Främlingsfientliga kristna är ISIS nyttiga idioter

ISIS får oväntad stöd från SD-anhängare
ISIS får oväntad stöd från SD-anhängare

Islamiska statens härjningar i Syrien och Irak är fullständigt hänsynslösa. Kristna, yezidier och muslimer förföljs och dödas, barn blir korsfästa, kvinnor våldtas. Miljontals är på flykt och de flesta tvingas kvar i undermåliga flyktingläger eftersom det är förbjudet för syrierna och irakier att få visum till europeiska länder. En minoritet väljer att ta sig in i Fort Europa illegalt, tusentals har drunknat i Medelhavet när de försökt med detta.

Sverige tar emot alla som kommer från Syrien, eftersom kriget där gör det omöjligt att tvångsutvisa någon. Det gör att både förövare och förtryckta kan få asyl. Nyligen avslöjades det att kristna självmant hade lämnat sitt asylboende efter att radikala islamister hade hotat och mobbat dem. Migrationsverket sa att det självfallet var helt oacceptabelt.

Flera kristna vänner till mig har pekat på detta och ropat att alla islamister måste ut ur landet! Alla som sympatiserar med ISIS eller har stridit för dem – och i Sverige är det ju omkring 300 personer som åkt ned och hjälpt till i deras terrorkampanj – ska deporteras, ögonaböj! Några går ännu längre och vill stoppa eller kraftigt minska all invandring från muslimska länder. Igår konverserade jag med några kristna syskon på Facebook som likt Franklin Graham i USA vill stoppa all invandring av muslimer, utan undantag, oavsett asylskäl.

Dessa krav på deportationer ger ett skenbart intryck av att vara baserat i ett motstånd mot ISIS, men det är ju i själva verket ett stöd för ISIS. Det dessa kristna lobbar för är att förse ISIS med soldater. Istället för att bura in dem i fängelse ska de skickas till Syrien och Irak så de fritt kan fortsätta döda, korsfästa, våldta och halshugga. Kristna som står på barrikaderna för att ISIS-krigare ska skicka till ISIS-land är terrorgruppens nyttiga idioter, som inte på något sätt stoppar dem utan tvärtom hjälper dem.

De som likt SD argumenterar för att inte bara ISIS-sympatisörer utan även andra muslimer ska deporteras till Syrien och Irak är synnerligen hänsynslösa. De vill skicka både förövare och offer till ISIS-land. Det är som att vilja skicka både judar och nazister till Nazityskland under andra världskriget. De flesta som dödas av ISIS är muslimer, och att förse ISIS både med soldater och folk att halshugga är precis vad de vill.

Anledningen till att man vill stödja ISIS kampanj i Mellanöstern är att man inte bryr sig om de som dödas och våldtas där, man vill bara slippa eländet i Sverige. Man drivs av nationalistisk egoism där svenskars välmående är hundratals gånger viktigare än syriers och irakiers. Det är en ickekristen, ondskefull moral som går rakt emot Bibelns undervisning om att älska alla människor som sig själv, inklusive invandraren (3 Mos 19:18, 34), och att behandla alla andra människor som man själv vill bli behandlad (Matt 7:12).

Att bura in ISIS-terrorister i fängelse istället för att skicka dem till ISIS-land är så mycket vettigare.  Kristna som populistiskt förespråkar deportation ställer sig bakom ISIS hemskheter, och ett sådant ställningstagande är obegripligt.

13 kommentarer

 1. ”Kristna som står på barrikaderna för att ISIS-krigare ska skicka till ISIS-land är terrorgruppens nyttiga idioter, som inte på något sätt stoppar dem utan tvärtom hjälper dem.”

  Om IS ska skörda framgångar i Sverige så är det en fördel för terroristerna att de har en plattform i Sverige. Svenska halsar skärs enklast i Sverige i takt med att den fria rörligheten alltmer kommer att försvinna när det gäller svenskars resa till stolländerna. Jag menar i den meningen att ständiga krig är det normala i mänskligt umgänge. Det som exemplifieras som Syrien light i ett växande antal förorter med polisflykt.

  Vi får tycka och vi får tro. Faktum är att svenska politiker och myndigheter har ett ansvar för Sverige. De må häcklas för att att de läser den svenska konstitutionen framför bibeln. Men de har att fullfölja sitt uppdrag. Bryter de mot grundlagen – vilket görs b a med åsidosättandet av det kommunala självstyret – så ska de ställas till svars för det. Om de bryter mot efemära bibeltolkningar och obsoleta logistiklösningar så är det en annan sak.

  För övrigt så anser jag att det är kört för Sverige. Landet förskingras. I förlängningen krävs hjälp utifrån för att få ordning på förvaltarskapet. Under en övergångsperiod måste organisationen för psykologiskt försvar återupprättas.

  Gilla

 2. Som ung teologistuderande med helapingsten bakom dig har du en betydande plattform. Den borde du använda till att skriva något mer moget i sådana här allvarliga frågor. Att Migrationsverket inte särar på olika flyktinggrupper är ju synnerligen upprörande till att börja med.
  Att militanta muslimer, inte bara i Kalmar, har någon form av ”frisedel” att trakassera andra flyktingar, borde resultera i ett prejudikat av något slag, innebärande en synnerligen allvarlig varning för dem och andra att ”en gång till” och ni åker ut.
  Vad är annars alternativet?
  /Stig

  stigmelin.wordpress.com

  Gilla

  1. Befriande klartext, Stig Melin!

   Olika grupper strider inbördes i Syrien. De kommer till Sverige i en image av idel offer och pacifister. Finns det inga stridande i Syrien? All kulturell belastning, all påverkan av krigsmiljö blir som bortsopad vid en viss gränsövergång. Man jagar bort landsmän från den gemensamma förläggningen men drar inte på sig annan reaktion än upplysning om att det kommer information om mänskliga relationer i en förläggning. Den informationen, om den fungerar, borde ha lämnats i Syrien, där bråket har sin upprinnelse.

   Som om detta inte kunde räcka skrämmer människor, som fått sin räddning och försörjning i Sverige efter förföljelse i Mellanöstern, judar från asyllandet till ett krigsområde i just Mellanöstern! Hur länge ska den cirkusen tillåtas dra runt med välsignelse av kristna som stöder stolligheterna med förevändningar om Jesus och Bibeln?Jesus gjorde mig veterligt aldrig vågen för ondska och underkastelse.

   Gilla

  2. Hej Stig!

   Det du skriver är ett typexempel på det jag kritiserar ovan. Du vill alltså på fullaste allvar att islamister som hotar kristna ska skickas till länder där de har fullständig frihet att halshugga och korsfästa kristna? Och det skulle vara en ”mogen” hållning? Det är ju fullständigt orimligt att skicka hatiska extremister till länder där de fritt kan utföra folkmord!

   Gilla

   1. Måste bara lämna in en brasklapp här..

    Micael du säger att det är inte är humant att skicka tillbaka islamister till Syrien just för att de kan härja precis som de vill där… newsflash.. det kan de redan, de åker ju ner dit på resor och kommer sedan tillbaka hit för att få pengar, vård, vila upp sig helt enkelt. Detta underlättar ju snarare folkmordet på kristna och andra minoriteter .

    Anledningen till att IS krigare söker sig till Europa är att de vill terrorisera Europa med, en lösning är ju att hugga händerna av dem och skicka ner dem igen..så kan de ju försöka skjuta eller hugga huvet av någon, problem solved!

    Gilla

   2. Jag må då säga, det här var värre än jag trodde. Det du skriver kan i bästa fall kallas ungdomligt oförståelse för orsak och konsekvens.

    Nej, hatiska extremister skall ha en fristad i Sverige, skriver du. Och anledningen är att annars kommer dom att utföra folkmord i de länder de kommer till.
    Det är väl klart att flyktingar, vilka som helst, som hotar människor dit dom flyr skall utsättas för någon form av åtgärd. Dom har förverkat sin ”rätt” att sprida sitt hat.
    Vad är alternativet, som du ser det?

    https://stigmelin.wordpress.com/

    /Stig

    Gilla

   3. Samuel: Precis, att deportera ISIS-krigare till ISIS territorium istället för att bura in dem är en ickelösning, det förändrar INGENTING när det gäller deras terrorresor – tvärtom betalas den då av Migrationsverket (som alltid står för kostnader för deportationer). Det är en fullkomligt värdelös ”lösning” på problemet med ISIS, det är ingen lösning alls – man bara skickar ISIS-krigare till dem. Det är inget straff, det är inget sätt att stoppa ISIS, det gör inte situationen för Mellanösterns kristna ett dugg bättre, bara värre. Att låsa in ISIS-krigare är att åtgärda problemet, att skicka dem till länder där de fritt kan mörda, våldta, korsfästa och halshugga är som att skicka pedofiler till dagis och kalla det för ”lösning”.

    Stig: Vadå fristad? Jag argumenterar för att det är bättre att bura in terrorister istället för att skicka dem till länder där de fritt kan våldta, korsfästa, halshugga och folkmörda. Hur skulle det vara oförståelse för orsak och konsekvens? Om en terrorist sätts i fängelse är risken att han mördar någon betydligt mycket mindre än om han får en betald biljett till ett land där han fritt kan mörda, våldta och terrorisera utan något som helst straff. Det måste du väl också inse?

    Gud välsigne er!

    Gilla

    1. där håller jag med dig, att man ska ju inte skicka problemet tillbaka till det länder där mycket folk redan lider.. och de är oftast de fattigaste som aldrig kommer iväg. Resonerar likadant när man vill deportera mördare och våldtäktsmän till deras ursprungliga länder.. men i ärlighetens namn så måste straffskalan ökas i Sverige får många brott, jag tycker t ex att en IS krigare i sådana fall ska sitta inne på livstid, med ordets rätta bemärkelse..”LIVSTID” inte ute efter 10 år .. och det ska inte vara komfortabelt utan det ska räcka med de första trappstegen i behovstrappan.

     Gilla

   4. Michael skrev:

    ”Du vill alltså på fullaste allvar att islamister som hotar kristna ska skickas till länder där de har fullständig frihet att halshugga och korsfästa kristna?” och
    ”Det är ju fullständigt orimligt att skicka hatiska extremister till länder där de fritt kan utföra folkmord!”.

    Uppenbarligen ville dessa islamister INTE åka till de länder där de fritt kunde utöva dessa aktiviteter tillsammans med likasinnade utan de ville komma till Sverige. Därmed blir ett avvisande från Sverige inte den belöning du får det att verka som utan just ett avvisande. Du tog i ett senare inlägg upp kostnaden för avvisningen. Den blir avsevärt lägre än uppehållskostnaden för nämda personer, om nu det skulle vara en faktor.

    Gilla

 3. Vid närmare eftertanke:
  Dom här herrarna, för det är frågan om sådana, är inte mottagliga för någon form av ”curlingsopande” svenska byråkrater. Deras attityd tyder inte på det och vill vi bädda för framtida stora samhällsomstörtande problem skall vi låta sådana här incidenter fortlöpa opåtalt.
  Dom kristna som nyttiga idioter är en oförskämdhet som nog bara kan levereras av någon form av tillräckligt ”visionära” ungdomar, utan tillräcklig förankring i verkligheten.
  /Stig

  Gilla

  1. Älskade Stig jag håller med dig att inlägget inte var speciellt moget. Jag får heller ingen klar uppfattning om vad frågan i grunden handlar om. Men jag tycke att de bibliska punkterna i inlägget är extremt relevanta. Jag har bara varit kristen 7 månader nu men rätta mig om jag har fel säger inte Jesus i (Mat 5) att vi inte ska kalla någon idiot/dåre? Jag tror att frågan grundar sig i: kan vi älska en isis medlem? Jag tänker att våran människosyn som kristna måste vara radikal mot världens syn. Och att vi ska visa på Guds kärlek i oss. Vi måste se på människor och värdera dem utifrån vad de är skapade till att vara och inte utifrån sina gärningar. Eller vad världen har fått de att bli. En isis medlem är skapad i exakt samma syfte som du och jag. (1mos 1:26) Och är ett lika stort offer för Guds kärlek som du och jag. Och har samma möjlighet att ta del av Guds nåd som du och jag. Jag rättfärdigar inte på något sätt de hemskheter som några individer gör i islams namn. Men jag fördömer det inte heller för det är inte min rätt att döma den rätten har enbart Gud. För mig är det en bra anledning att be för befrielse i Jesus namn. För om vi ska vara ärliga så sker många orättvisor och mord även i Jesus namn. Det var inte så länge sedan george w bush bombade Afghanistan i Jesus namn och att inte tala om de korstågen i Syrien som kristna utförde i Guds namn. Så det som skadade individer gör i Guds namn borde inte ha makten att påverka oss. Det gör inte Gud mindre god eller kärleksfull. Gud är suverän även om vi människor är onda.

   Gilla

 4. sen kan man ju verkligen fråga sig vilka som är de nyttiga idioterna egentligen.. framtiden får visa

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s