Pingstpastorns klockrena svar på SD:s debattartikel

För några veckor sedan publicerades en debattartikel skriven av tre SD-politiker om att kristen tro och sverigedemokratisk ideologi är förenliga. Det var en respons till Peter Halldorfs debattartikel om hur den svenska migrationsdebatten närmar sig avgrunden och ignorerar den bibliska uppmaningen att välkomna och älska invandrare. SD svarar bryskt att de vill ”bygga landet Sverige” medan vi som vill ta emot flyktingar ”vill rasera det”.

Jag funderade på att skriva en respons men har inte haft tid. Lyckligtvis har Christian Kastö, tidigare ungdomspastor i Borås Pingst, satt sig ner och formulerat ett klockrent svar på Sverigedemokraternas dumheter. Den gör sig bäst som PDF då han kommenterar vad politikerna säger i marginalen till deras egen debattartikel. Ladda ner den här: SDs retorik med kommentarer

Kastö påpekar bland annat:

Orsaken till ökad kriminalitet, otrygghet etc är i sd-retoriken ”ansvarslös migrationspolitik” – inte bristande integration, utanförskap eller social eftersatthet – som annars i forskningen oftast utpekas som de viktigaste faktorerna

Utan att rakt ut våga säga det ställer sd:arna ju också här på ett mycket obehagligt sätt grupper mot varandra – OM vi tillåter invandring i större skala kommer cancersjuka att dö, pensionärer bli utan medicin och barn med funktionshinder tvingas leva ovärdiga liv – det är ju vad de faktiskt påstår i detta stycket!

Det som är mer gudfruktigt är att värna andra även på bekostnad av sin egen bekvämlighet. I sd:s värld ställs hela tiden grupper mot varandra: Vi får inte hjälpa syriska pensionärer om det kan betyda minsta standardsänkning för en svensk dito. Dania från Syrien ska nöja sig med en levnadsnivå långt under den värsta svenska ”fattigpensionär” med ingen annan motivation än att hon inte heter Daniella och är svensk. En grundläggande biblisk princip är att ge inte bara av sitt överflöd!

Ladda ner PDF:en för mer!

6 kommentarer

 1. Så tramsigt så man nästan saknar ord och ork att bemöta de klyschiga beskyllningarna.
  Att ”ställa grupp mot grupp”… det är ju vad Grenholm själv gör, där han svartmålar Sverigedemokrater som en ful rasistgrupp ungefär. Om pengarna räcker till allt och alla då är det ju inga problem, eller? Vore bra med ett tips för hur man får en så strålande ekonomisk skattkista att ösa ur så att man aldrig behöver se över olika gruppers behov och bedöma vilken grupp som är mest aktuell för olika satsningar.

  Gilla

  1. ” Vore bra med ett tips för hur man får en så strålande ekonomisk skattkista att ösa ur så att man aldrig behöver se över olika gruppers behov och bedöma vilken grupp som är mest aktuell för olika satsningar.”

   Man kan börja med att förvalta den skattkista man har genom att prioritera rätt grupper. Sista valfisket från Socialdemokraterna är en veckas ytterligare föräldraledighet för svenska föräldrar,. En kostnad ur skattkistan som hamnar runt 50 miljarder svenska kronor. Samtidigt som barn tar sina egna liv (självmord) i flyktinglägren runt om på planeten.

   Gilla

 2. Well ja det är ansvarslös migrationspolitik som gör att andra problem eskalerar, de är ju inte så att vi hade mindre utanförskap eller fler bostäder som folk inte har råd med bara för att vi tar in tusentals fler människor. Man kan ha obegränsad migration om man väljer att kapa alla trygghetssystem men det gör väl knappast saker bättre. Att de är En grupp mot en Anna grupp är ju självklar. Grupperna som ställs om varandra är inte en grupp som har det bra med schyst inkomst och bra lön som kanske får offra lite av sin bekvämlighet. Nej det blir fattiga svenskar som flyttar runt på soffor i förorten som får det sämre. Medan staten fixar bostäder till nyanlända. Man spär på problemen i problemområden. Konstigt att det är så svårt att förstå. Men det är så de välbeställda tänker.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s