Bön och arbete – föredrag om aktivism i Andens kraft

För en månad sen var jag i Gävle och höll ett seminarium på en konferens vid namn ”Jag – en del av världen”. Det arrangerades bland annat av Uppsala Stift och Svenska kyrkans unga och handlade helt enkelt om internationellt engagemang och aktivism. Jag pratade förstås om hur aktivismen bör förenas med karismatik. Som ni kan se i videon ovan nämnde jag hur Gävlebon Simon Ådahl använt profetians gåva för mänskliga rättigheter och bistånd, hur karismatisk aktivism förekommer i Bibeln, hur den karismatiska rörelsen både har varit bra och dålig på fred och rättvisa samt hur den kristna aktivisten Shane Claiborne har vänner som sett matunder. Med mera. Titta gärna litegrann och kommentera vad ni tycker!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s