Tusentals upplever Guds närvaro på förnyelsen i Asbury: ”Jag vill aldrig lämna rummet”

Just nu pågår en fantastisk förnyelse på Asbury University i Kentucky – ett bönemöte som normalt brukar pågå en kvart har istället pågått med oavbruten bön och lovsång i över en vecka. Tusentals har tagit sig till mötet, studenter och lärare tillber tillsammans med familjemedlemmar och främlingar. Lektioner och inlämningsuppgifter har ställts in för att ersättas med tårfyllda böner om Guds kraft och kärlek.

Jason Vickers, en av lärarna, skrev: ”Friden i det kapellet är så påtaglig att tio minuter räckte för att ge mig ett intryck som kommer förbli hos mig resten av livet.” Två kristna ledare jag är bekant med, professor Craig Keener som har skrivit mycket om mirakulösa helanden och teologen Shane Claiborne som är kristen freds- och miljöaktivist är båda berörda av förnyelsen på Asbury och skriver att det är olikt allt annat de har upplevt.

Det faktum att både en mirakelprofessor och en aktivistteolog välkomnar det som händer på Asbury ser jag som ett väldigt gott tecken – en förnyelse där karismatik såväl som fred och rättvisa är välkommet, precis som i Apostlagärningarna! Kom Helig Ande!

Universitetets egen tidning The Asbury Collegian har intervjuat studenter som beskriver hur de har fått sina liv förvandlade.

En av dem, Rachel Carr, sa att ”Gud har överväldigat mig med sin Ande och visat mig vem han är och hans kärlek till mig. Gud har uppenbarat så mycket av sig själv för mig på så kort tid, och jag är så tacksam.”

En annan, Matthew Dunham som lever med ADHD, berättade att han för första gången han kan minnas har haft ett stilla sinne i kapellet då de enda tankarna som fyller hans huvud är om hur god Gud är. ”Jag vill aldrig lämna rummet”, sa han.

Professor Craig Keener, som jag nämnde ovan, skriver att han kan ”känna Guds påtagliga närvaro” bara när han går i närheten av kapellet. ”Det här är inget som kan konstrueras. Vi bad för att något sånt här skulle hända en dag, men det är fortfarande långt bortom mina förväntningar!”

Idag intervjuas jag i Sändaren om vad som kan ha orsakat förnyelsen och hur jag tror att den kan utvecklas. Genom historien utvecklas förnyelser till fullskaliga väckelser när människors upplevelser av Gud får praktiska konsekvenser i deras liv: de bryter med osunda vanor, de evangeliserar, de hjälper de fattiga, etc.

Det är också viktigt att fokus aldrig ligger på någon enskild predikant eller ledare utan att blicken är fäst på Jesus. Och än så länge är det just denna ödmjukhet och villighet att tjäna Gud som kännetecknar det som sker på Asbury och andra universitet. Låt oss be att det fortsätter!

Nu kommer även rapporter om liknande förnyelser på andra amerikanska universitet. På Lee University har ett bönemöte pågått i över tio timmar. Och på Cedarville University i Ohio har tusentals samlats i aulan för intensiv lovsång och bön om väckelse.

Vem vet, kanske sprider det sig snart vidare hit till Sverige också? 🔥 Låt oss be för det!

Annons

3 kommentarer

  1. Väldigt glädjande och bra artikel, Michael, men kan vi säga omvända oss från synd istället för bryta osunda vanor?

    Gilla

  2. Detta är så roligt att höra. Jag lyssnade vad Allie B Stuckey hade att säga om det igår kväll när jag skulle sova. Hon sa att flera pastorer och kristna hon har förtroende för, har varit där. De har vittnat om att det som händer där är äkta, och inte något ytligt eller bara känslomässigt eller annat (jag vet att fler än jag har en lite avvaktande hållning när man hör nåt fantastiskt :)). Evangelisation pågår, folk ber om förlåtelse och blir befriade. Tack gode Gud för detta. Ser fram emot att få höra mer.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s