Till ateisten som frågade mig varför man bör lära känna Gud bara för att han finns

Förra veckan pratade jag i telefon med en kille som har lyssnat en del på Jesusfolket. Han är ateist men är väldigt intresserad av kristendomen och han hade en del frågor. 

En av dem var: varför ska jag ha en relation med Gud? 

Han kände att även om han skulle bli hundra procent övertygad om att Gud finns så fanns det ingen anledning till att faktiskt lära känna honom. ”Vad får jag ut av det?” frågade han.

Låt mig svara på det.

Gud är fantastisk. Han är orsaken till att jag, du och allt runtomkring oss existerar. Bibeln säger att Gud formar oss i moderlivet, hans skapelseverk slutade inte för miljoner år sedan utan han ville att just jag och just du skulle leva.

Av alla vi kan ha relationer med är han den allra mest naturliga – han är den ultimata orsaken till att vi kan ha några relationer överhuvudtaget. Och liksom jag inte har en relation till mina föräldrar för att ”få ut något av det” utan för att jag älskar dem och de älskar mig och vi är tacksamma för varandra, så är min relation med Gud prestationslös och baserad på kärlek.

Samtidigt älskar Gud att ge mig presenter! Jag kan inte räkna alla bönesvar och mirakler jag har fått se de senaste femton åren – vissa subtila, andra dramatiska. Som när jag sett profetiska bilder som stämmer in på människors livssituationer, eller när människor blivit helade framför mina ögon.

Men det allra största Gud har lovat att ge mig och alla andra som vänder sig till honom, det är evigt liv. Gud är inte bara orsaken till att vi lever just nu, han är källan till oändligt liv, ett liv utan lidande och misär. 

Själva orsaken till att han blev människa i Jesus Kristus var att ta på sig synd, död och ondska på korset och öppna vägen till evigheten. Det är ett liv där vi varken plågas eller har tråkigt. Det är livet som det är tänkt att levas.

Och att ta del av den gåvan förutsätter mer än att bara vara medveten om Guds existens. Det förutsätter att vi kastar våra synder på Jesus och försonas med Gud så att den innerliga, kärleksfulla relation han vill ha med oss påbörjas och kan fortsätta att växa i evighet.

Inget annat beslut vi tar i livet är viktigare än det. ✝️

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s