Dagen skriver om mig och mamma

Jag och mamma. Foto: Lina Mattebo
Jag och mamma. Foto: Lina Mattebo

Lina Mattebo har gjort en jättefin intervju med mig och min kära mor Cristina som jobbar som kyrkosekreterare i Svenska kyrkan. Ett utdrag:

Micael är tydligare med vad han tycker är rätt och fel, medan Cristina är mer öppen för olika syner och ståndpunkter i teologiska frågor.

– Jag ser det som min kallelse att verka i Svenska kyrkan och jag vill vara här, men jag har respekt för andra typer av tro. Jag skulle aldrig säga, som Micael, att våra medlemmar inte tror på Jesus. Jag brukar förklara att vi måste ta det varsamt med människor, säger Cristina.

Den öppenheten tycker Micael är på både gott och ont.

– Jag uppfattar dig som väldigt öppen åt alla håll. Det finns ju de som är liberala i den meningen att de är antievangelikala, men det är inte du. Fast du är också öppen mot det jag tycker är för urvattnat, säger Micael.

Medan Cristina mer litar på att Gud möter människor där de är, om det så är i ett tomt kyrkrum, brukar Micael och den församling han tillhör varje vecka erbjuda förbön på ett torg i Uppsala.

– Jag beundrar det. Men jag undrar också hur ni tar ansvar för vad ni lovar dem. Hur förmedlar ni att man kan be Gud om hjälp och att Gud kan förvandla allt, vilket ju är sant, men att det inte alltid blir på det sätt som vi hoppas eller förväntar oss? säger Cristina.

Cristina tror också att inte alla skulle sätta sig på den där stolen, även om hon har blivit överraskad när Micael har berättat hur många som faktiskt gör det.

– Människor är olika, och det är därför som jag tycker att det är viktigt med olika sammanhang. Men Gud är också större än våra små samfund. Någonstans när allt kommer till allt så vill vi ju samma sak, att Guds rike ska komma, säger Cristina.

Här kan du läsa hela intervjun.

5 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s