Kristna som vill att andra kristna ska dö

När jag besökte Runars och Jimmies väckelsemöte för två veckor sedan pratade jag med en hel del kristna SD-supporters som trodde att SD vill ta emot asylsökande. Närmare bestämt kristna asylsökande. Trots deras löfte om fullständigt asylstopp, som Jimmie upprepade på mötet med hänvisning till att Sverige ”tagit emot för många asylinvandrare redan”, var en del kristna övertygade om att de skulle göra undantag för kristna flyktingar som exempelvis flyr från IS.

Det är på ett sätt betryggande att dessa kristna inte vill tvångsutvisa sina syskon till döden (även om de inte tycks ha särskilt stora reservationer mot att ickekristna behandlas på det sättet) och samtidigt är det skrämmande att de naivt stöttar det parti som kallblodigt vill utvisa alla asylsökande som försöker bosätta sig här. Inklusive de kristna.

Skärmavbild 2020-03-09 kl. 18.43.25

Det finns dock några som väljer en annan väg. Som är medvetna om att SD (och flera andra ”invandringskritiska” partier) vill tvångsutvisa kristna, och som stöder det. Jag tänker bland annat på Martin Kroon, som för ett halvår sedan argumenterade för att kristna konvertiter ska utvisas till länder där kristna konvertiter förföljs.

Ja, du läste rätt.

Hans debattinlägg väckte få reaktioner, jag var en av dem som protesterade mot denna fasansfulla grymhet. Kroon, som själv är kristen, menar att de som kommit till tro på Jesus här i Sverige inte ska kunna använda det som asylskäl utan de ska skickas till länder där de kan dödas.

Han vill alltså att andra kristna ska dö.

Denna tanke växer nu i den kristna främlingsfientliga miljön. En kvinna kontaktade mig på Hela Pingstens Facebooksida för ett tag sedan och protesterade mot det vi skriver om migration. Hon skrev bland annat:

”Om det är verkliga konvertiter så borde dem ju brinna att åka till sina landsmän med budskapet om Jesus även med livsfara.”

Jag frågade: Menar du att du vill tvångsutvisa kristna konvertiter till länder där kristna konvertiter dödas?

Hon svarade:

”Tänk att alla apostlarna blev martyrer utom Johannes. Varje dag dör kristna utöver världen. De borde väl föra evangeliet till sitt folk. Du knappast vill riskera ditt liv.”

Jag svarade: Så du vill att kristna konvertiter ska tvångsutvisas till länder där kristna konvertiter dödas för att de ska bli martyrer? Det låter helt horribelt! Gillar du att människor dör?! Om de själva vill åka och missionera så Gud välsigne dem, men vi kan ju inte tvinga dem att åka till döden, eller hur?

Hon svarade:

”Du vet väl att det var pga av förföljelse som församlingen i Jerusalem fick fly och därför spredde evangeliet. Tänk, om det är Guds plan att dessa konvertiter har kommit till Sverige att predika evangeliet för 35 miljoner afghaner som är på väg till helvete.”

Att det finns kristna som hatar muslimer visste jag. Att det finns kristna antisemiter visste jag också. Men aldrig trodde jag att jag skulle behöva övertyga en kristen syster om att det är en dålig idé att vilja döda andra kristna.

Jag ska inte ens behöva förklara för någon om den fundamentala skillnaden mellan att frivilligt missionera i ett land där man utsätter sig för livsfara, och att tvingas leva i ett sådant land. Men den kristna främlingsfientligheten är så obiblisk, så obarmhärtig och så mörk att det finns folk i våra kyrkor idag som drömmer om att andra kristna ska tvingas in i döden.

”Är du kristen ska du dö” heter en populär bok om förföljda kristna i muslimska länder. Uppföljaren får handla om västerländska kristna som vill göra gemensam sak med islamisterna.


Skärmavbild 2018-06-01 kl. 09.49.06

Det är dags att stoppa den främlingsfientliga väckelsen. Därför satsar vi på en folkbildningssatsning för Jesus var också flykting under 2018. Om du vill ha ett besök i din församling, kontakta mig!

Gå gärna med i vår Facebookgrupp för Flyktingvänliga kristna.

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

5 kommentarer

  1. Så sant ingen ska behöva dö pga förföljelse varken muslim eller kristen. Det som är tydligt är dock ingen vet hur man bäst kan lösa dessa konflikter. Men Sverige verkar tycka det är helt ok att det förekommer liknande förföljelse på våra invandrarförläggningar som i Syrien. Att vi hjälper vissa folk men inte andra. Vem sitter och bestämmer varför man tar emot syrier men inte kongoleser, Kamerunier eller Central Afrikaner?

    Jag tycker hela systemet är orättfärdigt hyckleri, tråkigt att folk innerligt tror sen att enda räddningen är omflyttning. Om människor verkligen vill få en bättre lösning får man leta efter nya idéer att hjälpa människor. Men vi är väl nöjda i Sverige med de resultat vi får så visst då får man väl vad man sår.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s