Var säger Bibeln att vi ska vara främlingsfientliga?

var står det

Gästinlägg av Anna Witt.

Ligger i sängen och surfar runt bland vänner och bekanta och ickevänner på Facebook. Jag kan inte låta bli att förundras över xxxxxxx delande av ”högerextrema” och nationalistiska ”nyheter”. Ofta handlar dessa om ”de där som…”

VI och DE inslagen är tydliga. Och vi drabbas alltid av de – i nyhetsinslagen. Ofta är dessa nyheter gamla – att kolla datum är inte av intresse – och fulla av överdrifter och osanningar. Dumheter staplas på varandra. Och xxxxx förfasar sig och går över till SD. Sedan finns ju läsare av Storkens nyheter. Satiriska överdrifter som sväljs utan besinning.

Att gemene man läser och blir sympatisör, det kan jag leva med. Det hör till tidens anda att inte reflektera och förstå sin tid, gentemot historisk.

Dock ryter många faktiskt ifrån och blir motkraft. Dessa blir ofta kallade för vänster——– eller kommunister. Ofta hotade av högerextrem pöbel. Men även idiotförklarade och förminskade av xxxxxxx.

Vilka är det jag förundras över?

Mina kristna vänner och bekanta. Människor som säger att de tror på Gud Fadern, Jesus Sonen och Den Helige Anden. Människor som läser Bibeln och känner till grunderna för den kristna tron. Känner till vad Jesus sa om att besöka fängslade, mätta hungriga, klä de nakna. Människor som tror på Kraften i Jesu uppståndelse från döden.

Dessa människor sätter sig på en nivå av VI och DEM. Inte bara angående troende och icke troende. Det är gammalt. Fortfarande högaktuellt men värre tendenser visar sig.

Är man SD eller inte SD? Nationalist eller inte nationalist? Om man inte hatar muslimer så är man inte med. Då är man inte okej. Enligt vissa kristna.

Vart står det i Ordet att vi skall proklamera hat? Peka på det sämst ställda? Sparka på de som ligger? Stänga gränserna så att flyktingarna inte får komma in? Vart står det att ”vi” är så mycket bättre än ”de” och därför har större rättigheter till välfärd än ”de”? Eller i många fall nödtorft. Säng; mat; vatten.

Jag tror på en Gud som väcker döda till liv. På en kraft som kan utföra mirakler. För ALLA. Åt ALLA.

När skall vi sluta begränsa den Gud vi säger att vi tror på?

Gud är både MOR och FAR. Kvinnlig och manlig. Har omsorg om oss ALLA på ALLA plan.

Tänker på missionären Gösta Öman i ett mycket svältdrabbat område i Sydkorea. Han hade en behållare ris. Denna skulle räcka för missionärsfamiljen en begränsad tid. Men han trodde på Gud han missionerade om. Han valde att ge en skopa ris åt alla som knackade på. Ett hundratal (?) om dagen. Riset räckte mer än den beräknade tiden.

Men vi vänder oss till friska röster på höger kanten som lovar en bättre framtid. Tryggare framtid.

15 kommentarer

 1. Vi aborterar våra egna och massimporterar människor med värderingar som är totalt motsatta dem som byggt Sverige. Det kommer inte att gå bra:

  ”Invandraren som bor hos dig skall höja sig över dig, högre och högre, medan du skall sjunka, djupare och djupare. Han skall ge lån till dig, men du kan inte ge lån till honom. Han skall bli huvud, du skall bli svans. Alla dessa förbannelser skall nå dig, de skall förfölja dig och komma över dig tills du har utplånats, därför att du inte lyssnade till Herren, din Gud, och inte följde de bud och stadgar han gav dig. Förbannelserna som drabbar dig och dina efterkommande skall bli till varnande tecken för alla tider.” (5 Mos. 28,43 f)

  Gilla

  1. Du glömde ett bibelord, Axel: ”Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud.” (3 Mos 19:33-34) Att bara tala om etniskt besläktade som ”våra egna” är obibliskt och rasistiskt.

   Gilla

   1. Nej då, inget bibelord är glömt och inte heller ”rasistiskt”. Självklart skall ingen förtryckas, det är ju precis det som det av mig anförda bibelordet säger. ”Hedra din fader och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.” – Det finns alltså något som heter ”ditt land” i Bibeln. Hebréernas invandring till Egypten slutade med folkmord på hebreér, därför förde Gud ut dem till ett eget land. Det behövdes för att de skulle slippa förtryck och förintelse. Även andra folk har fått sina territorier av Gud, Amos 9:7, Apg. 17:26. – Undantagsvis kan icke etniskt besläktade upptas i ett annat folk: ”Ditt folk är mitt folk, och Din Gud är min Gud.” Rut 1:16. Massinvandring av folk med helt andra gudar och värderingar är självmordspolitik.

    Gilla

    1. Hej igen! Nu tror jag du läste lite slarvigt, 3 Mos 19:33-34 säger inte bara att israeliterna inte skulle förtrycka invandrare, utan också att de skulle behandlas som infödda och älskas likvärdigt. Detta är motsatsen till vad invandringsmotståndare vill – de vill utvisa utlandsfödda till krig och fattigdom men inte de som delar ens etnicitet. Ditt ”undantagsvis” baseras inte på något bibelord, utan det ÄR rasism att vilja ha en etniskt homogen stat – rasen går först.

     Men Bibeln har inte en sådan vision. Apg 17:26 nämner inte invandring – Paulus är en invandrare i Grekland med nationalistiska mått mätt när han yttrar det. Deportationer användes knappt på bibelns tid och uppmuntras inte. Invandrare kom och gick och Guds folk skulle älska dem som sig själva och behandla dem som infödda.

     Gilla

     1. Moderna bibelöversättningar skriver ”invandraren” eller ”främlingen”, men det handlar det inte om artfrämmande invandrare i modern mening, utan om likar: hebréer som levde utanför sitt land återvände, ofta för att delta i högtiderna. Massinvandring förekom bara i samband med krig och invasioner. – Du tänker i termer av ”ras”, det gör inte jag. Vill man ha fredliga förhållanden i ett land måste man dela grundläggande värderingar och ha ett gemensamt språk, annars saknas förutsättningarna för ett samhälle. Då blir det som det har blivit: maffiagäng, handgranater och skjutningar, hedersvåld, massar- betslöshet, och unga som är villiga att dö för kalifatet som halshugger kristna, men inte för Sverige.

      Gilla

      1. Det där är hittepåteologi Axel och det borde du veta, ingenting i 3 Mos 19:33-34 indikerar att det handlar om återvändande hebréer utan termen ḡêr, invandrare, används om människor av alla möjliga etniciteter när de flyttat till ett annat land än där de var födda – Abraham var en ḡêr i Egypten, Amalekiten i 2 Sam 1:13 var en ḡêr, och så vidare.

       Du snackar först om att ”icke etniskt besläktade” endast undantagsvis ska få komma in i ens land, och nu att ”artfrämmande” invandrare inte ingår i budet om att älska invandraren som sig själv. Återigen, det är rasism – det blir inte mindre rasistiskt för att man säger ”etnicitet” och ”art” (!) istället för ”ras”. Det är samma unkna ideologi som skapade apartheid och koncentrationslägren, föreställningen att olika etniska grupper ska hållas separerade. Det är motsatsen till Guds Rike, där alla etniciteter och färger är välkomna.

       Gilla

       1. I anständighetens namn bör vi få en översyn av regelsystemet så att de mest befängda, okristliga beskyllningarna för rasism kan beivras.

        Gilla

       2. Jag har aldrig talat om ”att olika etniska grupper ska hållas separerade” som ett ideal i sig, utan om att det krävs ett gemensam språk och gemensamma värderingar om det alls skall bli något samhälle. I annat fall får vi den apartheid vi redan har i Sverige i form av utanförskaps- och sharia-områden, dit inte ens svenska myndigheter törs gå in utan beväpnat polisskydd. Är det ditt Gudsrikes-ideal ? Och för att genomföra det är det OK att sabotera den utlänningslagstiftning vi har i namn av en högre Människokärlek som du och dina meningsfränder menar er ha, till skillnad från oss som ni fördömer som ”rasister”? – Älska gärna invandraren som du stöter på som dig själv. Varför skulle jag ha något mot det ? Glöm dock inte närhetsprincipen ”Men om någon inte sörjer för sina anhöriga, i synnerhet den egna familjen, har han förnekat tron och är sämre än en som aldrig har trott.” (1 Tim. 5:8) Detta är sagt till dem som ville att församlingen skulle försörja deras äldre när de kunde göra det själva.

        Gilla

   2. Att bara tala att mina egna ingår i min familj är vedervärdigt.
    Nej alla har rätt att komma in i mitt hus och bli betraktade som mina egna….den borne racisten verkar vara Grenholm

    Gilla

 2. Bibeln säger det på samma ställe som den beskriver hur vi ska vara optimalt naiva och lättmanipulerade.

  Gilla

 3. Eftersom Herren Gud har skapat olika folk på jorden har han också skapat nationalkänslan, kärleken till det egna landet och folket. Inte för att det är bättre än andra folk, utan för att det är mitt land och folk. Därför ska vi tänka på vad som är bra för Sverige och svenskarna. Den nuvarande massinvandringen från andra kontinenter är varken bra för Sverige och svenskarna eller för de länder dessa kommer ifrån.

  90 procent av invällarna saknar ID-handlingar. De är inte heller flyktingar utan asylsökanden som har hört talas om ett land där man får frikostiga bidrag utan krav på motprestation.

  För Sveriges del är etniska svenskar utrotningshotade och Sverige riskerar på sikt att slitas sönder i inbördeskrig och kaos. Välfärden kan inte heller bestå på sikt eftersom den bygger på att alla arbetar och bidrar till samhället. Demokratin kan inte heller bibehållas. Vi ser redan nu att den är satt ur spel genom DÖ.

  Därför är ”mångkulturella”, egentligen mångetniska, mångnationella samhällen inte från Gud utan något sataniskt. Det är ett uppror mot Gud vi ser i syfte att föra antikrist till världsmakt, genom att upplösa och förstöra alla västerländska, kristna och fungerande stater. Det är även en rasistisk folkmordspolitik som förs mot alla vita och kristna länder, där islam används som ett vapen.

  För kommande generationer svenskar skull måste vi göra vad vi kan för att vända den negativa samhällsutvecklingen.

  Gilla

  1. Hej Erik!

   Utan någon bibelreferens alls hävdar du att mångetniska samhällen är sataniska. Och det är klart att du inte hittar något Bibelstöd för det, man måste ju gå till Mein Kampf eller något annat rasistiskt verk för att hitta en så stollig idé. Bibeln säger att vi ska älska invandrare som oss själva och behandla dem som infödda (3 Mos 19:33-34). Jag ser fram emot det mångetniska Himmelriket där människor ”av alla folk och stammar och länder och språk” prisar Gud tillsammans (Upp 7:9). Det är kanske en mardröm för dig, men då ber jag att Gud helar dina inre sår så att du också uppskattar mångfald.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Och självfallet så handlar alla bibelcitaten från ”rätt” håll om islams eftersträvansvärda landvinningar i Sverige.

    Gilla

  2. Så länge kristna lyckas få alltför många att acceptera att Jesus tillskrivs ansvaret för alla tokerier, med hänvisning till yviga tolkningar av bibelcitat, så har personer med ansvar för sitt land en rejäl uppförsbacke.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s