Om vi ska stoppa en massutvisning av kristna till förföljelse måste vi alla enas om detta

Jag är tacksam för att när vi i nätverket Rättilltro har kämpat för att kristna konvertiter inte ska utvisas till förföljelse i länder som Afghanistan, så har vi haft nästan alla Sveriges kristna bakom oss.

Oavsett samfund eller åsikter om invandring i övrigt så har Kristi kropp i Sverige varit överens om att det är fruktansvärt och ondskefullt att våra syskon utvisas till lidande och död.

Den enda som i en längre text har argumenterat för att det är bra att kristna utvisas till förföljelse, och som själv kallar sig kristen, är Martin Kroon. I övrigt har nästan alla andra kristna stått med oss i kampen för konvertiternas rättigheter.

Men det är många som omedevetet verkar för att de alla ska utvisas. Utan att tänka på det kämpar de för att alla kristna asylsökande i hela Sverige ska utvisas till lidande, död och förföljelse i länder som Afghanistan.

Det är de kristna som röstar på, och uppmanar andra att rösta på, Sverigedemokraterna.

SD vill ha asylstopp, vilket innebär att ingen får asyl. Alla som försöker söka asyl kommer nekas och istället utvisas. Det innebär att alla asylsökande kristna afghaner kommer utvisas till Afghanistan. Även fast det leder till förföljelse och död.

SD:s asylstopp gäller alla flyktingar. Kristna är inte undantagna:

sd asylstopp

Asylstopp upprätthålls inte genom att fysiskt göra det omöjligt för flyktingar att invandra – det går inte, folk hittar alltid vägar att migrera – utan när folk har invandrat och försöker söka asyl så tvångsutvisas de istället. Samma sak gäller om Sverige enbart tar emot kvotflyktingar – de som försöker söka asyl genom att invandra hit själva, tvångsutvisas.

Jag har märkt att nästan inga kristna sverigedemokrater har förstått detta. De allra flesta tror att när Jimmie Åkesson talar om att ”Människor ska inte släppas in hit” och att ”Sverige är fullt” för flyktingar så menar han mellan raderna att kristna givetvis är undantagna, att SD absolut inte skulle vilja utvisa konvertiter till Afghanistan.

Så är det inte. SD vill utvisa kristna till förföljelse.

Det syntes klart och tydligt i Konvertitutredningens granskning av Migrationsdomstolen, där nämndemän från SD gav avslag till kristna konvertiter i 93 procent av fallen – mest av alla partier:

Skärmavbild 2020-03-28 kl. 10.36.44

Detta är förstås i sig ett grovt tjänstefel – nämndemännens politiska färg ska inte avspegla sig i domarna utan tanken är att de ska representera folket.

Så SD vill tvångsutvisa kristna till förföljelse. Och de får fortfarande stöd från tusentals kristna, som tror att SD inte vill tvångsutvisa kristna till förföljelse.

När jag har påpekat detta för kristna SD:are, exempelvis på Runar Sögaards ”väckelsemöte” med Jimmie Åkesson som hölls för två år sen, vägrar de ofta tro mig. En sa till mig: ”Du ljuger!”

Trots att det står i öppen dager att SD vill ha asylstopp. Att Åkesson inte vill låta människor ”släppas in hit”.

Kristna SD:are verkar ha ett filter som gör att varje gång SD säger detta lägger de tyst till inombords: ”utom kristna, kristna flyktingar ska få stanna.”

Det är bisarrt.

Detta visar att den stora majoriteten kristna som röstar på och förespråkar SD egentligen inte förstår vad SD står för, och det de förespråkar är ett parti som bara finns i deras huvuden – som vill ha asylstopp för alla andra flyktingar än just kristna.

Vilket naturligtvis även det leder till att folk utvisas till förföljelse – fler än kristna har legitim rätt till asyl – men jag tar kristna flyktingar som exempel eftersom vi som sagt näranog har konsensus i kristenheten gällande hur fel det är att utvisa dem till förföljelse.

Med några undantag.

Martin Kroon angav jag ovan som det enda exemplet på en person som kallar sig kristen som i en längre text argumenterar för att kristna ska utvisas till förföljelse. Men det finns fler som i kortare ordalag på sociala medier argumenterar för samma sak.

Att kristna asylsökande ska utvisas till förföljelse och bli martyrer.

Här är ett exempel från en kristen Facebookgrupp jag är med i. Jag varnade för att asylstopp leder till att alla asylsökande konvertiter som vi kämpar för kommer tvångsutvisas till förföljelse. En person deklarerade stolt att hon var kristen och röstade på SD, och följande konversation utspelade sig:

Skärmavbild 2020-03-28 kl. 11.18.15

Det här är alltså en ”kristen” person, som är fullt medveten om att asylstopp innebär att människor kommer förföljas, och hon tycker det är bra. Hon tycker att det är tur att någon, det vill säga SD, vill göra det.

Vi fortsatte diskutera ett tag. Jag ville få henne att inse hur hemskt och avskyvärt det är att kristna förföljs och dödas. Hon klagade på att jag inte kunde släppa det och tyckte att jag borde skriva om coronaviruset eller nödlidande svenskar istället. Jag kunde inte få henne att uttryckligen skriva att det är fel att tvångsutvisa kristna till förföljelse, däremot medgav hon att det är synd ”om ALLA människor som förföljs och dödas”:

Skärmavbild 2020-03-28 kl. 11.18.22

Om man tycker att det är synd om de som förföljs och dödas, och vill motverka det, då ska man givetvis inte stödja ett parti som vill införa asylstopp. Hennes lösning verkar dock vara att jag ska ta hem afghanerna till mig och gömma dem. Kanske är det lösningen för kristna sverigedemokrater: de ser till att det blir asylstopp, medan vi kristna asylaktivister ser till att gömma flyktingarna så att de inte utvisas till följd av asylstoppet.

Det blir dock inte en hållbar lösning med tanke på att SD vill satsa miljoner på att hitta papperslösa och straffa dem som gömmer dem.

I en annan Facebookgrupp stötte jag på en till person som kallar sig kristen och som vill att kristna ska utvisas till förföljelse efter att asylstopp införs:

Skärmavbild 2020-03-28 kl. 11.48.47

Ironiskt nog skedde detta i en tråd där jag skrev just om det här fenomenet med kristna som vill att andra kristna ska dö, varav gruppens admin strängt påpekade ”Finns ingen kristen med detta upsåt!” De finns, tyvärr. Alla jag har stött på hittills är sverigedemokrater.

Personen ifråga gav exempel på hur stark kyrkan blir av förföljelse och hur fint det är att bli martyr. Jag försökte förklara att det är stor skillnad på att frivilligt välja att bli missionär i ett land med förföljelse, och att bli tvångsutvisad till förföljelse. Det hela slutade med att även denna kristna sverigedemokrat föreslog att jag skulle gömma kristna afghaner i mitt hem.

Jag hoppas och ber att dessa kristna sverigedemokrater är undantag som bekräftar regeln. De flesta vill nog inte att kristna ska utvisas till förföljelse och död. Och därför behöver de sluta stödja SD, och sluta uppmana andra kristna att stödja SD.

Det är något vi alla i Kristi kropp behöver enas om för att inte riskera att hundratals av våra syskon lider och dör till följd av asylstopp.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s