Applåder till amerikansk nationalism

Dagen berättar om hur Goeorge W. Bush samtalade om ledarskap med Rick Warren i hans megakyrka. Det är tydligt att även om den nymonastsika kristna rörelsen i USA gått framåt med sin kritik mot den neoimperialism och militanta nationalism landet ägnar sig åt finns det många kristna som fortfarande ser detta som något gott. Bush säger bland annat: ”Min poäng till fienden var: du kan inte skrämma oss. Du kan spränga så många oskyldiga du vill, du kommer inte skada Amerikas Förenta Staters vilja och…” – där fick han ta en paus för alla applåder han fick. Han sa också ”Det ultimata sättet att skydda oss själva är att sprida friheten och marginalisera dem som hatar. Vi borde inte förvånas över vad människor är beredda att offra för sin frihet. Friheten kommer att stanna om USA håller fast vid sina principer.” med tillägget att frihet kommer från den Allsmäktige – vilket gav stående ovationer.

Be för kyrkan i USA, som påverkar så många både andligt, politiskt och ekonomiskt. Be att kärlek och inte ”marginalisering” av fienden, Guds vilja istället för statens vilja och Jesu tjänande ledarskap och inte presidentens våldsanvändande ledarskap predikas i amerikanska kyrkor. Be för Warren, Bush och de som besökte mötet. Be att USA drabbas av en ny Azusaväckelse som likt den tidiga amerikanska pingströrelsen predikar pacifism.

4 kommentarer

 1. Håller helt med dig!
  Det mest skrämmande jag sett är nog ändå en pastor be för de ”modiga soldaterna som slåss mot satans soldater i Babylon” (Irak). I direktsändning dessutom.

  Gilla

 2. Jag blir så upprörd när jag ser sånt här. Hur tänkte dom egentligen när de bjöd in George Bush till en mötesserie om ledarskap som har haft en positiv inverkan? Det är väldigt skrämmande att se hur många amerikaner sätter likhetstecken mellan USA och kristendom och hur bibelns budskap är förvanskat. Precis som du säger är det tur att det finns kristna motvikter till den här patriotiska och militanta tron. Greg Boyd till exempel. Har du lyssnat till hans predikningar? Annars rekommenderar jag serien the cross and the sword. Efter den mötesserien lämnade 1000 personer hans församling eftersom de tyckte att han var för liberal…

  Gilla

 3. Det är också väldigt tråkigt att se att 52% av alla dagenläsare har klickat i att de blir glada av att läsa artikeln om bush och warren.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s