Sjukhus-underhållning

Man ska akta sig för att skriva positiva saker om Todd Bentley. I över en vecka har jag legat på sjukhus och gått igenom en akut operation av gallblåsan, därav tystnaden på bloggen. Även om det stundtals såg lite olustigt ut, bland annat var läkarna rädda för att levern tagit skada, har allt löst sig till det bästa, och jag är mycket tacksam för alla som har bett för mig.

När man ligger och lider och inte förmå ta sig någonstans är det en fantastisk gudagåva med tokintressanta karismatiska föreläsningar på YouTube. John Wimber är solklart en av mina största förebilder, och följande två föredrag om hur man använder tecken och under i evangelisationen är riktigt galet bra. Mirakulösa vittnesbörd varvas med pedagogiskt Bibelstudium, allt inlindat med humor, värme och passion.

En annan gubbe som underhållt mig på sjukhusbädden är Jack Deere. Jag har flera gånger förut nämnt att hans bok om profetians gåva, Surprised by the Voice of God, är en av de absolut bästa böcker jag läst – alla kategorier. Gissa hur glad jag blev när jag fann denna föreläsning av honom om profetians gåva! Även här varvas vittnesbörd med undervisning, Jacks intellektuella skärpa är på topp och han talar briljant om profetians nödvändighet trots att den kan missbrukas. Klippet inleds med att ungdomspastorerna i Jacks kyrka profeterar lite, själva predikan börjar efter 15 minuter.

4 kommentarer

 1. Brukar förstå dig ganska väl men idag gör jag det inte riktigt, menar du att ditt skrivande om Todd medförde att du hamnade på sjukhus?

  Hoppas att du kryar på dig riktigt gôtt nu i alla fall. Min mamma är också utan gallblåsa tror jag. Hon undviker paprika och annat hårdsmält. Hoppas att du inte är allt för glad i paprika, den kanske är snällare i en gratäng eller så? Röd och gul bättre än grön?

  Gilla

  1. Hej Ulrika! Det var ett skämt 🙂

   Paprika tycker jag ändå inte om, däremot gillar jag äpplen riktigt mycket, som de tyvärr rekommenderar en att ta det lugnt med.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s