Dåliga kristna argument mot miljö och hållbarhet

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Micael och Sarah fortsätter sitt samtal med den malawiska prinsessan Memory Kamoyo om vanliga kristna argument mot miljöengagemang. Är det inte viktigare att rädda själar än sälar? Och om Jesus snart kommer tillbaka och spränger jorden likt en gudomlig dödsstjärna, varför bry sig om att sköta den idag?

Bli medlem i föreningen God Jord – kristna för miljö och rättvisa.

Ladda ner MP3-filen av avsnittet här.

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

En kommentar

 1. God fortsättning Micael och Sarah,

  Sitter och funderar lite på vad vi är kallade till. Vi är helt överens om att alla människor ska göra sitt bästa för att vara rädd om miljön. Därvidlag är det dock omöjligt att inte påverka miljön på något sätt under sin levnadsdag. Gick in på moder jords hemsida och fick se en bild på en fantastiskt trevlig grupp med människor som samlades för en tid sedan i moder jords arrangemang. När jag ser bilden tänker jag ”ni gör ju redan vad bi kan, miljöfelen är inte era och inte heller någon annan som gör vad den kan för miljön utan att livet stannar till” samtidigt som jag tror att de verkliga miljöbovarna som kan göra någonting inte bryr sej om miljön. Det finns säkert även de som kan arbeta i miljöfrågor för att ge ett seriöst intryck och göra pengar och populism kring sin person också,
  
  Sammantaget tror jag alltså inte att medlemmarna i god jord behöver känna personligt ansvar för miljön.
  
  Vill man arbeta för en förändring i miljöbovarnas sinnen är vägen att predika omvändelse till Gud så att Gud får omvandla människan. Människans inre sinneslag behöver omvändas. Det räcker så att säga inte att ändra yttre vanor för att frälsa sin själ. Omvändelsen i hjärtat ger genomslag på alla områden som omvändelsens Herre vill leda den nyomvände till.
  

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s