En fart- och Andefylld helg, del 2

Så kommer vi till söndagen, då jag gjorde en kyrkoturné. Min församling Mosaik har på Guds initiativ startat ett samarbete med Kyrkan för alla i Sollentuna, som är en spansktalande församling som brinner för att nå alla folkgrupper med Evangelium. Vår pastor Hans Sundberg var där och predikade om att höra Guds röst och det var en klockren predikan. Några vittnesbörd, ett Bibelstudium och några personliga tips gav Hans gällande den profetiska gåvan i funktion. Den här predikan lyckades jag filma och jag kommer lägga ut den snart här. Jag rekommenderar dig verkligen att lyssna på den om du inte hör Guds röst så ofta.

När Hans hade predikat klart gav han givetvis några profetiska ord och bad människor komma fram för förbön. 30 pers kom fram. Sen gjorde han en John Wimber och kastade ut mig för att be för folk (Wimber älskade att ge folk oförberedda uppdrag för att de inte skulle dra sig att ta risker). Jag gick fram och bad för en av männen som samlats framför plattformen. Musiken var på högsta volym (Latinamerika + pingströrelsen = livat) och det var inte ens säkert att han kunde svenska, så jag frågade inte vad han ville ha förbön för specifikt utan välsignade honom bara. Jag hade inte gjort det särskilt länge förrän jag kastade ett öga på en kvinna som stod bredvid honom, och jag såg att Guds Ande var över henne. Det var första gången jag lyckats se något sådant.

När jag kollat på John Wimbers föreläsningar har jag desperat stirrat på dataskärmen för att försöka se något när Wimber säger ”Ser ni inte att Guds kraft är över den här personen? Öppna era ögon och se!” Nu såg jag det, och jag lade genast mina händer på denna kvinna istället och välsignade det som skedde i henne. Först därefter såg jag att hon grät litet. Att den Helige Ande verkade i henne var dock inget jag kom fram till genom att se på något yttre, det var en omedelbar insikt som jag fick samtidigt som att jag på något vis såg något som rörde sig kring henne.

Det var en underbar Gudstjänst helt enkelt, och efter att vi hade ätit chilensk majspaj åkte vi till Uppsala för att fira Gudstjänst i Mosaik. Ca 10 personer från Kykran för alla följde med, och en av deras pastorer predikade ett kort och koncist budskap som onekligen uppmuntrade det vi gör. Efter det bjöd vi in den Helige Ande att komma och Han kom sannerligen. En person sade att mötet kändes som under förnyelsen på 90-talet. Jag tror många kom i närkontakt med Gud och gick därifrån mycket uppbyggda. Men lite dramatiskt blev det, jag hörde om någon som kom in för första gången men kort därefter gick ut igen för att ”det var för frikyrkligt”. Och visst finns det även församlingsmedlemmar som tycker det är lite speciellt när folk skakar eller ropar. Jag tyckte själv sånt var jättemysko för något år sedan. Men det är en annan sak när det är ens vänner som beter sig så, och man har fått reda på anledningen till att de reagerar som de gör. Egentligen är det ganska konstigt beteende som har spritt sig i västkyrkan att inte reagera alls på den Helige Ande.

Därefter åkte jag och en kompis till Frälsningsarmén för att lyssna på Roger Larsson när han talade om hur vi kan få väckelse i Uppsala. Vi kom för sent för att höra honom tala, men vi var med på ”eftermötet”, extrabön för de riktigt brinnande som pågick i tre timmar. Det var fantastiskt att se att hundratals i den här stan ber för väckelse. Även där var den Helige Ande närvarande, och när jag vandrade hemåt i mörkret kände jag mig riktigt uppbyggd. Det går framåt.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s