl. står mig upp i halsen med allt jag sett. När jag kom till tro var det dom gamla stötarna jag läste, Spurigon, Moody, Mangs, senare Reichman m.m Och inte är det några reseavangelister som behöver tas om hand snare dom som ingenstans har att bo. Sluta att kämpa i kyrkobyggnader, var ute, själv gör jag nog större nytta i stadens centrum istället för kyrkobyggnaden under gudstjänst tid som int eär gudstjänst tycker jag.

  Gilla

  1. Hej Birgitta!

   När kyrkan föddes på grun av den Helige Andes utgjutande på Pingstdagen började man träffas varje dag för att tillbe Gud. Varför? För att Anden lagt ner olika gåvor och kallelser i oss och vi behöver varandra. Vi är alla olika delar i Krisit kropp som kompletterar och behöver varandra. Ett vanligt förekomande ord i Nya Testamentet är grekiskans koinonia, vilket betyder gemenskap. I den första församlingen var denna kärleksfulla gemenskap centralt i kyrkans verksamhet. Den krävdes för att sprida Guds Rike. Jag har skrivit om detta här: https://helapingsten.wordpress.com/2012/01/25/egendomsgemenskap-kraver-karleksgemenskap/

   Därför står det i Hebr 10:24-25: ”Låt oss ge akt på varandra och uppmuntra varandra till kärlek och goda gärningar. Låt oss inte överge våra egna sammankomster, som en del har för vana, utan uppmuntra varandra, detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.”

   Så att möta andra kristna är något Bibeln uppmanar till, även om kyrkan inte är perfekt så har Anden lagt ner gåvor och funktioner hos andra som vi kan få hjälp av. Jag är enormt tacksam till Gud för att några i min församling har starka profetiska gåvor, andr helandets gåvor, lovsång, bön, evangelisation mm. Min kyrka har också sedan starten varit väldigt utåtriktad, med visionen att hälften av det vi gör ska vara utåtriktat.

   Hur skulle du vilja att Gudstjänsten i Pingstkyrkan skulle vara utformad så att den var en riktig Gudstjänst?

   Gud välsigne dig!

   Micael

   Gilla

   1. ja du Micael bara för att ev i framtiden bespara dig besvär så behöver du int eundervisa. Det handlar om att väldigt många med mig levande, energiska, livfulla är uttåkade ibland panikslagna av detta bänknötande. Vi lever med nåt oanvänt. I kykran ska alla kunna delta med alla våra olika gåvor med alla olika personligheter. men du vet väldigt ofta görs skillnad på folk. Jag tycker missonsgudstjänsterna är urtråkiga, nån missionär kanske hyllas oxå eller nåt litet brev skrivs. Visst behövs det,men dom är oftare än om livets verkligheter som drabbar dom närvarande och dom icke närvarande. Du ska veta att jag ”skulle egentligen inte vara här” som reklamen säger. och som jag sa Gud har spart mitt liv helt igenom alla mina åldrar. Han har kunnat låta mig plaska omkring i ett vatten som är så varmt att det brinner. Jag har i många år funnits i Lewi Petrusstiftelsen som inte längre finns. Var mycke ifarten. Sång, sångledare, skapade egen kör med för oss kvinnor som överlevt, den med falskaste sångrösten tog jag med till nåt möte som fick sjunga solo, Du vet den sämste blir den främste. Ha pratat mycke från estrad, så mycke ifarten ända från barnsbörjan så att säga, men du vet människorna med ledarskap i dom kyrkor jag tillhört, har nog tyckt jag varit rolig, uppkäftig, stöddig, go och rar, sjungande med bra röst, emn ack man vågar inte släppa fram för vad ska dom andra säga. I kyrkan nu som jag strök mitt namn började man bära skyltar på böstet, Förebedjare, vi alla som varit vana med att be för varandra tappade friheten, och jag fick ju av föreståndaren benötandet om att mitt språk dög inte, vad vet jag.men det handla rom person. I Strycksele var världens goaste pastor, vi blev så förtroliga, han lite äldre än jag, en kvinna gråhårig gammal vände alltid på huvudet när jag kom hon sa Ska du sjunga idag. Det var så rart. Till saken hör att ja gär en väldigt arbetssam, idog människa, så på kyrkans cafe här i stan diskade ja gi flera år, gratis, det slutade med att jag blev ett vrak i kroppen, ingen kom och besökte mig, ingen hörde av sig när jag efter sjukhusvistelsen int ekom mera. osv. Du ska veta att jag alltid i mina Frälsningsår alltid haft Jesus för ögonen, har sedan barns alltid tröstat och hjälpt utan nån tro på Gud så människor har jag inte tittat på. Idag när jag släppt medlemsskapet, så är det lika tyst, för c:a 14 år sen var det en väldigt god människa en man som startade upp PMU:S loppis här, han verkligen lita på sin övertygelse, jag hjälpte till där under 12 års tid, skitkul, just oxå för chens sinnelag. 2010 med ny kvinnlig chef sa kroppen helt ifrån, fick inte ett tack ifrån henne fast jag sa att sjukdom stoppar mig. Inte vet jag Micael. Människorna finns utanför kyrkan, jag gör större nytta där, jag har oxå ibostadsområdet en Svensk kyrka, skitbra, så avslappad, enkla människor och en tro på jesus trots alla pingstvänners fördoma. Ny i Herren blir vi varje dag, Hans undervisning och kärlek är livsnödvändig, hur den än tar sig uttryck. Människor pålagor hur Gud frälser, välsignar osv är jag så tött på eftersom jag vet vad som hände 1986 som jag skrivit om samt mina vänner som känner Gud precis på samma sätt. Så vill jag kyrkan ska vara, Gudstjänster vet jag int eom det är eftersom tjänst för mig är nåt man gör nåt för nån. Jag har erbjudit mig hålla i stöd och bönegudstjänst för våldtagna misshandlade kvinnor, vet vad det handlar om, vet oxå att det existerar i kyrkrona, vet oxå vad gemensambön och medvetenhet hjälper den som just nu lever skiträdd med sin man, ska jag överleva, ska jag orka leva, fick jag komma och ha det i kyrkan inte mycke om mig men ändå ett vittnesbörd om mig som Gud sparde. även i mitt äktenskap som senare blev i troende äktenskap och miljö. Du vet vi vet så mycke som vi inte får berätta. men jag lovar dig hade jag varit söndersupen-knarkad då had ejag varit ett fantastiskt vittnesbörd, men ingen had enog frågat alla som jag skadat i det. Så är det och oftast är det gubbar som står där överhuvudtaget.Så långt det blev men skyll dig själv. Birgitta

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s