Är kristna sjukare än ateister?

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Micaels, Olas och Joachims genomgång av Människor och tro-programmet om mirakler fortsätter. I denna andra och avslutande del bemöter de påståendet att religiösa är sjukare än ateister, idén att naturalister tror att läkarvetenskapen har ”rätt” medan mirakeltroende tror att den har ”fel”, med mera!

Ladda ned MP3-filen här.

Lyssna på Människor och tro-avsnittet!

Läs mer om Dokumenterade mirakler.

Kolla in Svenska apologetiksällskapet.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

En kommentar

 1. Hej Micael Grenholm. Jag har följt din och Saras podcast med stort intresse ett par år. Jag beställde därför din bok ”Dokumenterade Mirakler” så fort den kom ut och har läst den. Därför såg jag också fram emot det avsnitt av ”Människor och tro” där man tog upp boken och diskuterade boken. Tyvärr tycker jag inte att argumentationen blev särskilt intressant eftersom jag tyckte att programledaren (som vanligt) höll fram naturvetenskapen som ett ”facit”.
  Jag är själv naturvetare och tror på naturvetenskapen och dess framsteg. Men bara när det gäller det materiella, det som kan vägas och mätas. När levande varelser kommer in ser jag inte att naturvetenskapen räcker till.
  Liv, medvetande, kärlek och själ har ingen plats i naturvetenskapen. Dessa kräver studier i en annan dimension. Den andliga. Det är detta jag ser som grundläggande och som jag utgår från i min verklighet. Det eviga livet, den eviga själen. och att vi alla är ett. Det är detta som är min bild av Gud. ”Det är i honom vi lever rör oss och är till”, ”Jag är vägen, sanningen och livet, är två bibelcitat (hoppas de är rätt återgivna) jag ser som viktiga. Här finna inte plats för någon ”Slump” utan allt har en mening såsom Jesus säger i bibeln, Och här blir på så sätt plats för uppfattningen ”Som du sår så skall du också skörda.
  Övernaturligt är det som inte får plats i den begränsade verklighetsbild som naturvetenskapen tecknar. Om man däremot utvidgar sin världsdbild med den andliga dimensionen kan många saker få en logisk förklaring. Här finns plats där vi kan finnas efter döden. Här finns plats för de som kan besvara våra böner.

  Torgil Höckergård, aktiv i Svenska kyrkan

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s