”Jag grät när jag lämnade Himlen”

image

Igår åkte jag till byn Clau-Clau en halvtimme från Backdoor för att besöka pastor Francis Shongwe. Francis är en enkel man med tunn plånbok som planterar församlingar för Iris Ministries. Jag hade sett honom i filmen Finger of God där han intervjuas om när han misshandlades till döds, uppväcktes från de döda och förlät de som mördat honom.

Jag tog min lilla videokamera och bad honom berätta mer ingående om vad som egentligen hände. Han sa att i september 2003 hade Iris Ministries South Africa en konferens, och han befann sig precis utanför konferenshallen. Ett hårdhudat gäng kom och bråkade, Francis protesterade, och de började misshandla honom våldsamt. Han slogs blodig och plötsligt hade han en out of body experience när han såg sig själv ligga på marken medan han misshandlades, och han åkte upp i Himlen.

I Himlen hälsades han välkommen av änglarna, han introducerades till Abraham och Jakob och han såg de 24 äldste (Upp 5:8). Alla prisade Gud och var lyckliga. Francis förundrades över tanken att han nu skulle vara på en plats utan hunger, fattigdom och krig för alltid. Men plötsligt hörde han någon säga ”Francis!”, och så färdades han ner till jorden igen.

Han vaknade på sjukhusets avdelning för avlidna patienter. Pastor Surprise Sithole hade bett för honom och han hade kommit tillbaka till livet. Läkaren var tokförvånad. Inte bara för att levde, utan för att han var helad. Hans kläder var alldeles blodiga men hans kropp innehöll inte ett spår av misshandel. Även när jag träffade honom såg jag inte ett enda ärr.

Strax hade polisen arresterat männen som mördade Francis, och Surprise tog honom till polisstationen. Francis sa att de skulle friges. Därefter samtalade han med gärningsmännen. Han sa att han förlät dem och att de behöver Jesus. Och de tog emot Jesus. En av dem är pastor idag.

”Ska vi alltid förlåta?” frågade jag. Ja. ”Varför uppstår vissa från de döda men andra inte?” Om Gud uppväcker dig har Han en stor uppgift för dig, och du har ett stort ansvar. Francis grät när han vaknade för Himlen var så underbar, fri från fattigdom och problem. Det är de som somnar in i Kristus som upplever det största miraklet, inte de som kommer tillbaka.

Francis arbetar hårt för att dra ner Himlen på jorden. Han talade passionerat om att bekämpa fattigdom genom ekonomisk utjämning (”den som har två ska ge till den som har inget”), och att kyrkan i Sydafrika måste be för att våldet ska försvinna och förlåtelsen råda. Han sa också att kyrkan i Sverige måste enas och be för mirakler. Och i allt han sa och gjorde var han ett tydligt exempel på att tecken och under hör samman med fred och rättvisa.

10 kommentarer

 1. Hej igen. Jag lider så otroligt av saknaden efter min yngste son som dog i januari i år. Det står i Bibeln att allt vi ber om i Jesu namn ska vi få. Jag ber och ber att min son ska bli återuppväckt. Alla säger att för Gud är allt möjligt. Kan ni hjälpa mig?

  Gilla

  1. Hej min kristna syster när jag läste ditt inlägg så
   var jag tvungen att svara.
   Du vet att Gud svarar på alla böner men inte
   enligt vår vilja. Men alltid efter sin vilja och kom
   ihåg kära syster att han är kärleken.
   Och din son kommer att leva men inte nu men
   i evigheten med Gud.Jag ber för dig för större sorg
   än att förlora ett barn finns inte.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s