Frikyrkan vs SD (och KD?)

Bild från beholdyourking.com
Bild från beholdyourking.com

Idag är jag glad och tacksam att få vara en av de 380 pastorer som höjer sin röst mot SD:s främlingsfientliga världsbild. Vår debattartikel är publicerad i Dagen, Sändaren och Världen idag och säger bland annat:

Att ta emot flyktingar handlar om ett etiskt vägval, att ett samhälle visar öppenhet och barmhärtighet mot utsatta människor. Det finns plats för fler i Sverige och vi kan förbättra vår migrationspolitik, bland annat genom att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att snabbt komma in på den svenska arbetsmarknaden. […]

Vi tycker inte alls att Sverige tillämpar en för generös flyktingpolitik. Det har utkämpats många kamper mot myndigheterna för att övertyga dem om att konverterade muslimer ska få stanna i Sverige. […]

Vi behöver vara en opinionsbildande röst i samhället för att värna om generositet och tolerans. Att hjälpa människor på flykt är bland det viktigaste vi kan göra.

I en valrörelse där invandring och flyktingar av vissa krafter bara kommer att framställas som ett stort problem, där ska vi höja rösten i protest.

Rassarna i kommentarsfältet go bananas förstås men för den absoluta majoriteten av Sveriges kristna ledarskap är det en självklarhet att SD:s hets mot invandrare inte är Jesuslikt och att deras världsbild går emot den kristna världsbilden. Bland undertecknarna har vi ledarna för pingströrelsen, EFK, trosrörelsen, Alliansmissionen, Vineyard, Frälsis, Equmenia, you name it. Dagens ledarsida står bakom oss. Pretty epic.

Det vi dock inte räknade med var att KD igår skulle flirta med SD:s väljare och lägga en rad förslag som, enligt Göran Hägglund själv sa i Aktuellt, ska minska asylinvandringen till Sverige. Det ska bli enklare att tvångsdeportera vissa människor och istället för de permanenta uppehållstillståndens trygghet ska tillfälliga uppehållstillstånd bli norm (vilket lär kosta massor eftersom alla flyktingar och skyddsbehövande då måste gå igenom minst två asylprocesser). Det är alldeles uppenbart att KD lägger dessa förslag för att locka SD:s väljare, och jag är rädd för att detta är startpunkten på en process när Alliansen anpassar sig efter den främlingsfientliga opinionen precis som högern gjort i Norge och Danmark.

När DN såg vår debattartikel idag ringde de runt till olika samfundsledare och frågade dem vad de tycker om KD:s förslag, och enligt dem fanns ”ett tydligt missnöje”:

Lasse Svensson, kyrkoledare för Equmeniakyrkan (tidigare Missionskyrkan, Metodiströrelsen och Baptistsamfundet), finns bland undertecknarna, och liksom [pingströrelsens] Pelle Hörnmark är han öppet kritisk till Kd:s utspel. Inte minst att partiet som huvudregel vill att flyktingar ska få tillfälligt uppehållstillstånd i tre år, varpå skyddsbehovet sedan ska prövas på nytt.

Jag håller förstås helt med. Igår satt Michael Anefur (KD), som jag annars beundrar för sitt engagemang för hemlösa EU-migranter, i SVT Debatt och påstod att på grund av att konflikter kan försvinna på tre år så kan det vara bra att ge tillfälliga uppehållstillstånd. Jag tar mig för pannan. Är det något jag lärt mig av mina freds- och konfliktstudier så är det att det är omöjligt att säga att en konflikt är ”över” efter tre år. Världsbanken skriver att hälften av alla inbördeskrig efter andra världskriget har återgått till krigstillstånd efter att fredsavtal slutits, något man kallar för ”konfliktfällan”.

Vidare är ett postkonfliktland minst sagt ogästvänligt att leva i, med ökad risk för kriminalitet, våldtäkt, fattigdom, etc. Naturligtvis behövs människor för att bygga upp landet, men det bör vara deras val – om folk har permanenta uppehållstillstånd kan de återvända om och när de själva vill, det behöver inte svenska staten bestämma över. Att däremot tvinga människor till ett postkonfliktland som löper risk att dras tillbaka till krigstillstånd när de liksom vi vill bo i trygghet i Europa, är bara brutalt.

Sånt här bryr sig förstås inte SD:are om, de prioriterar priviligerade svenskar framför allt. KD får absolut inte vandra samma smutsiga väg. Bara för att de har ”Krist” i namnet gör inte att de kan säga och göra vad som helst och få frikyrkosverige med sig. Liksom vi protesterade mot SD:s vilja att minska invandringen måste vi nu protestera mot KD:s vilja att minska invandringen. Vi är ett av världens rikaste och mest glesbefolkade länder, sluta gnäll utan älska din nästa och behandla invandraren som en infödd (3 Mos 19:34).

60 kommentarer

 1. Micael, också jag är en av de 380 undertecknarna. Men jag är tveksam till hur du ständigt tar i, ända nerifrån tårna i varje inlägg. Till skillnad från dig känner jag rätt många aktiva KD-politiker, några av dem synnerligen väl (som mest typ 15 års äktenskap…) Ditt sätt att skriva om dessa människor är faktiskt förfärligt och grovt missvisande.

  När du använder uttryck som ”samma smutsiga väg” eller”flirta” med SD:s väljare, då vinner du inget, utan tvärtom, du stöter bort just de som du vill nå med ditt budskap. De som redan tycker som du kommer säkert applådera dina ord, men är det din målgrupp? Vill du bara predika för kören?

  Det Göran H skriver om är hur kostnaderna ska hanteras UTAN att asylrätten inskränks, för att vi ska kunna bevara vår generositet. Du må tycka att förslagen är hur dåliga som helst – själv är jag tveksam – men underkänn inte den andres goda vilja.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Lars!

   Hägglund skriver klart och tydligt i sin debattartikel att hans utspel beror på att han har ”lyssna[t] till människors oro”, människor som pratar runt fikaborden, skickar mejl och som påverkar ”röstsiffrorna”. Vilka oroliga människor handlar detta om? Handlar det om de som flyr som är oroliga för att utvisas till länder de inte vill vara i (majoriteten av asylsökande får ju avslag)? Eller handlar det om aktivister som mig som är orolig å deras vägnar för att Sverige har en tradition av att utvisa människor till tortyr och fattigdom? Nej nej. Hägglund skriver att dessa oroliga människor riskerar att kräva ”åtstramning” av asylinvandringen och ”inskränkningar i asylrätten”.

   Således är de oroliga människor Hägglund vill lyssna på inte de som tycker att Sverige tar emot för få, utan att vi tar emot för många. Hägglund vill pleasa den invandringskritiska opinionen. Och han menar att de visat sin ”oro” genom att påverka ”röstsiffrorna”. Hur då, genom att rösta på Socialdemokraterna? Centerpartiet? Nej nej. Vi vet båda vad han menar.

   Det är klart som korvspad att Hägglund vill ta väljare från SD. Två av hans tre förslag syftar till att minska invandringen, det säger han uttryckligen själv. Ett annat mål är att ”minska kostnaden”. Problemformuleringen är att invandringen är dyr och att Sverige tar emot för många flyktingar.

   Denna problemformulering förespråkas ju av rasisterna för att ge dem argument att minska invandringen av ickevita, och har framgångsrikt drivits av SD så att ”problemen med invandringen” inte syftar på att Sveriges dömts av FNs kommitté mot tortyr 12 gånger på grund av våra tvångsutvisningar till tortyr, utan det syftar på att invandrare kommer hit. De problem med invandringen som jag, Stefan Swärd, Carl-Henric Jaktlund och andra frikyrkliga lyft fram de senaste åren är att Migrationsverket i sin iver att utvisa ”de som egentligen inte är flyktingar” har utvisat John Kabuidibuidi till tortyr i Kongo och Khaled Khodena till döden i Irak. Asylrätten kan inte garanteras när det finns risk för sådana felbedömningar. Vi har påpekat att Migrationsverket är alltför strängt i sina bedömningar. Men det är inte vår oro Hägglund adresserar.

   Hägglund menar att hans föreslagna migrationspolitik är generös samtidigt som det uttalade syftet är att minska invandringen. Han påstår att han inte fiskar SD:s röster samtidigt som han säger att han vill möta invandringsfientliga människors ”oro”. Det är hyckleri, och jag är ledsen över att KD slagit in på den här vägen.

   Gud välsigne dig

   Gilla

  2. Hej Lars!

   Hägglund skriver klart och tydligt i sin debattartikel att hans utspel beror på att han har ”lyssna[t] till människors oro”, människor som pratar runt fikaborden, skickar mejl och som påverkar ”röstsiffrorna”. Vilka oroliga människor handlar detta om? Handlar det om de som flyr som är oroliga för att utvisas till länder de inte vill vara i (majoriteten av asylsökande får ju avslag)? Eller handlar det om aktivister som mig som är orolig å deras vägnar för att Sverige har en tradition av att utvisa människor till tortyr och fattigdom? Nej nej. Hägglund skriver att dessa oroliga människor riskerar att kräva ”åtstramning” av asylinvandringen och ”inskränkningar i asylrätten”.

   Således är de oroliga människor Hägglund vill lyssna på inte de som tycker att Sverige tar emot för få, utan att vi tar emot för många. Hägglund vill pleasa den invandringskritiska opinionen. Och han menar att de visat sin ”oro” genom att påverka ”röstsiffrorna”. Hur då, genom att rösta på Socialdemokraterna? Centerpartiet? Nej nej. Vi vet båda vad han menar.

   Det är klart som korvspad att Hägglund vill ta väljare från SD. Två av hans tre förslag syftar till att minska invandringen, det säger han uttryckligen själv. Ett annat mål är att ”minska kostnaden”. Problemformuleringen är att invandringen är dyr och att Sverige tar emot för många flyktingar.

   Denna problemformulering förespråkas ju av rasisterna för att ge dem argument att minska invandringen av ickevita, och har framgångsrikt drivits av SD så att ”problemen med invandringen” inte syftar på att Sveriges dömts av FNs kommitté mot tortyr 12 gånger på grund av våra tvångsutvisningar till tortyr, utan det syftar på att invandrare kommer hit. De problem med invandringen som jag, Stefan Swärd, Carl-Henric Jaktlund och andra frikyrkliga lyft fram de senaste åren är att Migrationsverket i sin iver att utvisa ”de som egentligen inte är flyktingar” har utvisat John Kabuidibuidi till tortyr i Kongo och Khaled Khodena till döden i Irak. Asylrätten kan inte garanteras när det finns risk för sådana felbedömningar. Vi har påpekat att Migrationsverket är alltför strängt i sina bedömningar. Men det är inte vår oro Hägglund adresserar.

   Hägglund menar att hans föreslagna migrationspolitik är generös samtidigt som det uttalade syftet är att minska invandringen. Han påstår att han inte fiskar SD:s röster samtidigt som han säger att han vill möta invandringsfientliga människors ”oro”. Det är hyckleri, och jag är ledsen över att KD slagit in på den här vägen.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 2. Micael, du skriver: genom att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att snabbt komma in på den svenska arbetsmarknaden.

  – Det finns en verklighet och ett önsketänkande i dit resonemang på detta område.

  För att förstå verkligheten måste man se verkligheten som den är och inte resonera utifrån en fantasi.

  Denna fantasi om att skapa jobb, och bättre förutsättningar för arbetslösa att komma in på arbetsmarknaden har trummats ut i årtionden, dock utan att lyckas nämnvärt, eller inte alls.

  Om det finns 400000 arbetslösa svenskar som inte får jobb hur de än försöker, tror du då att det är realistiskt, att ytterligare 100000 invandrare skall få jobb, nej naturligtvis det inte det.
  En arbetsgivare anställer folk som de behöver och utnyttjar givetvis bidragen de kan få, men de vill inte betala för något de inte behöver. därför är all arbetsmarknadspolitik bara ett luftslott, som man förvisso kan stoltsera med, men om ett företag inte behöver folk, då är de heller inte villiga att betala för dem.

  Om företagen går på tomgång, som de i princip gör nu, hur kan du då tro att dessa skulle vilja anställa någon arbetslös invandrare, eller svensk? Och om det nu skulle vara så, att företagen vill anställa dessa asylsökande flyktingar, var skall vi göra av de arbetslösa svenskarna?

  Sen är ju frågan om det är rätt att uppmuntra girigheten och stimulera materialism, vilket är en förutsättning för att få det ekonomiska hjulet att snurra?

  Bb

  Gilla

  1. Fler människor i ett land ger fler jobb, så fungerar det alltid. Färre människor leder till färre jobb. Så om du inbillar dig att arbetslöshet avhjälps med strypt invandring har du alldeles fel.

   Hur många pizzerior fanns det i Vittangi utan invandring? Hur många skolor i glesbygden skulle läggas ned utan invandrade barn? Hur många unga svenskar skulle med fröjderop ta alla vårdjobb som skulle bli lediga om vi slängde ut alla invandrare ur landet?

   Gilla

 3. Uppenbarligen är Stefan Swärd så absurt rädd för Sverigedemokraterna att hans omdöme har fördunklats. Så här skriver i ett blogginlägg från den 17 december med rubriken, ”Min artikel på DN debatt i januari 2007″:

  ”Man bör komma ihåg att Hitler hade egentligen inte något emot judar. Han ville inte ha dem i Tyskland. När andra länderna stängde sina gränser så att judarna inte kunde fly, då gasade Hitler ihjäl dem. Hade dagens Israel funnits skulle Hitler knappast ha något problem med Israel. Judarna skulle inte vara i Tyskland, utan skickas bort, det var nazismens grundläggande hållning.”

  Stefan Swärds uttalande är häpnadsväckande. Sådana extrema uppfattningar borde uppröra alla sunt tänkande människor. Det är historierevisionism av den värsta sorten.
  Det är ett extremt uttalande som borde uppröra alla sunt tänkande människor.

  Detta är inget annat än historierevisionism av den värsta sorten. Det här skulle lika gärna ha kunnat hämtats från någon nazistisk hemsida som vill försvara Hitler och bagatellisera nazisternas illgärningar.

  Alla vet att nazismen till sin grundläggande ideologi är rasbiologiskt, och att nazismen avskyr judar av rasmässiga skäl. Det betyder att Hitler hade mycket emot judarna, för att uttrycka det milt. Det var inte andra länders fel att Hitler gasade ihjäl judar; han gasade ihjäl dem för att det var hans övertygelse om att det var rätt att judarna skulle utrotas.

  Läs Stefan Swärds bloggartikel här:

  http://www.stefansward.se/2014

  Gilla

 4. Ja – vem bryr sig om abortfestivaler, galopperande sexualradikalism och medföljande psykisk ohälsa, skilsmässor, kopiöst supande, dogmatisk sekularism, islamism och annat som tär vårt samhälle och vår kristenhet isär, när man kan ”markera” mot SD likt fariséer mot dem som makten hatar mest.

  I övrigt så behöver knappast KD frikyrkan i sig för att överleva. Endast 24% av KD:s väljare är aktiva kyrkobesökare, och där finns ju även folk från SvK, katoliker, ortodoxa etc. Ska KD klara sig är det snarare gamla moderatväljare de måste vinna över, och då lär det gå ännu mer i en riktning som Micael och hans kompisar inte uppskattar.

  Gilla

  1. Så du förespråkar att Sverige ska utvisa krigsflyktingar till krig? Sverige är ett av världens rikaste och mest glesbefolkade länder, det är snarare du och din obarmhärtiga människosyn som har verkligheten emot dig:

   ”Om vi håller oss till fakta: Förra året gav Sverige skydd till cirka 30 000 människor. Samtidigt finns det 6,5 miljoner internflyktingar i Syrien. Libanon har tagit emot 1,5 miljoner människor. Turkiet har tagit emot lika många människor på en månad som EU gjort sedan kriget började. Och så sitter vi i Sverige och pratar om ”massinvandring”. Ett väldigt rikt land med lång tradition av att hjälpa människor. Jag har väldigt svårt att förstå detta.”

   http://dn.se/nyheter/sverige/vi-har-en-lang-tradition-av-att-hjalpa-andra/

   Gilla

   1. Michael, dina siffror litar jag inte på, jag litar med på Häggströms bekymmer över att det är för hög kostnad med denna massinvandring. Lägg inte ord i min mun som jag inte sagt. Jag vill inte utvisa några som kommit, utan begränsa invandringen till Sverige genom att sluta annonsera att alla som kommer från Syrien blir försörjda livet ut. Det är klart som korvspad att de åker till Sverige och inte till något annat EU-land. Dom är inte dumma. Men det är bara de välbeställda som har råd att komma hit. Inte så konstigt att en del av dem protesterar när det gäller mat och boende. Det visar att de hade det bra ställt i Syrien. En del chartrar eget flyg för 10 personer och landar på Sturup. Har du någon kommentar på detta?

    Har du ingen kommentar på artikeln i DN? Eller är det ett organ för SD?

    Gilla

    1. OK, så du säger att jag har ”verkligheten emot mig”, och sen när jag citerar siffror från Migrationsverkets generaldirektör om hur få av alla syriska krigsflyktingar som tar sig till Sverige säger du att du inte litar på mina siffror. Mina? De är ju Migrationsverkets? Ifrågasätter du att det bara är en bråkdel av krigsflyktingarna som kommer hit? Då är det ju du som blundar för verkligheten!

     ”An estimated 9 million Syrians have fled their homes since the outbreak of civil war in March 2011, taking refuge in neighbouring countries or within Syria itself. According to the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), over 3 million have fled to Syria’s immediate neighbours Turkey, Lebanon, Jordan and Iraq. 6.5 million are internally displaced within Syria. Meanwhile, under 150,000 Syrians have declared asylum in the European Union, while member states have pledged to resettle a further 33,000 Syrians. The vast majority of these resettlement spots – 28,500 or 85% – are pledged by Germany.” http://syrianrefugees.eu/

     Det är som jag sagt många gånger förut – för att de Sverigedemokratiska världsbilden ska fungera måste Sverige utmålas som ett fattigt land med brist på resurser samtidigt som krigsflyktingar och andra asylsökande framställs som priviligerade och rika. Det är precis vad du ägnar dig åt med att tala om charterplan, samtidigt som vi vet att över 125 000 flyktingar bara i år tagit sig till Europa via skrangliga båtar eftersom det är olagligt att flyga in i Europa med syfte att söka asyl, något som gjort att 2000 människor drunknat i år, http://www.reuters.com/article/2014/08/26/us-italy-migrants-idUSKBN0GQ1BE20140826 25 000 har dött på 20 år. http://america.aljazeera.com/articles/2013/10/7/lampedusa-boat-tragedydeathtollrisesamideumigrantpolicyconcerns.html Detta är sådant som du och Richard Schwarz inte talar högt om, för det orsakas ju av att flyktingpolitiken redan är så hård i EU att flyktingar inte kan köpa en enkel flygbiljett för att komma in i Eruopa.

     Vidare är ansökan om asyl en mänsklig rättighet oavsett om man är rik eller fattig. Eller vill du skicka rika svenskar till krigets Syrien? Vill du själv åka dit? Ditt kalla hjärta och obarmhärtiga människosyn skrämmer mig, jag kan försäkra dig om att du kommer må mycket bättre om du lär känna syriska flyktingar, ber för dem, hjälper dem och älskar dem istället för att sprida främlingsfientlighet på internet.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

     1. Michael, det sammanlagda antalet invandrare till Sverige är betydligt större än de siffror du anger. Nästa år kan det bli 105.000 enligt officiella källor + anhöriginvandring lika mycket.
      Verkligheten som kommer ifatt oss kommer att vara den att det blir alltfler områden där polis och brandkår inte kan åka in i. Sprängningar av bomber och dödsskjutningar är redan vardagsmat och kommer förmodligen att öka alltmer. Du är så ung så du hinner att se konsekvenserna.

      En sak jag inte förstår är varför bibelorden att hjälpa de fattiga och hemlösa endast är uppfyllda om de kommer till Sverige. Att hjälpa ett mindre antal i Sverige är alltså barmhärtigt och kristet, men inte om man hjälper mångdubbelt fler i deras närområden. En högst märklig exeges. Har du lärt dig det genom dina studier? 🙂

      Gilla

      1. Okej, jag går väl in och kollar på Officiella källors hemsida då. Officiella källor är en riktigt pålitlig organisation, och inte alls ett jättevagt ord som kan betyda precis vad som helst.

       Gilla

       1. Med ”officiella källor” menar SÅ Gerdvall med all sannolikhet Migrationsverket och Statistiska Centralbyrån. Där finns de här uppgifterna. Även Micaael Grenholm skulle vinna i trovärdighet om han använde sig av fakta härifrån i stället för att bara basunera ut floskler, fördomar och oresonlig hatpropaganda mot SD.

        Gilla

        1. Precis, men jag har ingen lust att svara de andra vars uppgift tycks vara att inte vilja se verkligheten. Frankrike är ett exempel på hur det blir när den muslimska befolkningen växer. De utgör nu ca 10 % av befolkningen och judar flyr och man måste sätta in militär för att säkra ordningen. Läs detta: http://www.frontpagemag.com/2014/stephenbrown/frances-anti-semitic-nightmare/?utm_source=FrontPage+Magazine&utm_medium=email&utm_campaign=7b80e0fb89-Mailchimp_FrontPageMag&utm_term=0_57e32c1dad-7b80e0fb89-156505675

         Gilla

         1. I Eskilstuna en anlagd brand i en moské. Vuxna och barn var i lokalen när det brann.
          I Indien 69 dödade av en kristen separatiströrelse. De dödar bland annat muslimska nybyggare.
          Anfall är bästa försvar tycker nog förövarna. Antagligen våra gossar, våra stormtrupper. Gissa hur reaktionerna hade blivit om en kyrka satts i brand under julotta?

          Gilla

          1. ”Det är olika på bränder och bränder. På tal om moskébranden i Eskilstuna.

           Aftonbladet skriver: ”Justitieminister Morgan Johansson (S) kallar det senaste för ”ett avskyvärt illdåd”.

           – Svårt att tro annat än att detta grova våld riktades mot muslimer som grupp och islam som religion, säger han till Aftonbladet.”

           Jag skriver: Det är ju mer än en moské som brinner. Stora delar av Sverige brinner dagligen. Bilar, hus och nu en morse en brandstation i Malmö. Ofta är dessa bränder riktade mot polisen.

           Men jag ser aldrig att minister Johansson är så tydlig som nu. När kommer denne eller någon annan minister att säga att ‘Jag har svårt att tro annat än att detta grova våld och dessa avskyvärda illdåd är riktade mot det demokratiska Sverige och kristen värdegrund och kultur’.”

           Tänkvärda ord i ett inlägg på torsdagen av en av mina Facebook-vänner.

           Gilla

       1. Det finns en viss typ av kristna som blandar ihop sin egen hjärna, sitt eget tänk, med den Universella Sanningen – därav alla dessa interna kristna konflikter, ty varje hjärna har sin egen Universella Sanning och kan inte ens reflektera över möjligheten att den misstar sig: ”Jag kan ju inte ha en bristfällig uppfattning! Hur skulle jag kunna ha det? En sådan skulle jag ju aldrig ha valt!”
        ”Officiella källor” är nog just en sådan Universell Sanning hämtad ur nothing more än det egna Officiellt Universella Tänkeriet.

        Gilla

      2. De officiella siffrorna som finns hittar man på http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

       Läser man lite djupare om siffrorna så ser man att det inte handlar om någon massinvandring. 116 000 invandrade men samtidigt utvandrade 61 000 personer.

       Då vi har relativt låga födelsetal i Sverige i dag behöver vi invandrarna för att klara av vår välfärd. Det är en investering för landet. .

       Vem tänker vi ska ta hand om oss då vi blir gamla? Vilka ska arbeta och dra in pengar till den gemensamma välfärden? Det kommer inte att räcka med de infödda ”etniska” svenskarna..

       Gilla

 5. SÅ Gerdvall är igång igen med sin SD propaganda, (med andra ord ren gallimatias).
  Du litar inte på Micael, men litar fullt på SD:s rasistiska svammel. Det är väl dags
  för dig att plocka fram lite källor på att det bara är överklassen som kommer till Sverige.
  Du är pinsam SÅ, borde kanske kallas för SD Gerdvall istället.

  Gilla

  1. Nej Rune jag litar inte på Micael Grenholm. Varför? Och om jag gåve bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga, ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men icke hade kärlek, så vore detta mig till intet gagn. Läs hela ”Kärlekens lov”

   Förklaring: En äkta kristen håller inte på med politik och framförallt inte genom att understödja olika partier. Alla politiska partier är dömda med undergång. Det finns bara en som kan visa vägen fram till friden och det är Herren Jesus Kristus.

   När människor sätter det skapade före skaparen så visar det att de är av denna världen. Vi ska inte samla jordiska gåvor utan himelska.

   På den här bloggen är det många som behöver få upp ögonen för Jesus, vad Han vill.

   Den som ser Sonen har livet, men den som sätter sin tillit till politiker har döden till sin herre. Den som ger bort allt till bröd åt de fattiga och sätter Jesus på sidan om, är falska apostlar. De vill personligen själva glänsa inför människor istället för att låta Jesus göra det. Det visar för min del att de vilar under ”partiet” De fallna änglarnas parti.

   Frid
   lärjungen

   Gilla

   1. Eller kan kanske Micael kommentera hur tomten lyckas dela ut julklappar till alla barn på jorden på ett dygn? Micael kanske också kan reda ut exakt hur Loch Ness-monstret är släkt med Storsjöodjuret, kusinbarn eller syskon? Micael kanske också kan ge adress och personnummer på den som EGENTLIGEN skrev Shakespeares verk.

    Vilka andra gåtor vill du ska besvaras av Micael mellan passen i pannkakskyrkan?

    Gilla

    1. Alma-Lena, SÅ Gerdvall har inte begärt svar på en gåta, utan en högst relevant fråga. Den borde Micael naturligtvis försöka besvara i stället för att leverera floskler och lögner om invandringen och SD.

     Gilla

 6. Vi är som vilse komna får, alla vill tycka att man har det rätta tankarna, Men har vi lyssnat in vad Herren tycker ,i alla våra åsikter. Den som har öron, lyssna vad anden säger till er.
  Guds Frid vare med er.

  Gilla

 7. Jag har svårt för att ha någon åsikt i den här striden. Jag har aldrig någonsin ansett att KD borde existera — det är som att beblanda sig med ”kejsaren” och ”denna världens härskare”. På samma sätt är det när man har en statskyrka: man låter ”draken” behärska kyrkan och diktera dess agerande — plocka bort det inneboende samhällskritiska och revolutionära natur, och i stället skapa en fasad av moraliserande och underdånighet inför makten. Om vi nu återgår till relationen KD och frikyrkan, så sätter man en etikett av kristenhet på detta att utförsäkra svaga, sjuka och arbetslösa, sänka de besuttnas skatter genom jobbskatteavdrag, och beskatta pensionärer hårdare än andra. Och nu kommer det upp ett främlingsfientligt drag också. Det är inte alls bättre att ha ett dubbelmoraliskt högerparti som man stämplar ”kristet” jämfört med att ha en statskontrollerad underdånig medlöparkyrka — det är enormt ruttet bägge två. KD borde aldrig ha grundats, det har bara skapat en massa nedsmutsning av frikyrkornas anseende, som är svårt att reparera. Det är dags att frikyrkorna tar avstånd från KD helt, och att KD byter namn till konservativa partiet eller något som stämmer med deras politik.

  Gilla

   1. Det var ett riktigt uselt svar, Micael. Du borde lära dig av de här visdomsfulla orden av den här invandrarkvinnan från Libanon. Hon vågar sannerligen tala klarspråk om de här ”flyktingarna”:

    ”Rafaela Halabi kommer från Libanon och bor i Östersund. Hon har åkt till Grytan för att försöka tala syrierna till rätta, men hon fick inget större gehör för sina argument. Efter livliga diskussioner med ockupanterna tappade hon till slut tålamodet.

    – Ska ni bete er på det här sättet kan ni lika gärna åka tillbaka till Syrien, sade hon och riktade sig mot ockupanterna.

    – Jag försökte få dem att åtminstone sätta sig och diskutera med Migrationsverket så att de inser att de inte kan bestämma själva hur de vill bo, men de var inte alls intresserade av att lyssna på några argument, säger Rafaela Halabi.

    Känslorna svallade, och hon skämdes för de asylsökandes otacksamhet.

    – Jag förstår inte hur man kan komma från kriget i Syrien och bete sig på det här j-a viset. Är det inte nöjda kan de promenera tillbaka till Malmö, säger Rafaela Halabi.
    Vem som ska stå för kostnaden är hon tydlig med.

    – Pengarna det kostar att ha bussen stående här i Grytan borde dras från deras månadsersättning.

    Hon hinner även tala om för ockupanterna att det inte gynnar deras situation att klaga på småsaker när alternativen skulle kunna vara så mycket sämre.

    – Ni kommer hit och blir behandlade som människor. Ni får mat, ni får tak över huvudet, ni får pengar, och så uppför ni er på det här sättet, som arab skäms jag över er, säger Rafaela Halabi.”

    Äntligen vågar åtminstone en tidning i Sverige förmedla även politiskt obekväma och inkorrekta fakta om bussockupanterna utanför Östersund. Klarspråk av det här slaget är mycket sällsynt i det här naiva landet.

    Läs hela artikeln här:

    https://www.ltz.se/jamtland/ostersund/vill-inte-vara-i-grytan-det-ligger-sa-avsides

    Gilla

   2. Håller med Bengt, det var ett uruselt svar. Sanningen är att många av de strejkande flyktingarna inte tyckte de fick valuta för sin resekostnader till Sverige. Stor heder till den unga flickan som skämdes för sina medresenärer. Det var första gången jag hört någon tacka Sverige för att de får komma och få allt gratis.

    Gilla

    1. Tja, för er rasister är alla svar som inte går ut på att flyktingar är dåliga människor usla, eftersom ni vill sparka ut dem ur landet. Du skulle aldrig någonsin tolerera att någon tvångsförflyttar dig ut i skogen utan att ge dig någon som helst information i förväg, SÅ. Det skulle ingen. Men du dömer flyktingar enligt andra måttstockar eftersom du inte vill ha dem här. Det är både obibliskt och omoraliskt.

     Gilla

     1. Michael, jag är ingen rasist. Detta var ett fult påhopp.
      Det är varken obibliskt eller omoraliskt att ge de som frivilligt kommit till Sverige den bostad som är möjlig utifrån den situation som är just nu. Det bibliska skulle vara att främlingen som vill bo med oss i Sverige skulle anta kristen tro. Tror du att främlingen som ville bo med Israel fick praktisera hedendom?

      Gilla

   3. Jag tycker att du i stället för desinformations-sajten ”motargument.se” bör läsa den här tänkvärda bloggartikeln av Merit Wager, tidigare asylombud på Migrationsverket. Här kan du läsa en del tänkvärda vittnesbörd som rimligen borde vara till nytta för dig:

    http://meritwager.wordpress.com/2014/07/19/syriska-asylsokande-they-come-to-the-sweden-because-the-sweden-promise-everything-for-them-the-house-the-money-the-school-that-is-why-they-come/?blogsub=confirming#subscribe-blog

    Gilla

    1. Jag har läst på den länk du gav. Det är mycket avslöjande och beklämmande hur Sverige har annonserat sin kom-till-Sverige-så-blir-du försörjd-politik. Inte undra på att de som kom till Östersund tyckte att de blivit lurade av annonserna hemma i Syrien.
     Men denna vansinniga politik kommer att bytas ut 2018 om inte förr.

     Gilla

     1. Men snälla nån, den enda ”annonsering” Sverige har gjort är att erbjuda permanent uppehållstillstånd till syrier för att det pågår brinnande KRIG i Syrien, och PUT är nödvändigt för att man ska kunna ta hit sin fru, man eller barn. Det är detta som är så otroligt hemskt med det ni två lobbar för – ni vill skicka folk till krig och splittra familjer. Av vilken orsak? Sverige är inte ett fattigt land, vi är ett av världens absolut rikaste! Jag kan inte begripa vilken världsbild ni har, där ni känner er tvungna att lobba för att utvisa människor till krig.

      Gilla

      1. Då har du inte läst den länk som Bengt gav dig. Det är inte heller brinnande krig i hela Syrien, dessutom kommer det syrier som bott i andra länder under flera år. Men här är ett litet citat:

       ”Syrier, som vi träffade på Blinkarps asylboende, berättade att det annonseras i tidningar och i andra sammanhang i Syrien att den som vill ha permanent uppehållstillstånd och allting betalt ska ta sig till Sverige. De menade att det skapat ett enormt tryck på Sverige eftersom det kommer så många som inte har något här att göra. En av syrierna, som varit här i fyra månader, sa att han tycker att det är kaotiskt i Sverige och att det är helt fel att tro att alla syrier som kommer hit är i behov av svenska permanenta uppehållstillstånd. Han undrade varför Migrationsverket inte noggrannare utreder vilka de beviljar livslång försörjning, bostäder, skolgång för barnen etc.”

       ”Syrierna som sa det skattade lite och sa att svenskarna är konstiga som vill att alla ska flytta hit och undrade varför svenska regeringen släppte in så många människor som de inte ens kan få in ordentligt i samhället och som det inte finns ens bostäder åt. Dessutom undrade en av dem hur man i Sverige tror att de som är kriminella och som har begått hemska dåd i Syrien och kommer hit och ges uppehållstillstånd, tänker leva här. Om vi tror att terrorister och mördare och andra kriminella ska leva på ett annat sätt här än i Syrien. Han kunde inte förstå varför Sverige ger sådana människor uppehållstillstånd och när de frågade mig kände jag ett sådant obehag att jag sa att jag inte är svensk och att i mitt hemland skulle det inte ske. Det kändes lite fegt, men jag visste inte vad jag skulle säga. Sedan påpekade jag dock att både miggorna och jag i många år försökt få svenskarna att ta ansvar och börja agera utifrån sin egen utlänningslag och för sitt lands och folks bästa, men att de som har makten av någon anledning helt enkelt inte vill lyssna. Det tyckte han som frågade och två andra som deltog i samtalet, var ”crazy”.”

       Gilla

 8. Lätt att förstå att detta provocerar. Dock ändrar det inte principerna gällande flyktingskap, asyl mm. man kan inte bara ge en tillflyktsort till mogna och kloka flyktingar, inte bara ge mat till mogna och kloka svältande.
  Omogna personer finns bland Syrier likaväl som bland Svenskar eller Tjecker.
  Men det är ju inte bra om asylansökande har en psykologiskt ”regressiv” attityd mot det de upplever som en stor, mäktig förälder – staten/samhället. Men dåliga kunskaper om sakförhållanden och romantiserade rykten om Skandinavien, i kombination med en långvarigt passiv och vanmäktig roll bidrar nog till den regressionen. 

  Gilla

 9. Alltså förlåt Micael men inga flyktingar har blivit tvångsförflyttade in i skogen, de har den fria viljan att gå ur bussen och flytta till vilken stad de behagar. Och antingen ställa sig i en 10 årig bostads kö som alla andra som vill flytta till storstan, som alla andra i detta landet, varför ska dessa människor gå före alla andra? för att de är flyktingar? De får nöja sig med vad som finns tillgängligt annars får de skapa sin karriär på egen hand. Som alla andra.

  Gilla

   1. Micael, din replik till Samuel var en variant på felargument av typen ”Har du slutat slå din fru?”. Din fråga innehåller ett antagande som inte nödvändigtvis stämmer.

    Andra exempel på samma ohederliga argumentationsfel:

    ”Är du dum eller spelar du?”

    ”Erkänner du att du stal cykeln?”

    Den här typen av argumentationsfel kan även definieras som en fråga där, vare sig du svarar ja eller nej, så svarar du ”fel”. Det är även känt som en ”retorisk rävsax”. Om du har en ambition av att vara seriös bör du omgående upphöra med sådana tjuvknep.

    Gilla

    1. Hej Bengt!

     Inte alls, om Samuel menar att flyktingar inte ska garanteras boende utan ställa sig i bostadskö så fort de kommer hit, så förespråkar han ju hemlöshet, åtminstone temporär, för flyktingar. Det går inte att argumentera för att flyktingar inte ska få flyktingboenden och samtidigt säga att man vill garantera alla människor bostad, eller hur?

     Gilla

     1. Nej, Micael, nu vantolkar du ännu en gång Samuels kommentar. Han varken säger eller menar att de här asylanterna ”inte ska garanteras boende”. De har ju de facto erbjudits ett boende utanför Östersund. Om de nu tackar nej till det erbjudandet är det naturligtvis upp till dem själva, eller hur? Inte ens vårt lands egna hemlösa kan få sådana orimliga krav tillgodosedda.

      Gilla

   2. Micael, du verkar översvämmad av missriktad snällism och naivitet. Du borde verkligen ta lärdom av den här artikeln Länstidningen i Östersund. I den här artikeln talar en invandrarkvinna från Libanon klarspråk om de här ”flyktingarna”:

    ”Rafaela Halabi kommer från Libanon och bor i Östersund. Hon har åkt till Grytan för att försöka tala syrierna till rätta, men hon fick inget större gehör för sina argument. Efter livliga diskussioner med ockupanterna tappade hon till slut tålamodet.

    – Ska ni bete er på det här sättet kan ni lika gärna åka tillbaka till Syrien, sade hon och riktade sig mot ockupanterna.

    – Jag försökte få dem att åtminstone sätta sig och diskutera med Migrationsverket så att de inser att de inte kan bestämma själva hur de vill bo, men de var inte alls intresserade av att lyssna på några argument, säger Rafaela Halabi.

    Känslorna svallade, och hon skämdes för de asylsökandes otacksamhet.

    – Jag förstår inte hur man kan komma från kriget i Syrien och bete sig på det här j-a viset. Är det inte nöjda kan de promenera tillbaka till Malmö, säger Rafaela Halabi.
    Vem som ska stå för kostnaden är hon tydlig med.

    – Pengarna det kostar att ha bussen stående här i Grytan borde dras från deras månadsersättning.

    Hon hinner även tala om för ockupanterna att det inte gynnar deras situation att klaga på småsaker när alternativen skulle kunna vara så mycket sämre.

    – Ni kommer hit och blir behandlade som människor. Ni får mat, ni får tak över huvudet, ni får pengar, och så uppför ni er på det här sättet, som arab skäms jag över er, säger Rafaela Halabi.”

    Äntligen vågar åtminstone en tidning i Sverige förmedla även politiskt obekväma och inkorrekta fakta om bussockupanterna utanför Östersund. Klarspråk av det här slaget är mycket sällsynt i det här naiva landet.

    Läs hela artikeln här:

    https://www.ltz.se/jamtland/ostersund/vill-inte-vara-i-grytan-det-ligger-sa-avsides

    Gilla

   3. har det gått en krets hos dig? Är du under en magisk trollformel? Jag undrar på riktigt hur du kan få det till att min vilja är att de ska bli hemlösa, det är ju helt deras vilja 🙂

    Gilla

    1. Det är väl självklart att de inte vill vara hemlösa! Vem vill det? Det är givetvis helt uteslutet att de ska vänta tio år utan bostad, det förstår både du och jag. Det är inget alternativ, så varför framställer du det som det?

     Min åsikt om hela den här Grytan-historien är att de borde ha informerats innan om vart de skulle, jag har full förståelse för att de blev upprörda samtidigt som jag tror det bästa är att de bor kvar i Grytan (vilket de ju gör nu, hela historien är ju redan över). Jag argumenterar inte för att Migrationsverket måste låta asylsökande välja flyktingboenden. Däremot reagerar jag på hur SD-sympatisörer som SÅ och Bengt använder detta som argument för att strypa asylinvandringen, och de framställer flyktingar som irrationella och stolta istället för som traumatiserade och utsatta.

     Gilla

     1. Jo om man vill ha en lägenhet i Malmö så är det realistiskt att det kan ta upp till 10 år i en bostadskö. Men om du lever dom du lär kan du väl byta din bostad som ligger i en storstad mot deras i Östersund 🙂 vill inte kåta otrevlig du hade märkt det om vi satt i samma rum, jag försöker bara få dig att se det jag ser

      Gilla

     2. Jag instämmer verkligen med Bengt att du för en ohederlig argumentation och lägger ord i min mun som jag inte anser. Men du verkar vara pressad och tar till sådana billiga tjuvknep. Tror du att ändamålet helgar medlen?
      Att jag stöder en minskad invandring är inget unikt, den åsikten delar jag med många kristna, men jag är för invandring.
      Varför skulle de i bussen ha fått reda på var de skulle bo? Är det inte invandrarmyndigheten som bestämmer detta. Eller anser du att varje flykting skall själv få välja bostad när han kommer? Sverige går ju på knäna för att få plats med alla som kommer, då kan man inte få välja.

      Gilla

 10. För er rasister. . Nej, Micael, det var ett riktigt lågvattenmärke från din sida. Och jag hoppas innerligt att du själv inser att du där gick över gränsen ,och att du gör nånting åt det.

  Gilla

  1. Hej Tony! Rasismen är värre än att människor påpekar att rasism är rasism. SÅ har i kommentar efter kommentar hävdat att flyktingar inte ska vara här, att de är rika och privilegierade, att invandringen ska minska med mera. Och det är förstås inte invandring av finnar eller fransmän han kritiserar utan av mörkhyade. Och det här är något som kännetecknar stora delar av samhället och till och med delar av kyrkan idag – man har inga som helst problem med vita invandrare men så galet mycket problem med asylsökande och andra som invandrar från länder utanför västvärlden. Förr kallade jag det främlingsfientlighet, men eftersom det inte handlar om ett färgblint generellt motstånd mot invandrare utan mot just dem som är födda utanför västvärlden, insåg jag att det handlar om rasism. Och sådant måste vi kristna aktivt stå emot.

   Guds välsignelse!

   Gilla

   1. Skitsnack. Vart har någon nämt något om mörkhyade? Den enda som snackar olika ” raser” här är du själv, så ironiskt . Jag börjar bli ner och mer övertygad när jag ser sådana här argument att det ligger nån satanisk drivkraft bakom detta godhetstänk. Det är ju obibliskt att gnälla över triviala saker , ändå välsignar du sådant gnäll , som att klaga på den som föder en , ger en bostad och pengar.

    Gilla

    1. Nästan samtliga asyl- och anhöriginvandrare kommer från utvecklingsländer utanför västvärlden, områden som Europa har kolonialiserat och plundrat och betraktat som lägre stående. Det finns vissa som tror att den rasistiska struktur som präglade Europa i hundratals år bara är som bortblåst, men ”invandringskritik” i dagens Europa riktar sig nästan aldrig mot invandring av vita, för det ses som självklart att de ska komma. Det är en strukturell, inte verbal, rasism – precis som att USA sätter upp stängsel för att mexikanare inte ska komma in i landet medan man inte har problem med invandring från Kanada. En färgblind invandringskritik skulle vända sig mot ALL invandring, men SD och dess anhängare riktar in sig på vissa invandrare. Gissa vilka?

     Gilla

     1. Tror inte de på bussen är illa omtyckta för att de är mörka i hyn, jag hade resonerat likadant om de gällde andra utsatta som t ex missbrukare , hemlösa från Sverige . Även om de gällde norrmän . Det är ett odrägligt beteende att klaga på något som ingen ens är skyldiga att ge dem. Kom ihåg vi har inte startat något krig.

      Den bibliska principen är att vi ska va tacksamma om vi har kläder på kroppen och tak över huvudet, inte hungerstrejka för att man inte fick bo mitt i stadspulsen. Odräglighet är bara förnamnet, och att stå bakom denna odräglighet och välsigna det är tiofallt mer odrägligt

      Gilla

     2. Michael, för dig är alla rasister som inte anser att alla har rätt att bo i Sverige. Är det så så har du en extrem åsikt som inte finns representerad i något lands regering. Skulle inte förvånas om du röstar på MP eller V.

      Gilla

 11. Det är ingen mänsklig rättighet att få gratis uppehälle utan motprestation , så om man får ett tak över huvudet och har kläder på kroppen så ska man vara tacksam, men det verkar bara gälla vita svenskar enligt dig Micael?

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s