Jesus älskar muslimer

Jag har nyligen fått upp ögonen för Operation Mobilisation (OM), och även om jag vet lite om den än så länge är det lilla jag vet underbart och välsignat. Inte minst för att OM:s ledare Martin Ström är med i en kommunitet (typ): Råslätts församlingsgemenskap. Jonas Melin, som också är med i Råslätt, skriver om OM:s satsning på mission för muslimer och citerar ett inlägg från OM:s blogg där Martin Ström skriver om hur vi måste skala bort rädsla och främlingsfientlighet från oss för att nå muslimerna med Evangeliet, vi måste bemöta människor med annan kultur och religion med öppet sinne. Detta är i allra högsta grad ett viktigt budskap idag där främlingsfientligheten breder ut sig över Europa och muslimer och kristna bråkar i både Nigeria, Malaysia och Israel (Dagenartikeln om Hamasgrundarens son säger visserligen att han blev berörd av budskapet om att älska sina fiender när han blev kristen och använde sin spiontjänst för Shin Bet till att stoppa självmordsbombare – samtidigt framgår det inte om de militanta palestinier som fångades in tack vare honom utsattes för samma tortys av Shin Bet som han utsattes för som Hamasmedlem. Men jag ska inte anklaga honom för nåt jag inte vet säkert, Gud välsigne honom. Vad jag däremot vet är att många andra kristna hatar palestinier och vill döda dem). Jag gillar också Jonas Melins kommentar på Martins blogginlägg: ”Denna inställning [öppenhet mot det annorlunda] är nödvändig också om vi ska nå ut till postmoderna svenskar. Det är minst lika svårt som att nå muslimer.”

Rubriken till detta inlägg är för övrigt ett citat av Franciskus av Assisi som var en av få katoliker som protesterade mot korstågen. När korsfararna argumenterade för att man var tvungen att befria Kristi grav från hedningarna svarade Franciskus ursinnigt ”Jesus älkar muslimer mer än sin grav!”

3 kommentarer

 1. Tack för att du tar upp detta. Det är bra att många röster hörs i den här frågan. Kul att du länkar till både Barnabasbloggen och OM:s blogg.

  Gilla

 2. Tack för citatet funderade på det häromdagen man hade glömt var jag läst det 🙂

  Jag har städat ihop med muslimer i 20 år och oftast är det inte svårt att prata gud eller värderingar med dom så jag kan bara hålla med vad som sägs i inlägget.

  Gilla

 3. Enligt den Torah som första århundradets Ribi Yehoshua ha-Mashiakh (Messias) från Nasaret höll varm så är tortyr tillåten när det är en fråga om piquakh nephesh (definition: ” cognizance (overseeing, supervising) of the psyche, i.e. saving an endangered soul / life from any reasonably perceived threat, a medical emergency.”)

  Genom att få en terrorist att avslöja terroristplaner, så räddar man potentiellt många människors liv. Terroristerna avslöjar inte sina planer annars. Terroristen kan själv välja att tortyren ska sluta genom att avslöja terroristplanerna. Om han inte gör det har han sig själv att skylla att tortyren fortsätter.

  Ribi Yehoshua ha-Mashiakh undervisade i The Netzarim Reconstruction of Hebrew Matityahu (NHM) 5:17-20:

  ”I didn’t come to subtract from the Torâh of Moshëh or the Neviim, nor to add onto the Torah of Moshëh did I come. Because, rather, I came to [bring about the] complete [i.e., non-selective] observance of them in truth.
  Should the heavens and ha-Aretz exchange places, still, not even one י or one of the Halâkhâh of the Torah of Moshehshall so much as exchange places; toward the time when it becomes that they are all being performed — i.e., non- selectively — in full.
  For whoever deletes one [point of] the Halâkhâh of these mitzwot from Torah, or shall teach others such, [by those in] the Realm of the heavens he shall be called ‘deleted.’ And whoever ratifies and teaches them shall be called ‘ Ribi’ in the Realm of the heavens.

  For I tell you that unless your tzәdâqâh is over and above that of the [Hellenist-Roman Pseudo- Tzedoqim] Codifiers of halakhah, and of the Rabbinic- Perushim sect of Judaism, no way will you enter into the Realm of the heavens.” (see NHM)

  Citat från http://www.netzarim.co.il ; “History Museum”

  Anders Branderud

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s