Namninsamling: Jo, Migrationsverket dömer konvertiter till utvisning

Bakgrund

Migrationsverkets respons på #ärjagkristennu har varit minst sagt motsägelsefull, men idag hävdar deras rättschef Fredrik Beijer något synnerligen upprörande: att de inte utvisar konvertiter alls. Dagen skriver:

Är det säkert för konvertiter att utvisas till Afghanistan?

– En person som har lämnat islam kan inte utvisas till Afghanistan, det finns en stor risk för en sådan person att återvända.

Ändå utvisas människor som säger sig ha konverterat, är de säkra?

– Det är en bedömning som görs av oss, att den här personen inte kommer ha ett behov av att manifestera sin kristna tro. Vi bedömer att den inte är trovärdig, då löper de ingen risk vid ett återvändande.

Men nu utvisas faktiskt konvertiter?

– Det ligger i betraktarens öga, vi bedömer att de inte är konvertiter, för då skulle vi inte ha utvisat dem, säger Fredrik Beijer.

[…]

Många konvertiter får avslag, det är som att Migrationsverket anser att det pågår en asylbluff riktat mot svenska kyrkor?

– Det är ingen slutsats som jag vill dra. […] Det finns nog de som anser att de är en del av en religion, fast vi anser att de inte är det.

Vi vet att detta inte stämmer. Hossein, Ali, Josef, Mahmoud… listan kan göras lång på konvertiter som har utvisats eller som Migrationsverket ville utvisa genom att ge dem avslag på asylansökan.

Namninsamling

Namninsamlingen är avslutad, tack till alla som bidragit!

Beijers uttalande förutsätter att Migrationsverkets tjänstemän, som sällan är kristna, skulle besitta någon form av ofelbar kunskap om hur genuin kristen tro ser ut som inte ens konvertiterna själva kan känna igen. Det är absurt.

Låt oss visa Migrationsverket hur många vi är som vet att Migrationsverket har brutit mot lagen genom att utvisa kristna till länder där kristna förföljs.

4 kommentarer

  1. Uppenbarligen tar Migrationsverket sig själva friheten att bedöma vem som konverterat och inte, trots att det finns ett objektivt, internationellt och allmänt vedertaget kriterium, dopet.
    Det är fullständigt sanslöst att ett statligt verk inte tar någon som helst hänsyn till detta.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s