Varför jag och Stefan Swärd skrev ”Jesus var också flykting”

I slutet av augusti deltog jag på en författarkväll arrangerad av Svenska kyrkan Kristinehamn. Jag hade ordentligt med tid att gå igenom varför jag och Stefan Swärd skrev boken Jesus var också flykting, jag beskrev tanken bakom hur boken är upplagd och bemötte vanliga motargument såsom att Gud vill ha stängda gränser eller att hjälp på plats är bättre än asyl.

Att som kristen ledare stå upp för vad Bibeln säger om invandring och gästfrihet är tufft dessa dagar. Jag känner igen det hat och förakt som riktas mot Stefan när han uttalar sig i dessa frågor – det har blivit vardagsmat för mig med. Strategin från de främlingsfientligas sida är förstås att skrämma oss till tystnad.

Men tack och lov motiverar det mig bara ännu mer! Bibeln säger att Gud älskar invandrarna (5 Mos 10:18) och att kärleken övervinner allt (1 Kor 13). Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.

Det var en fantastisk kväll med mycket stimulerande frågor och diskussioner! Ett stort tack till Christian Kastö som fixade den fina videoredigeringen!

Om du är intresserad av att jag pratar om Jesus var också flykting i ditt sammanhang, säg till!

6 kommentarer

   1. Ahhhh…..stort tack!
    Ja, nu förstår jag vad du menar, och visst tycker jag i alla fall man kan kalla Josef och Maria för flyktingar. Jesus blev ju indirekt en flykten, som familjemedlem.

    Se’n kan man fundera på hur generöst ett land ska vara i sin flyktingmottagning, men det är ju en annan frågeställning. Tycker det är viktigt med en ansvarsfull flyktingpolitik, (och vad innebär då ett dylikt ansvar?)

    Gilla

   1. Men hos Lukas står det uttryckligen att familjen återvände till Nasaret ”efter att ha gjort allt som föreskrevs”.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s