Pastorn som säger att Gud hatar dig om du inte tror på hans falska Trump-profetia sammanfattar allt som är trasigt med kyrkan i USA

Hank Kunneman, framgångsteolog och nära samarbetspartner med Benny Hinn och Kenneth Copeland, sa nyligen i en predikan att Gud hatar dig om du hävdar att Joe Biden är USA:s president:

Detta för att Kunneman, likt åtminstone 24 andra kristna ledare i USA, hade profeterat att Trump skulle vinna 2020 års presidentval. Kunneman insisterar på att han hade rätt och att Trump egentligen är landets rättmätige president – det har bara inte ”manifesterat” sig än.

Efter attacken på Kapitolium betygade han att han inte tänker be om ursäkt för eller ta tillbaka sin profetia, utan uppmanade hans åhörare att ”vänta fyra år och se”. Han vill alltså att vi ska vänta till 2024 för att se hur Trump egentligen var president 2021-2024.

Och nu säger han alltså att Gud hatar alla dem som kritiserar honom och övriga Trump-profeter för att de profeterade falskt. Kunneman hävdar att kritikerna ”främjar lögn” och ”skapar gräl mellan bröder” (Ords 6:19).

Men den enda som främjar lögn här är Kunneman, som ägnar sig åt ett av de allra värsta andliga övergreppen jag någonsin har sett.

Killen är alltför självgod och högmodig för att medge ett misstag utan vänder det till att hota sina församlingsmedlemmar om att Gud hatar dem så länge de inte köper all skit som kommer ur sin pastors mun.

Och Kunneman är alltså inte en obetydlig landsortspastor utan inflytande. Han deltog på det karismatiska online-massmötet Flashpoint som setts av över två miljoner människor, där han försvarade sina Trumpprofetior. Han når ut till tiotusentals genom olika sociala medier och samverkar alltså med giganter inom trosrörelsen som Copeland och Hinn (det var i Kunnemans kyrka som Copeland höll sin ökända skrattsalva gentemot Joe Biden förra året):

I mångt och mycket sammanfattar Kunneman och hans bokstavliga hatpredikan allt som är trasigt med kyrkan i USA – något som har eskalerats under Trumperan. Framgångsteologin, hierarkierna, högerextremismen och det enorma högmodet har alla nått sitt klimax här.

Låt oss be för att denna mammonistiska guldkalv kollapsar och att en biblisk Jesusrörelse som förenar karismatik med fred och rättvisa reser sig ur askorna.

2 kommentarer

 1. Ja, en sund bibeltrogen och karismatisk kyrka utan dessa övertoner och lögner vore fint.
  En kyrka som vågar stå upp för de svaga utan att hamna i liberalteologins träsk.

  Gillad av 1 person

 2. Nu är problemet med en stor del av USAnsk kristenhet att de lever på heresin att de är det utvalda folket i det förlovade landet . De första som uttalade galna profetior på 1600-talet om landet menade att Gud ville att de skulle utrota urinvånarna och även kolonister ,som ex. vis kväkarna i Pennsylvania, som inte ville vara med om detta utrotningskrig. De lever i en konstantinsk fångenskap och förvirrad uppfattning om den kristna staten som målet för kristet liv när det i verkligheten är himmelriket som är målet.

  Det är därför framgångsteologi kommer från USA och det är cokså däför de gärna grottar ner sig i GT och läser in sig själv i alla positiva profetior om Israels folk. De lever också i inbillningen att kännetecknet för sann gudsfruktan är rikedom och välgång, inte alls det som Jesus säger om att vi ska möta förföljelse och fattigdom. De hoppar gärna över evangelierna helt och speciellt bergspredikan för att istället samla på ”löften” som infrias ju mer de utövar sin vita övermakt mot kvinnor, barn och icke-vita medborgare. Det är nämligen lätt för en tjuv att bli rik speciellt i förhållande till dem han plundrar. Det sista halvåret har tyvärr visat att delar av USAnsk kristenhet är djupt sjunken i detta vitmaktträsk. De lyssnar tyvärr bara till falska profeter så det känns ganska hopplöst.

  Därför vill jag dela en video som visar att alla kristna inte är likadana i USA:

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s