Bra kristna bloggar: Stefan Swärd

Jag kom på mig själv att inte ha listat Stefan Swärds blogg i min länklista trots att det är en av de bloggar jag följt längst (!). Nu är det åtgärdat. Jag gillar verkligen Stefan Swärd, han har ett väldigt tydligt fokus på Jesus, och som EFK-ordförande har han kämpat för Honom och mot irrläror på ett väldigt effektivt sätt. Häromdagen avgick han som EFK-ordförande, likväl innehållar bloggen samma teologiskt skarpsinniga tankar som förut.

Då det är en av Sveriges mest lästa kristna bloggar hettar kommentatorsfältet till ibland när Stefan skrivit om något Internetkristenheten tycker är intressant (i.e. Jonas Gardell eller sex) och möts efter några dagar med ett nytt blogginlägg av Swärd där han lite uppgivet skriver ”Nu är det 120 kommentarer på mitt förra inlägg och återigen vill jag poängtera att jag inte kan svara på alla…” I såna situationer uppträder han väldigt lugnt, en mycket god egenskap hos en pastor.

Teologiskt står vi mycket nära, tillsammans med EFK UNG:s blogg ger hans blogg EFK om inte gott så åtminstone Bibliskt utmanande rykte. Det är kul att Stefan är så positiv till Andens gåvor och kristna kommuniteter (det förra borde förstås vara obligatoriskt hos en EFK-pastor (dock finns det exempel på ganska okarismatiska sådana tyvärr) men det senare kanske man inte förväntar sig), och hans vittnesbörd om Iglesia Ichtus och andra livulla EFK-församlingar i Stockholmsregionen ger en verkligen hopp om att Gud gör något nytt i EFK, kyrkan och Sverige idag. Stefan är ett välsignat redskap i det.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s