Gud talade under bön i moské

Funnen av Gud
Funnen av Gud

En mycket bra bok jag nu läser är Funnen av Gud som IBRA, en av Sveriges bästa missionsorganisationer som jag verkligen rekommenderar er att stödja, gett ut. Boken är fylld med berättelser om hur människor fått ta emot frälsningens underbara gåva genom Ibras mediearbete. Här kommer ett exempel:

Abdessalem var runt 18 år gammal när den där gnagande känslan först infann sig. Han kände att det våt något i hans liv och gudstro som saknades.

– Jag hade bett i flera år, men inget hände, berättar han.

Eftersom han var muslim gick han varje fredag till moskén för att delta i den traditionella fredagsbönen. Rättrogna muslimer böjer knä inför Allah fem gånger om dagen, men det är oftast bara en gång i veckan som man besöker en moské. Abdessalem fick höra att det skulle medföra större välsignelse om man vid flera av bönetillfällena gick till moskén och där förrättade sin bön, då det visade på större hängivenhet.

– Jag började gå en gång om dagen, och tillbringade så småningom allt fler av dagens fem bönestunder i moskén. Men trots mina strävanden upplevde jag ingen skillnad.

Hur hade han möjlighet att tillbringa så mycket tid i moskén? Abdessalem förklarar att om man bara är tillräckligt hungrig efter att få möta Gud, då finner man den tiden. Han började stanna kvar i moskén mellan de två sista bönetillfällena – det fjärde och femte – varje kväll. Han studerade Koranen och gjorde goda gärningar. Efter en tid började han misströsta.

– Jag började säga till Allah i mina böner: Om det är något som är fel, visa mig! Men tystnaden var kompakt.

En dag i början av april 1991, under em av hans dagliga bönestunder, hörde han plötsligt en klar röst tala till honom:

Detta är inte den sanna vägen.

Han visste inte varifrån ljudet kom, det var inte någon annan i närheten.

Abdessalem förstod ingenting. Varifrån kom rösten, och vad kunde budskapet betyda? Vid de följande bönestunderna återkom samma budskap varje gång han föll på knä för att inleda sin bön. Detta är inte den sanna vägen. Under en hel månad fortsatte han att höra samma ord, fem gånger om dagen, och till slut ville Abdessalem inte be mer.

– Efter en månad med de där orden ringande i öronen ville jag inte be längre. Jag sa till Allah: Jag vet inte vad den här rösten är för något, men om jag ska tillbe dig så vill jag göra det av hela mitt hjärta, och det kan jag inte längre. Så jag slutade.

En vecka senare gick han in i sin brors rum. Brodern hade många böcker, och Abdessalem brukade gå dit när han ville ha något att läsa.

– Jag tog på måfå ut en bok ur hyllan. Det var en Bibel. Men jag visste inte vad det var för bok. Min bror sa: Det är en bra bok. Jag bläddrade lite i den, men när min bror berättade att det var de kristnas heliga bok kände jag mig illa till mods och satte tillbaka den. Jag ville inte ha något med kristendom att göra. Jag var ju muslim.

– Två dagar senare gick jag återigen in på min brors rum för att välja ut en bok att läsa. Den gången råkade jag välja Injil – Nya testamentet. Jag började läsa och upptäckte efter ett tag att det ju var en kristen bok. Men denna gång satte jag inte tillbaka den, min nyfikenhet var väckt. För varje blad jag vände kändes det som en stämpel på insidan slog fast: Detta är sanningen! Detta är sanningen!

När Abdessalem kom fram till kapitel 24 i Matteus evangelium beslöt han sig för att det var Jesus han ville följa.

Nu började em helg ny tid. Abdessalem inledde en korrespondens med kristna missionärer, och kunde på så sätt växa i sin tro. Ett år senare lät han döpa sig. Efter ytterligare några år startade han och några andra kristna en liten församling i sin stad. Genom kontakten med olika kristna medieorganisationer började han så småningom sköta uppföljningen av lyssnare som sökt kontakt. Det var på så sätt han kom i kontakt med IBRA. Han och några andra IBRA-medarbetare började spela in radioprogram som förkunnade evangelium. De gjorde också program där människor i deras land som kommit till tro på Jesus berättade sina vittnesbörd, och program som uppmuntrade till församlingsplantering. De bildade dessutom ett bönenätverk som regelbundet samlades på olika platser i landet för att ropa till Gud om väckelse. Och de fick se frukt av sitt arbete; fler och fler små men växande församlingar startades runt om i landet. Idag leder Abdessalem den nationella församlingsrörelsen. Men säkerhetspolisen håller ögonen på honom och hans vänner. Ett år blev han inkallad till förhör 17 gånger. Men flera gånger har förhören lett till att han fått vittna – för polismannen!

Att IBRA får ha medarbetare som Abdessalem är en stor välsignelse. Han är överlåten, hängiven och frimodig, och hans ögon glittrar av kärlek. Vem som äger hans hjärta råder det inga tvivel om.

21 kommentarer

 1. Underbart! Jag tror att vi kommer att se mycket mer av det här framöver. Islams ande (andar?) är stark(a), men Han som är i oss är starkare! Vi är barn till en segrare. Det är något jag tror fullt och fast på. Därför fruktar jag inte någon ”islamisering”.

  Gilla

 2. Åh, jag blir alltid extra glad när jag hör någon bli omvänd från Islam! 🙂
  Jag vet hur svårt det är rent teologiskt (det sociala med dödshot och förföljelse är i.a.f. något jag slapp uppleva), vilka konflikter som rasar inombords och hur rädd man kan vara för att man gör fel.

  Gilla

 3. Hej Mikael, Tore mfl!

  Kanske något OT:

  Angående islamisering: Jag tror inte att sverige kommer att bli ett islamistiskt land där samtliga behöver böja sig under islams kultur med barnmisshandel, kvinnoförtryck och våld mot oliktänkande, men för den som lever utan skygglappar och som söker Sanningen och därmed inte står under humanismens demoniska andemakt kan se följande:

  Nationalismen är i linje med Guds värderingar. Den nya världsordningen som bygger på världslig humanism vill ena alla nationer i en global stat med en global babylonisk religion. Så länge vi har olika religioner kommer det alltid finnas motsättingar. Bästa sättet att minska motsättningarna och ena religionerna är att blanda olika folkslag. Det görs genom att tvinga muslimer att fly till den kristna världen.
  Flyktingströmmarna är planerade för att vi ska kunnna få till stånd en enhetsreligion, på samma sätt som övriga krig varit planerade med andra syften.

  I Sverige ser vi tydligt denna enhetsreligion ta form. Sveriges ”kristna” råd har gett ut skrift för interreligiös bön. Interreligiös gudstjänster ordnas, och för några år sedan startade även det avskyvärda Sverigers interreligiösa råd.

  Sverige kommer inte att få se en regelrätt islamisering utan en ”världsreligionifisering” Denna världsreligion kan kallas ”humanismen” den tollererar allt utom den absoluta sanningen, vilken den i tolleransens namn stävjar hårt.

  Vi bör vara enormt restriktiva gällande invandring och satsa enorma resurser på evangelisation i den muslimska världen.
  Samtidigt måste vi allvarligt protestera när våra kyrkor är delaktiga i religionssynkretism.
  Förutom enhet med islam kommer även enhet mellan kristendom och den av Satan perverterade versionen av kristendom nämligen katolicismen att bli allt tydligare framöver.

  Jag rekommenderar alla att se en serie Youtubeklipp som handlar om världshistorien ur ett kristet perspektiv. Den är väldigt lång, men ta några korta delar i taget. Den ger en mycket god bild av hur lurade vi är när det gäller vad som hänt i historien, och den ger även en bra överblick i religionshistoria. Det blir tydligt att katolicism, islam, occultism mm har samma sataniska ursprung och egentligen är samma babyloniska religion.

  Gilla

  1. Hej Eugen Pierre Af Brinkenstråle!

   Jag håller inte med om att nationalism är i linje med Guds värderingar, se https://helapingsten.wordpress.com/2009/06/06/nationalismen-pa-frammarsch/ Guds Rike bryr sig inte om gränser, själva jkärntanken i den kristna missionen är att sprida Riket inom alla världsliga riken genom att invandra till dem och starta församlingar. Du förespråkar också mycket riktigt mission i muslimska länder, samtidigt anser du att om man blandar ”folkslag” i en nation leder det till religionssynkretism? hur går det ihop med mission? Och ska vi verkligen vara ”enormt restriktiva” med invandring i en tid när mängder med människor vill fly från krig, fattigdom och förtryck? Dessutom är mission mycket billigare på hemmaplan än att vi ska åka utomlands.

   Gud välsigne dig!

   Micael

   Gilla

    1. Hej Arne! Nej, det är det verkligen inte. Argumentet faller på sig självt – för vilken nationalitet har egentligen Gud?

     Statens enda maktmedel är våld. Det är en organisation med våldsmonopol inom ett visst territorium som utövar makt över individer genom att hota om och använda våld. Guds Rike är däremit ickevåldsligt och är inte av denna världen (Joh 18). Därmed är Guds Rike och ett världsligt rike oförenliga. Nationalismen med dess tillhörande flagga, sång och dag är obiblisk. Den uppstod på medeltiden för att motivera till krig, imperialism och lojalitet till diktatorn. En kristen kan inte vara nationalist, för då lämnar man Guds Rikes ickevåldsliga och internationalistiska principer.

     ”Ni vet att folkens ledare uppträder som herrar över sina folk och att deras stormän använder sin makt över dem. Men så skall det inte vara bland er.” (Matt 20:25-26).

     ”De [kristna] handlar alla mot kejsarens påbud och säger att en annan, en som heter Jesus, är kung.” (Apg 17:7).

     Kristna är främlingar på jorden (1 Petr 1:1, Hebr 11:13), och medborgare i Himlen (Fil 3:20). Vår huvudstad är det Himmelska Jerusalem (Upp 21:2, Hebr 11:16), vår nationalsång Fader vår (Matt 6), vår nationaldag pingsten (Apg 2). Kristna som firar diktatorn Vasas kröning mer än pingstdagen ägnar sig närmast åt landsförräderi.

     https://helapingsten.wordpress.com/2012/06/06/bojkotta-nationaldagen/

     Gud välsigne dig!

     Gilla

 4. Så vissa människor behagar Herren tala till direkt medans andra lämnar han till tvivel och i längden fördömelse.

  Guds tystnad är inte logisk.

  Gilla

  1. Hej Ståhl! Du har helt rätt i att Gud talar till vissa, inte alla, men jag förstår inte varför det skulle innebär brist på logik. Bibeln talar mycket om orsakerna till Guds tystnad, jag har tänkt skriva om det snart. Ibland beror det på högmod, ibland brist på barnalik tro, ibland beror det på att stärka tron, ibland för att man vill ha Gud till betjänt istället för Herre, ibland för att man inte är beredd att göra uppoffringar. Många Bibelverser talar om detta, när Gud av olika anledningar döljer sig för människor. Jesus gjorde många under och tecken, men fariseerna ville Han inte gör det för. Men en sak kan vi vara säkra på: att de som bultar på dörren av hela sitt hjärta för att de vill bli tjänare och lärjungar till Gud, dem kommer Han uppenbara sig för. Ovanstående vittnesbörd är ett av miljontals som berättar om det.

   Gud välsigne dig!

   Micael

   Gilla

   1. Lär bli en intressant läsning, så det ser jag fram emot.

    Tack för välsignelsen och ha det bra du med.

    Gilla

 5. Nej, den är inte logisk alls. Man kan ju tycka att han skulle kunna tala till alla människor och sopa bort allt tvivel en gång för alla. Men jag tror inte att man kan förstå Gud med vanlig mänsklig logik. Vi kristna får fråga honom när vi kommer till himlen. 🙂

  Gilla

  1. hej Jenny mfl!

   Logik är ett ord som betyder förmågan att sammanföra den information och kunskap en person har på ett eller flera områden, för att av denna information dra en slutsats för att lösa ett helt nytt problem som personen inte ställts inför tidigare.

   Beskrivningarna logisk och ologisk är inte direkt tillämpbara på Gud, eftersom han är allvetande och kanske existerar i nuet, dåtid och framtid samtidigt.
   Att hävda att Gud är ologisk är alltså inte korrekt.
   Att hävda att Gud brister i logik är allstå också fel, vilket Micael konstaterar.
   Att däremot konstatera att Gud inte är logisk är korrekt, vilket Jenny och Ståhl gör.
   Alla har alltså rätt i detta fall. 🙂

   Även jag läser gärna kommande text i ämnet.

   Gilla

   1. Till Tore Eriksson.

    Hur skall du Predika Evangelium om du inte känner Fienden och dennes grepp om dem du Predikar för ?.
    Känner du inte till Islams Ondska och hur den är formulerad,
    hur skall du då Plundra den Starke på dennes Ägodelar ur dennes Hus ?.

    Nej det är nog ingen mening att jag förklarar något för er,
    ni har ingen erfarenhet av Islam och Muslimer kan jag tänka.

    Eller vad tror ni – vem är bäst att Predika Evangelium för Muslimer – en före detta Muslim som är omvänd och Frälst och Kristen som känner Islams läror,
    eller en som inte kan något om Islam ?.

    Arne Strand.

    Gilla

     1. Det står skrivet att -” Kunskap bringar Zion frälsning ” !.

      Att inte känna den Onde gör att man inte kan för Andligt krig mot denne,
      utan lätt kan bli ett offer för dennes lögner som skrivet är –

      ” Satan förskapar sig till en Ljusets Ängel,
      det är då inte förunderligt att dennes Tjänare så gör ” !.

      Adjö Herr Eriksson.

      Arne Strand,

      Gilla

      1. Goddag igen. ”Det står skrivet att -” Kunskap bringar Zion frälsning ” !.” Jaså, gör det det? Var då, om jag får fråga. Inte i min Bibel, såvitt jag vet!

       Gilla

 6. Islam är oerhört komplext och det är självklart en oerhörd fördel om en person som predikar evangeliet för muslimer är insatt i denna religion. Det allra bästa är om det kommer från en omvänd muslim. Jag själv bekände mig till Islam en period i livet och hade stor hjälp av omvända muslimers vittnesbörd när jag vände mig till kristendomen istället. Jag kan säga att Koranen är mörker och Bibeln är ljus. Det finns så mycket hemskheter som beskrivs i Koranen, halva boken beskriver den yttersta domen och hur Helvetet kommer att te sig (ingen trevlig läsning kan jag säga). Den som säger att vi (kristna och muslimer) dyrkar samma Gud vet inte vad den pratar om.,,, Men det finns många likheter och det är detta som gör att det är så lurigt. Det gäller att veta vad man ska peka på för att en troende muslim ska bli övertygad om att det inte är Gud som har uppenbarat koranen utan att det är en bedragare.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s