Västvärldens dödssynder

Som vanlig svensk tror man ofta att vi lever i de bästa av världar, visst finns det problem men i det stora hela lever vi i en demokratisk och solidarisk del av världen som är tolerant och hjälpsam mot de svaga. Men ju mer jag blivit insatt i de globala frågorna, ju mer jag forskat om det system vi lever i, så finner jag att västvärldens är så fullkomligt absurd och vanvettig. Man behandlar människor som djur och gör vad som helst för att tysta ner detta. Det är nära på att man tror att vi är offer för en stor konspiration, men vore det det skulle informationen om hur det faktiskt är inte vara så lättillgänglig. Det man spelar på är folks ovilja eller lathet att kolla upp det hela. Jag börjar mer och mer dras åt tanken att det är aktivister som förändrar världen. Gång på gång bekräftas min bild av att politiker och företagare inte gör ett jota som gynnar någon annan än de själva förrän ett gäng aktivister säger åt massan att säga åt dem.

Jesus har kallat oss till aktivister. Vi måste vara profeter som säger ifrån när kungarna och handelsmännen syndar. Det finns sju områden där västvärlden, i synnerhet EU och USA, är riktigt brutala mot människor. De har likheter med fornkyrkans sju ”dödssynder”.

  • U-landsskulder och kapitalflykt (Girighet)
  • Orättvis handel (Avund)
  • Lågt bistånd (Lättja)
  • Tillväxt och miljöförstöring (Frosseri)
  • Vapenhandel och krig (Vrede)
  • Invandrarhat och nationalism (Högmod)
  • Trafficking och porrindustrin (Lusta)

Låt oss i bön och arbete kämpa mot dessa vedervärdigheter, vars kugghjul ständigt går dag som natt.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s