Bön och vetenskap: hur hänger de ihop?

Det finns inga coronamirakler: böner botar inte COVID-19. Det hävdade Csaba Perlenberg på GT:s ledarsida i början av maj efter att riksdagspolitikern Roland Utbult tackade folk som bad för honom när han vårdades för sjukdomen.

I senaste avsnittet av Jesusfolket gästas Micael av läkaren Tomas Seidal och serietecknarprästen Kent Wisti och pratar om vad vetenskap egentligen kan säga om bön och mirakler, vad som är lämpligt för riksdagsledamöter att säga offentligt och om hela debatten egentligen bara är en enda stor kulturkrock.

Ladda ned MP3-filen här!

För en fullständig lista på hela Perlenberg-debatten, se här.

Kolla in Dokumenterade mirakler!

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s