Varför måste kyrkobesökare gå om mellanstadiet livet ut?

Nytt avsnitt av Jesusfolket!Någon här som är pepp på att gå om mellanstadiet resten av livet tills du dör? Med all respekt är det vad de flesta kristna ägnar sig åt genom att om och om igen lyssna på predikningar på samma intellektuella nivå vecka in och vecka ut. Resultatet blir att få kyrkobesökare i Sverige verkligen lever ut Nya Testamentets livsstil. Vad beror detta på, och hur kan det förändras?

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

En kommentar

  1. VIKTIGT!
    Har tyvärr inte tid att lyssna (poddar tar sån tid!), men det som skrivs är viktigt. Här har gudstjänstformatet en del i problemet: om alla ska höra samma, så måste predikanten lägga sig ”i mitten”.
    Alltså behöver kyrkan se till att ha träning på olika nivåer, så att alla kan fortsätta växa – och hjälpa varandra att fortsätta helgas.
    Söndagsgudstjänsterna behöver bli det som de verkar ha varit från början: PARTY, för att fira och tillbe Jesus, den uppståndne Kristus/Kungen. Predikan talade om det basala att Han segrat – men undervisning, helgelsearbete, lärjungaträning var del av resten av veckan, på andra sätt.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s